Sokat olvasgattam a témában az elmúlt egy napban, bevallom nehezemre esett volna elhinni, hogy ennyire nem vagyok képben, már csak azért is, mert nyáron vizsgáztam munkajogból. Kedves Asr, 73 ezer forintról magyarázol folyamatosan a 2009-es évre viszonyítva. Erre csak egy magyarázat van, szakmunkás minimálbérre (hivatalosan: garantált bérminimum) voltál bejelentve, ugyanis ennek a nettó összege 2009-ben 72 ezer forint volt. Jelenleg sima minimálbérért foglalkoztatnak, így kapsz 84 ezer forintot. Ezek tények, nyugodtan olvasd el bárhol. Alaposan utánanéztem a dolgoknak, az eurostat és a KSH is ugyanazokkal a számokkal dolgozik. Arról nem is beszélve, hogy már csak azért sem kaphattál 73 ezer forintot minimálbérként, mert a BRUTTÓ összeg is csak 71 500 forint volt...
Tehát a Kormány hibás azért, mert a munkáltatód rosszabb körülményekkel foglalkoztat?
Asr, a saját munkaszerződéseddel sem vagy tisztában. Előbb tegyél rendet a saját házad táján, utána fogalmazz meg véleményeket nyilvános fórumokon. A stílusod pedig továbbra sem emlékeztet értelmes emberi stílusra...
Apropó, idén a szakmunkás minimálbér nettó összege 107 065 forint.
m2o radio allo stato puro