RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#166051  Szerző: altermanus

Érdekes hangot hallottam Lucinak az SDR-én. vajon mi lehet?
https://youtu.be/5diaCyEWtGg
A néha besípoló hang micsoda?
Látom sikerült kiküszöbölni a 540-es Kossuthot. Gratula! :yes:
 #165998  Szerző: LuciFerko

Észak-koreai nagykövetség Malajziában.
Kép
Azért ott figyel a rövidhullám antenna. :shock:
 #165976  Szerző: Sszilu

LuciFerko írta:Megvan a 2. kínai vételem MW-n
https://youtu.be/WLyDGH8Ideg
:shock:
...és még milyen jól jött! Gratulálok!

Kellene valami KH-antenna nekem is, bár 50 m-re van a vasúti felsővezeték, nem tudom, mennyire zavarna.
 #165916  Szerző: LuciFerko

Közben sikerült megoldani a szűrést 135 és 540 khz-re.

540 khz-nél 3 pár 22 uH+4.46 nF kombó segített, -13 dBm-ről -35 körülre csökkent a jelszint (S+60-ról max S+40-ig megy ki)

135 khz már bonyolultabb volt. Három féle kombináció párhuzamos bekötésével értem el normális eredményt:
100 uH+19 nF
100 uH+18 nF
100 uH+15.56 nF

Itt a -18 dBm jelszintből lett -40, S9+60-ból S+30 körüli lett.

(Amúgy ezt vajon be lehetne kötni magába az antennába, az erősítő ELÉ?)
 #165910  Szerző: LuciFerko

155.03 kHz-en molyen NDB adó dolgozhat? A "_ _ . _ _ . . ." morse sorozatot adja CWN módban.
 #165909  Szerző: LuciFerko

joe írta:Rossz irányba, vagy rossz sugárzási szögben álltak be az antennával...létrejött egy többutas hullámterjedés (ilyen hangja van un. "hosszú útas" azaz Földet megkerülő terjedésnek is).
Joe
Érdekes! És tényleg olyan volt, mintha közben állították volna az antennát. Fokozatosan erősödött fel.
 #165908  Szerző: LuciFerko

joe írta:
altermanus írta:akkor ez a sípolás a ,,többutas hullámterjedés"?
Nem a sípolás, a visszhang...a sípolás az a másik adó (talán arab nyelvű) miatt van, ami alatta hallható (a kínai ill. a másik adó vivőfrekvencia eltérése okozza a sípolást)...
A sípolást a routerem generálja, itt látszik, hogy az RG58 kábel mennyit tud :D De csak ezt kaptam.
 #165905  Szerző: joe

altermanus írta:akkor ez a sípolás a ,,többutas hullámterjedés"?
Nem a sípolás, a visszhang...a sípolás az a másik adó (talán arab nyelvű) miatt van, ami alatta hallható (a kínai ill. a másik adó vivőfrekvencia eltérése okozza a sípolást)...
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 402