mikrofonos írta:LuciFerko írta:mikrofonos írta:Én is úgy látom, hogy az ország legtöbb pontján a Kossuth legalább 2-, de sokszor 3-4 frekvencián is hallgatható mégpedig jól. Nagyobb városokban pedig gyakorta hallgathatatlan a középhullám az autóban. Tudom hogy nincs ilyen felmérés, de érdekes lenne tudni, - mármint hitelt érdemlően - hogy mennyire hallgatott még a Kossuth KH. Úgy gondolom leginkább a határon túli magyar hallgatók miatt van még létjogosultsága.
Én itthon az 540-en szoktam hallgatni egy 50-es években gyártott rádión 
Na erre írtam, hogy elismerésem. És ha már itt tartunk, én pedig egy "Clint" márkenevű internet Wifi-vételre alkalmas netrádión hallgatom a Kossuth-ot Németország nyugati részén úgy 80 km-re a luxemburgi határtól. Egyébként jelentem este nagyon zajosan és nagyon "fédingesen" de bejön az 540 kHz. Bár alig van már középhullám Európában. Itt néhány francia-, olasz és spanyol középhullámú adó jön úgy-ahogy. Illetve hosszúhullámon és pár adó (francia)
OFF:
531/558/828/990/1377/1557/1566 khz-re rá tudnál nézni?
ON:
Errefelé még mindenki KH-n hallgatja az MR1-t,ezért:
88,4 Kiskőrös -> 88,3 Naxi Radio elnyomja
90,3 Szeged -> csak irányba állítva szól
95,0 Bácsalmás -> csak szelektív vevővel szól
95,9 Pécs -> beltéren zajos
96,7 Csávoly -> 96,5 RB 2 és 97,0 AS FM elnyomja egy nem szelektív vevőn,pedig a térereje jó
100,4 Szentes -> elnyomja a 100,6 Klik FM,
ezek az ide szóló MR1 nagyadók,házon belül nem sok ember fog a szabadkai adók kiforgatásával foglalkozni,bekapcsolja inkább az 540-t,amihez csak be kell kapcsolni a rádiót és szól.
Autóban az FM vétellel nincs nagy gond,csak RDS és bekapcsolt AF kell.
(még az ex. Sláger/Neo hálózat MR1-esedése előtt 4 freki volt a környékben, Szeged 101,9 Pécs 104,6 Bácsalmás 95,0 és Kiskunhalas 102,7 - ide egyik se ért el autórádióval se,így mindenki az 540-t hallgatta akkor is)