RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#167152  Szerző: BMáté

djlacee írta:SZERINTEM Zalaegerszegen továbbra sem a 95.1 a lehetőség, hanem a 95.8
és az Orosháza 90.2 is inkább lesz Mega Rádió
Igen, korábban is említted, de azóta látható, hogy Helikon nem adja könnyen magát, ezért nem számolok a 95,8-al. A 90,2 már más kérdés, ebben kifejezetten esélyes, amit írsz, de egyelőre azért fenntartom.
 #167026  Szerző: markfelt

A 94.4 biztos jó lenne nekik, de ahol önkormányzati tulajdonú rádió van, ott szerintem pár telefon, és meg is van a megállapodás... Más kérdés, hogy ahol sikeres, hallgatott a helyi rádió, ott talán van annyi tudatosság a döntéshozókban, hogy nem ölik meg.

Meglátjuk. Én csak azt mondom, hogy gyanús, hogy Zalaegerszeg-Szombathely-Sopronba nem írtak ki pályázatot most.
 #167025  Szerző: oldman

A szombathelyi 94.4-et nem tudtam, a sopronit igen. Kérdés a Rádió 1-nek jó-e a 94.4?!

Az is biztos, ha maradnak helyi rádiók, kicsit más szemlélettel kell dolgozniuk. Az is tény, hogy nem minden városba kell helyi rádió, de mondjuk egy megyeszékhelyen 1-2 országos, 1 hálózatos, és 1 helyi ideális lehetne. Persze nevezzük ezt álomnak. Eddig a helyi rádióknak szerencséjük volt, de a világban nem a helyi rádiók a leghallgatottabbak.
 #167021  Szerző: markfelt

Az ITU nyilvántartásai alapján Sopronban az FM 98.4 előkészítése (nemzetközi koordinációja) történt meg, Szombathelyen pedig a 94.4-é eddig, az elmúlt években, így ezeket gyors átfutással végig lehetne verni.

Szombathelyen használható lehet továbbá az eredetileg kőszegi 106.5 és eredetileg sótonyi 89.5, áttervezés után.

Tehát van frekvencia.

Más kérdés, hogy rossz ómen a helyi rádiózás szempontjából, hogy az említett településeken 1) nem indult meg most pályázat a tavaszi hullámban, 2) önkormányzati tulajdonban van a helyi rádió. Könnyen lehet, hogy az történik majd, ami Debrecenben. Persze nem akarok vészmadárkodni.
 #167020  Szerző: oldman

BMáté írta:Tekintettel az elmúlt idők fejleményeire (teljesítményadatok, Debrecen 95,0 MHz, stb...) frissítettem a korábbi képemet. Nem az igényesség csúcsa, ez tény, sajnos a Paint ennyire elég, de legalább jól áttekinthetőek a frekik, és a lefedettségi területek.
Tehát, én így látom a Rádió 1 hálózatát idén év végéig:
Kép
Fenntartom továbbra is a Zalaegerszeg 95,1 MHz, és Orosháza 90,2 MHz megszerzését (persze lehet nem így alakul).
Ez alapján, egy országos hálózathoz Szombathely, Sopron, Salgótarján, Szeged, Kecskemét, Karcag, Fehérgyarmat fog még kelleni.
Sopronban lenne szabad freki. Szombathelyen nincs. Simié a 97.1. A Frisss az baráti (de ez mostanság nem számít), a 88.4-re meg megy a Mária. Jah meg ott a Katolikus. A Credo nagyon pici frekó.
 #167016  Szerző: djlacee

SZERINTEM Zalaegerszegen továbbra sem a 95.1 a lehetőség, hanem a 95.8
és az Orosháza 90.2 is inkább lesz Mega Rádió
 #167015  Szerző: BMáté

Na igen, mielőtt bárki félreértené, ez a térkép egy véleményközlés, feltételezés, és a már megtörtént dolgok kombinációja. Előbbiek egyáltalán nem biztos, hogy így alakulnak.
 #167014  Szerző: markfelt

Persze ez nem jelenti azt, hogy így is lesz, csak egy feltételezés, meg egy vélemény volt. Ám nyilván nem kizárt.
 #167013  Szerző: BMáté

frekivadasz írta:BMáté: a budapesti 98.6 kizárólag megérzés, vagy van valami info az esetleges frekiváltásról?
Megérzés, illetve pontosabban józan ész. Szabolcs többször említette (és osztom a véleményét), hogy a 96,4 alkalmatlan egy országos hálózat kiépítéséhez, hiszen rosszak a technikai adottságai. Ezt a Rádió 1 csapata is tudja, és emiatt azt gondolom, hogy hiba lenne részükről nem megpályázni a 98,6-ot. 2 kW a Széchenyi-hegyről, jelentős zavarás nélkül, ez azért beszédes szerintem.
 #167012  Szerző: frekivadasz

BMáté: a budapesti 98.6 kizárólag megérzés, vagy van valami info az esetleges frekiváltásról?
  • 1
  • 723
  • 724
  • 725
  • 726
  • 727
  • 1031