RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#167650  Szerző: LuciFerko

Lehet indul valami, 50,08 mhz-en ha jól vettem ki a morzéból, egy német amatőr CQ-zik.
 #167629  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Nekem teljesen olyan érzésem van,mintha kikapcsolták volna az OIRT adók nagy részén Oroszországban, O2-n helyi fm adó szintű TV jel,de OIRT URH-n egy kis felfédelés sincs. :(
Van még URH adás, csak most nem ment fel eléggé a MUF. Pl. a moszkvai 49,747 MHz tv adó jó jelszinttel fekete-fehéren itt volt, de a hangja sehol, sőt a szín jelt hordozó segédvivő sem pattant vissza az ionoszféráról. Joe
Nálam még az O2 hangja is fél órán át stabilan jött a 65,75-ön! O1-en 3 vagy 4 tv adó volt egyszerre,de még így sem jött az OIRT URH,pedig máskor sokkal gyengébb TV vételnél is van OIRT vétel. Mondjuk ahogy elnéztem a "felhőket",a felhő másik oldalán nálam a finn-orosz határ volt,csak a gyengébbik "rész" esett OIRT adós területre. Nem baj,lesz idén még jobb terjedés!
 #167628  Szerző: joe

Kovi02 írta:Nekem teljesen olyan érzésem van,mintha kikapcsolták volna az OIRT adók nagy részén Oroszországban, O2-n helyi fm adó szintű TV jel,de OIRT URH-n egy kis felfédelés sincs. :(
Van még URH adás, csak most nem ment fel eléggé a MUF. Pl. a moszkvai 49,747 MHz tv adó jó jelszinttel fekete-fehéren itt volt, de a hangja sehol, sőt a szín jelt hordozó segédvivő sem pattant vissza az ionoszféráról. Joe
 #167625  Szerző: Kovi02

Nekem teljesen olyan érzésem van,mintha kikapcsolták volna az OIRT adók nagy részén Oroszországban, O2-n helyi fm adó szintű TV jel,de OIRT URH-n egy kis felfédelés sincs. :(
 #167618  Szerző: Kovi02

joe írta:Van egy kis terjedés észak-keleti irányból a TV OIRT 1-2 csatornákon, nálam az OIRT-URH nem "jön" semmi. Joe
Nálam is ugyanez, O1 O2-n erős TV jelek,de a MUF kb. 64 mega körül lehet,mert néha bevillam az O2 hangja,de az OIRT URH üres.
 #167616  Szerző: joe

Van egy kis terjedés észak-keleti irányból a TV OIRT 1-2 csatornákon, nálam az OIRT-URH nem "jön" semmi. Joe
 #167433  Szerző: Kovi02

djlacee írta:Nálam egy jött, a 94.5-ön épp a Rábaközt hallgattam, amikor a 94.6-ra ráterjedt egy DIYANET nevű program, PTY Religion
Török országos hálózat ,erről a frekiről ad Ankarából. :yes:
(nem keresgettél még?,ha az jött,akkor bizony sok TRT adónak is kellett lenni a sávban)
 #167431  Szerző: djlacee

Nálam egy jött, a 94.5-ön épp a Rábaközt hallgattam, amikor a 94.6-ra ráterjedt egy DIYANET nevű program, PTY Religion
 #167430  Szerző: Sszilu

joe írta:
Kovi02 írta:Nagy ES van Csehország/Szlovákia - Törökország között. Nálunk semmi?
Hozzánk túl közel van az "ugró pont", talán "Sszilu" esélyes lehet...Joe
Sajnos én "kimaradtam" eddig az ES-ből. Sem az OIRT, sem a CCIR sávon nem tapasztaltam semmit, pedig itthon voltam, figyeltem. Nektek viszont gratulálok a tropós és az ionoszférikus vételeitekhez egyaránt! :)
 #167429  Szerző: LuciFerko

Nálam sehol semmi. A CB sáv viszont megy, oroszt is meg spanyolt is hallottam! (27 mega)
  • 1
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 552