RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#167296  Szerző: LuciFerko

joe írta:Igen, érdekes egy kezdet...kora esti órákban Algéria egy pici "szeglete"...majd közel egy óra múlva ugyanaz visszajön...Joe
Ez érdekes nagyon mert nekem többször volt ilyen, abból a térségből. Konkrétan a 87.6-on jött a Chaine 3, meg arról a toronyról a többi. Semmi más!
 #167294  Szerző: LuciFerko

Basszus erről jól lemaradtam. Tegnap a rádiózás teljesen kimaradt. A tetőn akartam levideózni a közeledő vihart, ami szépen szét is esett. Szóval akkor az idei szezon kezdet: Május 3!
 #167290  Szerző: Kovi02

joe írta:Igen, érdekes egy kezdet...kora esti órákban Algéria egy pici "szeglete"...majd közel egy óra múlva ugyanaz visszajön...Joe
http://www.fmlist.org/fm_logmap.php?dat ... L&rxin=ALL

Még beszúrom ide...a kép címe "alkonyat antennákkal"...
Kép
Nálam spanyolok jöttek 6 felé (87,5 88,6 89,1) de olyan gyengén,hogy nem tudtam azonosítani.

A kép pedig egyszerűen művészi :D . (ezeknek az antennás képeknek már külön topik kéne,én is tudnék csinálni párat :D )

Amúgy gratulálok az év első ES-vételeihez!
 #167288  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Gyenge spanyol terjedés! Itt még nincs nagyon semmi,pár mp.-s fédek vannak inkább.
Egy kicsit délebbre keressetek...Joe :yes:
Láttam hogy vettél algériai adókat,nálam sajnos nem jöttek. :(
 #167287  Szerző: joe

Kovi02 írta:Gyenge spanyol terjedés! Itt még nincs nagyon semmi,pár mp.-s fédek vannak inkább.
Egy kicsit délebbre keressetek...Joe :yes:
 #167286  Szerző: Kovi02

Gyenge spanyol terjedés! Itt még nincs nagyon semmi,pár mp.-s fédek vannak inkább.
 #167271  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:A terjedés kezdeténél is lehet ezt tapasztalni,tavalyelőtt a szezon április közepén kezdődött,tavaly április végén volt terjedés,idén meg május is elkezdődött,és 50 megán is csak 1szer láttam bármiféle ES terjedést idén.
2003-ban Konkrétan április 9.-én kezdődött, spanyol adókkal :) Viszont az előző minimunál, 2009-ben, ilyenkor már indult a móka... Szóval nem CSAK ez befolyásolja.
Ahogy láttam,egy napszél 29.-án "beesett",szóval a napokban szerintem jön majd a szezonkezdet.
A fórumon visszaolvastam minden szezont(még a régin is),de ilyen későn még sose kezdődött. :(
 #167270  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:A terjedés kezdeténél is lehet ezt tapasztalni,tavalyelőtt a szezon április közepén kezdődött,tavaly április végén volt terjedés,idén meg május is elkezdődött,és 50 megán is csak 1szer láttam bármiféle ES terjedést idén.
2003-ban Konkrétan április 9.-én kezdődött, spanyol adókkal :) Viszont az előző minimunál, 2009-ben, ilyenkor már indult a móka... Szóval nem CSAK ez befolyásolja.
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 552