RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#171819  Szerző: tomee

mikrofonos írta:Itt az áradozások hatására belehallgattam abba, hogy például most miről szól a reggel a R1-ben.
Hát nekem szomorú, hogy ez kell az országnak, ahogy itt egyesek állítják. :blush:
Igazából, ha sokat hallgatja az ember kiderül, hogy elég széles skálán mozognak a témák. :)

Az mondjuk tény, hogy néha-néha becsúsznak nagyon primitív témázgatások is, de múlt héten pl. könyvről beszélgettek meghívott vendéggel, ami kifejezetten érdekes beszélgetés volt, és nem olyan értelemben, mint mikor hülye emberek leülnek okos emberekkel beszélgetni, csak hogy ők is okosnak tűnjenek.
 #171818  Szerző: mikrofonos

Itt az áradozások hatására belehallgattam abba, hogy például most miről szól a reggel a R1-ben.
Hát nekem szomorú, hogy ez kell az országnak, ahogy itt egyesek állítják. :blush:
 #171816  Szerző: radio1akos

Redfox81 írta:Érdekes dolgok ezek, csak az elmúlt 1 év történéseit figyelve bennem rengeteg kérdés fogalmazódott meg:

- 1 éve a Vajna féle Rádió 1 nem volt benne a Streamstat (ex-OnlineStream) listájában az első 5-ben (tudom, pillanatnyi kapcsolódás és nem hallgatottság). Ez akkor változott meg, amikor tavaly december elején bejelentették Balázsék érkezését, onnantól viszont egyik pillanatról a másikra élre tört (holott ekkor Balázsék még meg sem szólaltak). Azóta bármikor ránézek, folyamatosan az első helyen vannak egész nap. Ha ennyire jók az "igazi mai slágerek", akkor miért nem talált rájuk előbb a hallgatótábor? Ha pedig mégsem, akkor hogyan tudnak az élen maradni Balázsék műsora után?

-A legolvasottabb portálokon jelent meg a hír, ami egyben vitte magával azt az infót is, hogy újra van Rádió1. Ha bárki emlékszik a régi Rádió1 időszakban is magasan a leghallgatottabb volt a streamstaton. A Balázs brand ezt tudja, nem tudsz nála népszerűbb médiaszemélyiséget mondani az országban. Az átlag hallgatóknak megfelel a zene, te gondolom nem átlag emberként hallgatod a rádiókat, hiszen ide írsz :)

- A Class FM éteri megszűnése gyakorlatilag alig érződött az online számokon (egy piacvezető országos rádió szűnt meg FM-en, nem egy kisvárosi), holott ekkor még sehol nem volt a Rádió 1 "országos" hálózata, az Ozone-FM frekik is elötte pár nappal kapcsolódtak csak. Ennyire nem lennének lojálisak a hallgatók, főleg úgy, hogy utód nélkül szűnt meg a kedvencük? Vagy ennyire nem opció az online rádióhallgatás? Akkor viszont hogyan tud a Rádió 1 ilyen számokat felmutatni?

-Minden sikeres rádió alapja a reggeli műsor. Aki már bejáratott napirend szerint él -és reggel rákattint a lementett online rádió indítására-, annak akár napokig nem szűrődik be, hogy mi történt. Bár a Class vezetése a "Balázsék már nem kívánnak műsort készíteni" hazug kommunikációval a hallgatóik nagy részében leírta az egész rádiót. Várható volt, hogy rohamosan zuhan az online hallgatás is. Azt, hogy miért nem feküdtek rá az online hallgatás népszerűsítésére FM-en már akkor amikor látható volt, hogy elment a hajó, azt tőlük kéne megkérdezni. Applikációja a mai napig nincs a rádiónak. Egy ONLINE rádiónak.

- Balázsék érkezésével minden addigi rekordot megdöntöttek a pillanatnyi kapcsolódások számát illetően, amit még értek is. Sokan kíváncsiak voltak, hogy milyenek lesznek az új helyen és ekkor még mindig csak a 96.4-en és az Ozone frekiken szóltak, tehát az ország nagy részén maradt az online. Viszont hogyan tud az érdeklődés szinte változatlan maradni annak ellenére, hogy azóta gyakorlatilag a nagyvárosok többségében már FM-en is hallhatóak? Ha ennyire divat lett az online rádiózás, akkor ez a többi rádió számain miért nem látszik meg?

-Tapasztalatként mondom, hogy ha már valakinek napi rutin lett elindítani a Rádió1-et online, az egy irodai, otthoni korlátlan net mellett nem fog szenvedni az FM rádióval. (Anyám, Mamám..) Recseg, kihúzza a kolléga mert kávét főz.. stb. Ha lett közben a városában Rádió1, akkor örül neki a kocsiban. A többi rádió előtt is ott a lehetőség az online felületek kiaknázására. Én úgy gondolom, hogy a sok sok beépített fm rádió nélküli iphone tulajdonos is meg fog jelenni a rádióknál amint elterjed a korlátlan net. Hogy mi lesz a leosztás, és a mostani hallgatott rádiók lesznek még hallgatottabbak, azt egy önjelölt média elemző biztos meg tudja mondai :)

Persze ezek csak az online számok, de a hivatalos méréseket is érdekesnek találom. Hogyan lehet az, hogy az Inspira Media Research és a Kantar Hoffmann – Mediameter ennyire más adatokat mér?: http://24.hu/media/2017/10/13/nagyon-ma ... dio-1-nek/
Nyíregyházán, ahol 2 erősnek mondható igazi helyi rádió is működik, hogyan tud egy fővárosi rádió helyi mutációja "leghallgatottabb" lenni? Ezt legnagyobb jóindulattal is csak a hétköznap reggeli sávban tudom elképzelni, viszont ilyet a linkelt grafikonon nem látok.

-Gondolom az a kérdés melyik a hivatalos, most ennyi adat mellett mit lehet elhinni. Ez már komolyabb téma, nem is akarok belemenni, mindenki abban hisz amiben szeretne és a lelkét nyugtatja. Én úgy tudom, hogy a legnagyobb vállalatok és ügynökségek a TNS mérést tekintik hivatalosnak.

Köszi a kérdéseket, és az érdeklődést :)

#171815  Szerző: djlacee

Szombathelyen továbbra is FRISSSFM az RDS, kiegészítve telefon és SMS számmal. PTY: Easy Listening, RT nincs, PI pedig a régi. Semmit sem sikerült átírni. Ahogy a frisssfm.hu is megy még.
 #171814  Szerző: benjamin

Debrecenből kiindulva itt amikor újra megjelent a Rádió 1 hirtelen mindenhol ők szóltak de úgy hallom hogy mindenhol kezd visszaállni a Best FM.
 #171812  Szerző: nyikolaj

Egyszerű a válasz. Tény,hogy Ny.házán a R1 mellett,2 ízig vérig helyi rádió működik.A Retro rádiót ugye nevéből adódóan nem kell konstatálni,hogy milyen zenéket játszik főként, a Sundhine pedig vegyes,változatos zenéket játszik..egyébként jó kis rádiók..én is szoktam hallgatni őket. A válasz pedig az,hogy sajnos vagy nem sajnos,..az emberek izlése talán megváltozott,és kortól független. Nem csak Ny.házán lesz vezető hallgatottságú a R1,hanem mindenhol. Reggel szinte Balázsék miatt kspcsolnak oda..utána van egy 2 órás HELYI műsorsáv,helyi műsorvezetővel,és játékokkal ami miatt még ott marad a hallgató. Déltől pedig Györke Attila olyan mintha még mindig helyi műsorvezető ülne ott mert ő már szinte beépül/folyik a ritmusba,na meg közben szólnak helyi reklámok,információk a jól bevállt,megdzokott zenék mellett. Mindenki dzereti ezeket a zenéket az a durva.Katy Perryt és L.P-t dúdol a pénztáros,a benzinkutas,a vadász, vagy a biztonságiőr stb..is! Ezt el kell fogadni!
 #171810  Szerző: Marcii

mikrofonos írta:Lehet felesleges emlékeztetnem, de mégis megteszem.
Ami itt most zajlik, az nem technikai-, hanem politikai kérdés.
Szóval előre! Mindenhova Rádió1!
Veresegyházra is a 107.3-ra! :punch: (nem)
 #171807  Szerző: mikrofonos

kukac írta:
ClassCredo írta:
Redfox81 írta:
Más: A nyíregyházi hallgatottságban mindig épp azt a rádiót hozzák ki győztesként aki a reklámot készítteti. Már volt a Sunshine, a Retro és most a Rádió 1 is vezető de szerintem még mindig a Retro a legnépszerűbb Nyíregyházán.
Az online stream alkalmatlan bármilyen hallgatottsági, vagy statisztikai rangsor felállítására, mert nem tudja hogy mit mér.
Nekem is alapvetően az a bajom, hogy az itt közölt majdnem mindegyik hallgatottsági statisztikát éppen az prezentálja, aki az első helyen áll. A politikusok szokták mondani, hogy nem hisznek a közvélemény-kutatóknak (választások előtt) Lehet, hogy ez a rádiókra is igaz?
Egyébként én se nagyon hiszem, hogy Nyíregyházán az R1 meg tudná verni - egész napi átlagban - a helyi erőket.
 #171806  Szerző: kukac

ClassCredo írta:
Redfox81 írta: - A Class FM éteri megszűnése gyakorlatilag alig érződött az online számokon (egy piacvezető országos rádió szűnt meg FM-en, nem egy kisvárosi), holott ekkor még sehol nem volt a Rádió 1 "országos" hálózata, az Ozone-FM frekik is elötte pár nappal kapcsolódtak csak. Ennyire nem lennének lojálisak a hallgatók, főleg úgy, hogy utód nélkül szűnt meg a kedvencük? Vagy ennyire nem opció az online rádióhallgatás? Akkor viszont hogyan tud a Rádió 1 ilyen számokat felmutatni?
_________________________________________________________________________________________
Nyíregyházán, ahol 2 erősnek mondható igazi helyi rádió is működik, hogyan tud egy fővárosi rádió helyi mutációja "leghallgatottabb" lenni? Ezt legnagyobb jóindulattal is csak a hétköznap reggeli sávban tudom elképzelni, viszont ilyet a linkelt grafikonon nem látok.
A Class FM még mindig nagyon jó számokat produkál csak egyes emberek (nyilván nekik ez érdekük) megpróbálják lekicsinyíteni a hallgatottságát. Egyébként pedig az Onlinestream hallgatottság szempontjából abszolút felejtős mivel nem valós számokkal dolgozik.

Más: A nyíregyházi hallgatottságban mindig épp azt a rádiót hozzák ki győztesként aki a reklámot készítteti. Már volt a Sunshine, a Retro és most a Rádió 1 is vezető de szerintem még mindig a Retro a legnépszerűbb Nyíregyházán.
Az online stream alkalmatlan bármilyen hallgatottsági, vagy statisztikai rangsor felállítására, mert nem tudja hogy mit mér.
 #171805  Szerző: kukac

kukac írta:
Roger írta:Kép

Nagyobb méret:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?fil ... 371653.jpg
Megint egy értelmezhetetlen grafikon. Mi ez, reach, vagy share? Mennyi a hibahatár? Stb...
..azt is érdekes, hogy a teljes korcsoport 15-59, nem 15-49 - a teljesben valószínűleg már nem ők vezetnek. A 15-39, 30-59 pedig olyan szűkítés, amit a viszonylag szűk minta és a nagy mérési hibaarány miatt torzított, ezt nem szokás publikálni, mert nagyon nem pontos. Ha ez reach-adat (a rádió1 ezt szokta publikálni), akkor az nem hallgatottságot, hanem elérést mutat...
  • 1
  • 626
  • 627
  • 628
  • 629
  • 630
  • 1021