RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#174047  Szerző: joe

Kovi02 írta:A város magasabb pontjain a seeker is megállt rajta,ahogy több más...
"Kovi02" - felesleges..."egyszeri" rádióhallgató nem fogja fel, hogy a rádiózáshoz "antenna" is kell...ill. a rádió nem egyenlő a mobil telefonba, órába, "mini hi-fi"-nek csúfolt valamibe épített vevőegységgel. A "szabványos" vételi körzetet kb. ezen készülékhez definiálták, de ez még az R1 weboldalán sem szerepel (túl kicsik lennének ezek a körzetek és a hirdetőket elriasztanák vele). A győri 103,1 hivatalosan kb. 5-8 km sugarú kört fed le - megfelelő vevővel (gépkocsiban) az adó 30-35km-es körzetében hallgatható. Annó még 1997-ben (akkor technikai munkatárs voltam az egyik előd-előd-előd rádiónál) - még jelenleg is az az antenna rendszer üzemel - adó hiba miatt a névleges 250W helyett 25W-tal sugároztunk pár napig (80W helyett sugárzónként 8W teljesítmény jutott), volt egy kedves hallgató, aki bejött a stúdióba, hogy az adótól kb. 500m-re nem tudja venni az adást.

Hiába írom le, hogy a debreceni adót még itt Békés megye északi részén is jól veszem (sőt jön Miskolc, Eger, Szeged, stb), a fodrászom az üzletében a 9 km-re lévő békéscsabai adót sem tudja venni zavarmentesen...és azzal - gondolom - egyet értünk, hogy ő az átlagos magyar rádióhallgató.
Joe
 #174046  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
kukac írta: És vajon nincs csak egy minimális szégyenerzete is bármelyik ott dolgozó munkatársnak emiatt, senki nem mondja az illetékesnek, hogy ezt azért talán mégse kellene, egy minimális jóízlés talán nem ártana, elvégre mégiscsak egy rádió ( lehet, hogy mások is hallják)?!... :gülü:
Ők valószínűleg azt hiszik ez vicces, mint anno a Muzikbogyózás.
Pedig a hallgatottságot Balázsék hozták meg, nem az igazi mai slágerek...
Azt nem értem ugyanakkor, hogy a Petőfi mégis mit másolt volna le róluk. Teljesen más a műsorrend, más jellegű műsorok vannak és frissebb zenék.
Szomorú, hogy ebből áll a kreativitásuk, hogy nem egyedi ötleteik vannak, hanem hogyan tudjuk kifigurázni a konkurenseket.
Az rendben, hogy vannak ilyen frusztrációval küzdő illetékesek, de hogy a környezetüktől nem kapnak senkitől olyan visszacsatolást, hogy gyerekek, ezt mégse kéne mert kontraproduktív és már mi szégyelljük magunkat miatta? Tudom, hogy manapság bizonyos körökben dívik az infantilizmus, de azért mégis eldönthetnék, hogy csak az erre fogékonyakhoz szólnak, vagy kell a teljes célcsoport is.
 #174038  Szerző: Tomi76

nyikolaj írta:Amikor még csak néhány város,köztük az ex Ozon-os frekik csatlakoztak,akkor még a R1 honlapján külön online stremjük volt.Igaz nem sokáig, mert azonnal tovább terjeszkedtek, de a lényeg az,hogy akkor direkt hallgattam streamen a különböző frekiket a délelőtti órákba,és a plyaylist nem volt közös.(csúszássl se)Azóta nyílván változhatott.
Igen,azóta változott.
 #174036  Szerző: Kovi02

RadioFan írta:
Kovi02 írta:
Sakál írta:Ugyanazt a playlistet kapja meg minden helyi stúdió, az lehet, hogy pár perces elcsúszások vannak a különböző frekiken, de ugyanúgy központi szerkesztésű zeneileg a helyi sáv is, mint a többi időszak. Nem feltételezem, láttam, hogy így van.
Hétvégén voltam Veszprémben,ott jött a 103,8 105,7 96,4 94,1 106,5 és a 10-14 sávban ugyanaz a playlist ment,mondjuk 10-20 perces csúszások is voltak benne.
A 96,4 és a 106,5 Veszprémig elér? Nekem ott az autóban egyiket sem volt esélyem fogni. Megjegyzem, a 96,4 Fehérvár belvárosában teljesen elhal, de a 8-ason kifelé még hallani belőle valamit.
OFF:
A város magasabb pontjain a seeker is megállt rajta,ahogy több más Bp.-i adón is pl. 92,1 vagy 94,2 de az összes Széchenyi-hegyen lévő is szólt.
Szerintem a győri adó is jönne ott,mert a 100,1 is jött.
Dunaföldvár meg amúgy is nagyot szól,a 8-as úton Várpalota és Veszprém között RDS is lejött,ugyaninnen a 104,1 is szólt,csak erősen keveredett a Kronehittel.
(Veszprém környéke amúgy is tele van rádióval,jönnek a győri,soproni,néhol budapesti helyi adók,szlovák/osztrák nagyadók,Maribor a szlovének közül,de jön pl. a horvát Papuk nagyadója is,ennek ellenére pl. a városból sugárzó adók délnek nem mennek 15km-t sem)

A Rádió 1 pedig kítűnően hallgatható a 105,7-en,ahol meg nem szól az,ott jön a 103,8 egy átlag vevővel is.
 #174035  Szerző: nyikolaj

Amikor még csak néhány város,köztük az ex Ozon-os frekik csatlakoztak,akkor még a R1 honlapján külön online stremjük volt.Igaz nem sokáig, mert azonnal tovább terjeszkedtek, de a lényeg az,hogy akkor direkt hallgattam streamen a különböző frekiket a délelőtti órákba,és a plyaylist nem volt közös.(csúszássl se)Azóta nyílván változhatott.
 #174034  Szerző: RadioFan

Kovi02 írta:
Sakál írta:
nyikolaj írta:Ne hülyéskedjünk már. Miért menne u.az a zene mindenhol a délelőtti sávban? Minden vidéki frekin helyi tartalom, ill helyi műsor van.. és nyílván a zenét is a helyi stúdióban szerkesztik.Aki megszeretne győzödni róla,hallgasson különböző frekiket délelőtti sávban.
Ugyanazt a playlistet kapja meg minden helyi stúdió, az lehet, hogy pár perces elcsúszások vannak a különböző frekiken, de ugyanúgy központi szerkesztésű zeneileg a helyi sáv is, mint a többi időszak. Nem feltételezem, láttam, hogy így van.
Hétvégén voltam Veszprémben,ott jött a 103,8 105,7 96,4 94,1 106,5 és a 10-14 sávban ugyanaz a playlist ment,mondjuk 10-20 perces csúszások is voltak benne.
A 96,4 és a 106,5 Veszprémig elér? Nekem ott az autóban egyiket sem volt esélyem fogni. Megjegyzem, a 96,4 Fehérvár belvárosában teljesen elhal, de a 8-ason kifelé még hallani belőle valamit.
 #174033  Szerző: Kovi02

Sakál írta:
nyikolaj írta:Ne hülyéskedjünk már. Miért menne u.az a zene mindenhol a délelőtti sávban? Minden vidéki frekin helyi tartalom, ill helyi műsor van.. és nyílván a zenét is a helyi stúdióban szerkesztik.Aki megszeretne győzödni róla,hallgasson különböző frekiket délelőtti sávban.
Ugyanazt a playlistet kapja meg minden helyi stúdió, az lehet, hogy pár perces elcsúszások vannak a különböző frekiken, de ugyanúgy központi szerkesztésű zeneileg a helyi sáv is, mint a többi időszak. Nem feltételezem, láttam, hogy így van.
 #174032  Szerző: Sakál

#174031  Szerző: adika4444

Már nem emlékszem pontosan ki említette, de tegnap este személyesen hallottam és így én is meg tudom erősíteni.
A reklámkitöltő DNCE - Cake By The Ocean tényleg jól meg van vágva a közepén, elég jól hallható ahogyan ugrik egy nagyot.
 #174030  Szerző: Tomi76

Én belehallgattam többe is kíváncsiságból a 10:00 utáni időszakban. Az általam megfigyelt egri, nyíregyházi, debreceni és zalaegerszegi adón is egy az egyben ugyanaz volt a playlist mint a pestin, annyi különbséggel, hogy a 96.4-hez képest egy teljes zeneszámmal voltak lemaradva, de ez a helyi tartalmak miatt van. Direkt váltogattam a rádiók között, és figyeltem a különbséget illetve hasonlóságot. Szóval a helyi sávokban valóban vannak helyi hírek, műsorok, reklámok, de a zenei lista ugyanaz mint a fővárosi adón, csupán mint mondtam néhány perces csúszással. Talán csak a pécsi tér el de azt nem hallgattam.
  • 1
  • 593
  • 594
  • 595
  • 596
  • 597
  • 1021