nyikolaj írta:ott félúton,ahol mind2 adót lehet vételezni kínai konyharádióval is, eléggé kalamajka vanEzen a polarizáció forgatás nem segít...
nyikolaj írta:ott félúton,ahol mind2 adót lehet vételezni kínai konyharádióval is, eléggé kalamajka vanEzen a polarizáció forgatás nem segít...
nyikolaj írta: ↑2018.09.03. 20:55 Egy adott városban, mi vagy ki dönti el,hogy horizontálisan vagy vertikálisan sugározzon egy rádió...?Ezt nem a rádiók döntik el, hanem a hatóság. Adott frekvencia zavarvédelmét szolgálja, hogy ha ugyanazon vagy szomszédos frekvencián üzemel más adó, attól eltérő polarizációval kell sugározni.
nyikolaj írta:Melyik polarizáció a jobb?Nagy teljesítménnyel általában H polarizációt használnak, mert ez - állítólag - messzebbre terjed. Tehát nagy területek ellátására, pl. országos hálózatban használják. A helyi jellegű sugárzás többnyire V-ben zajlik, bár nem mindig. A V-polár például autós vételnél előnyös, mivel az autóantenna is függőleges.
nyikolaj írta: ↑2018.09.03. 20:55 Egy érdekes kérdés..A 101,6 egy országos hálózatra tervezett freki lehetett,10kW-val H polárban,míg a 96,3-t helyi adásra tervezték,V-ben 5kW. Valahogy az országos nagyadók H-ban,a helyiek V-ben mennek,ez a szokás.
Egy adott városban, mi vagy ki dönti el,hogy horizontálisan vagy vertikálisan sugározzon egy rádió...?
Pl: Miskolcon a R1( V), a Rádió M pedig( H) . Mind a 2 adó azonos km vételkörzettel rendelkezik...
Melyik polarizáció a jobb? Melyik rádió döntött helyesen(jól) ebből a szempontból,hiszen egy adott földrajzi területről,egységről beszélünk...
-(Természetesen nem a terjedési mozgásukra vagyok kíváncsi,mert nyílván azt tudom,hogy a Horizont a vízszintes hullám,, a Vertikális pedig a függőleges.)
noartist írta: ↑2018.07.31. 15:56Gyurii írta: ↑2018.07.31. 15:07 Szentesi adók off. Legalabb is 98,8 100,4 107,3 tuti.Zivatar volt/van arrafelé.
Szentes - 2018.07.31-én 09:00 - 09:30 és 17:30 - 18:00 óra között fél teljesítményű sugárzásElvileg karbantartás volt. Meg lesz is 08. 03-án is. Gondolom a Retro rádiót is érintette.
Érintve: MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatás csatornái (MUX A-B-C-D-E).
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!
Szentes - 2018.07.31-én 09:00-17:30 óra között teljes leállás
Érintve: Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió, Dankó Rádió.
A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!