RADIOSITE Fórum

  • Nagyobb kábelszolgáltatók (Tarr, PR Telecom, Cellkábel, stb...)

 #172451  Szerző: djlacee
 
Vagy egyenként lekeresed a transzpondereket
 #172450  Szerző: joe
 
LuciFerko írta:Digi vs. LG TV-nél ugyan ez van. Mit kéne beállítanom?
LG egyszerű, automata hangolásnál megadod a hálózati azonosítót (DigiKábel: 00001), vagy manuális hangolásnál hálózati kezdő frekvencia (DigiKábel: 114,5 MHz QAM256 SR:6000) és hálózat keresés "BE"...
 #172448  Szerző: LuciFerko
 
joe írta:Sony TV-k "kábel TV" szempontból szívás a köbön. Valamelyik automata hangolásban be sem tölti az összes DVB-C csatornát. A megoldás a "hálózatkeresés" lehet, ebben a menűben meg kell adni annak a multiplexnek a paramétereit, ami a NIT-et (hálózat információs tábla) tartalmazza, ill. a hálózati azonosítót. Így kerestetve a TV a szolgáltató által megadott csatorna sorrendet fogja alkalmazni. Sajnos a "PR" paramétereit (frekvencia kiosztás) nem ismerem...
Digi vs. LG TV-nél ugyan ez van. Mit kéne beállítanom?
 #172447  Szerző: joe
 
Sony TV-k "kábel TV" szempontból szívás a köbön. Valamelyik automata hangolásban be sem tölti az összes DVB-C csatornát. A megoldás a "hálózatkeresés" lehet, ebben a menűben meg kell adni annak a multiplexnek a paramétereit, ami a NIT-et (hálózat információs tábla) tartalmazza, ill. a hálózati azonosítót. Így kerestetve a TV a szolgáltató által megadott csatorna sorrendet fogja alkalmazni. Sajnos a "PR" paramétereit (frekvencia kiosztás) nem ismerem...
 #172434  Szerző: altermanus
 
Valaki meg tudná nekem mondani hogy egy sony bravia tv, vajon miért nem barátkozik meg a pr telecom lcn-nel...
Be van állítva, hogy rendezze sorba a csatornákat, ahogy a szolgáltató szeretné, és össze-vissza menti le őket... és frekvencia-pid sorrendben :wailing:
Nem az az egyszerű megoldás, hogy automatikus keresés, és beáll, azt már próbáltam lcn be van kapcsolva, és nem rendezi sorba... egyéb ötlet?
nem nekem kell, bár az én tv-m zokszó nélkül sorba rendezte, mikor elvittem a klienshez...
 #165232  Szerző: mlaszlo
 
joe írta: Ha a hír igaz, akkor a PR-Telecom és a HírTV között még egy év szerződés van, ha ebből bármelyik fél egyoldalúan kihátrál, akkor a másik kártérítési igénnyel bírósághoz fordulhat.
Milyen hír igaz? A Hír TV sehol sem tudta alátámasztani, hogy határozott idejű szerződése lenne a PR-Telecommal. A bírósági ítélet sem erre vonatkozott, hanem arra, hogy a Hír TV kikerülésével a csatorna reklámpiaci érdekei sérülnek, mert kevesebb háztartásba jut el. Arra a bíróság sem hivatkozott, hogy a szolgáltató szerződési feltételeket sértett volna.
 #165229  Szerző: mlaszlo
 
altermanus írta: hát ha másodfokon kimondják, hogy nem muszáj tovább szolgáltatni, akkor is ki kell fizetni a ,,részleges továbbítás" költségeit? (gondolom igen)
de ha kimondják, hogy nem kell tovább szolgáltatni, akkor a HírTV Online TV lesz az tuti (magánvélemény)
Ha a másodfok megsemmisíti az elsőfokú bíróság döntését, akkor nincs semmilyen műsorszolgáltatási díj, mivel akkor a másodfok megállapítja, hogy a PR jogszerűen mondta fel a szerződést december 31. napjával.
 #165149  Szerző: altermanus
 
joe írta:
Wolfman írta:Ha a PR-Telecomnak nem kell szolgáltatnia, az nem jelenti azt, hogy a többinek sem kell.
Ez a kell vagy sem nagyon egyszerű, mert egy-egy csatorna elosztásáról (kivéve a törvényben foglalt közszolgálati adások) határozott idejű szerződések szólnak. Ha lejár egy-egy szerződés, újra kell kötni, és van lehetőség a szerződés feltételeit újratárgyalni.
Ha a hír igaz, akkor a PR-Telecom és a HírTV között még egy év szerződés van, ha ebből bármelyik fél egyoldalúan kihátrál, akkor a másik kártérítési igénnyel bírósághoz fordulhat.
de most akkor nem értem az a tényt, hogy egyoldalúan felbontotta a szerződést (kicsit lassú a felfogásom...)
a PR úgy döntött saját magától, hogy eddig és nem tovább, és nem osztotta tovább a csatornát, holott lett volna még egy év a szerződésből?
na most kérdezem én, hogyha ez tényleg így van, akkor nem tudtak volna még egy évet várni? :yuno: ezen esetben megértem a bíróság ítéletét (mellesleg nem hinném, hogy belerokkanna a kábelszolgáltató ha még egy évig szolgáltatják... (most már értem azt, hogy miért hajtogatja a HírTV, hogy támogatást kapott a PR :ayfkm: )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 129