RADIOSITE Fórum

• DAB+

#180667  Szerző: asr27

djlacee írta: 2019.01.15. 23:06
asr27 írta: 2019.01.15. 23:00 Valaki esetleg jártas az ügyben, hogy a Dunántúlon, vagy annak egy részén (főleg a Balatonnál és Nyugaton) fogható-e olyan külföldi rádió DAB-on, amely zömében Dance, CHR-Dance, vagy House zenéket játszik, lehetőleg napközben is?
Ha minden igaz, jövő héten lesz a kocsiban DAB-vevő rádióm, ezért kérdezem.
Erre így elég nehéz válaszolni, konkrétan dance csak az Ent3r Zagreb volt, de tudtommal már az sincs fent... Legjobb, ha végignézed a programlistát, a szlovén és az osztrák csomagon is vannak jó cuccok
Értem, köszi az infot. Akár olyasmi is megfelelne, mint a Music FM, hogy 60-70%-ban Dance.
 #180666  Szerző: djlacee

asr27 írta: 2019.01.15. 23:00 Valaki esetleg jártas az ügyben, hogy a Dunántúlon, vagy annak egy részén (főleg a Balatonnál és Nyugaton) fogható-e olyan külföldi rádió DAB-on, amely zömében Dance, CHR-Dance, vagy House zenéket játszik, lehetőleg napközben is?
Erre így elég nehéz válaszolni, konkrétan dance csak az Ent3r Zagreb volt, de tudtommal már az sincs fent... Legjobb, ha végignézed a programlistát, a szlovén és az osztrák csomagon is vannak jó cuccok
 #180664  Szerző: asr27

Valaki esetleg jártas az ügyben, hogy a Dunántúlon, vagy annak egy részén (főleg a Balatonnál és Nyugaton) fogható-e olyan külföldi rádió DAB-on, amely zömében Dance, CHR-Dance, vagy House zenéket játszik, lehetőleg napközben is?
 #180075  Szerző: Kovi02

joe írta: 2018.11.17. 22:46
Kovi02 írta:Holnap szerintem beszerzek egy DAB/DAB+ vevőt,ha találok Szegeden.
Először csekkold le a vételt az SDR-rel - igaz, én jóval távolabb vagyok, de nyomát sem látom a horvát DAB+-nak. FM az állandóan jön, ill. most, hogy néztem, két bosnyák analóg TV adás is jött a III. sávban...
SDR-en én sem látom,de sávra méretezve nincsen antennám. FM-en a beljei toronyból minden adó jön autóban is(a 88,0 is!) szóval reménykedem a vételben. Zavaró domborzati tényezők nincsenek,szóval ha nem nagyon kis teljesítményű és erősen irányított,akkor szerintem jönne. Csak az a kérdés,hogy az Enter Zagrebet visszarakják e a csomagba.
 #180068  Szerző: joe

Kovi02 írta:Holnap szerintem beszerzek egy DAB/DAB+ vevőt,ha találok Szegeden.
Először csekkold le a vételt az SDR-rel - igaz, én jóval távolabb vagyok, de nyomát sem látom a horvát DAB+-nak. FM az állandóan jön, ill. most, hogy néztem, két bosnyák analóg TV adás is jött a III. sávban...
 #180067  Szerző: Kovi02

Sszilu írta: 2018.11.17. 16:04
Kovi02 írta: 2018.11.17. 14:01
Sszilu írta: 2018.11.17. 12:08 Még egy dolog: most, november 20-án, tehát a napokban jár le elvileg a DAB+ teszt Horvátországban. Lehet, hogy ezt a változást tapasztaljuk most.
Amúgy most melyik adók vannak benne a MUX-ban? Ha a mostani 6 országos(HR 1-2-3 ,HKR,Otvoreni,Narodni) van csak benne,annak nincs sok értelme. Ha 20-án ár le a tesztidőszak,akkor még bármi lehet szerintem.
Otvoreni az ugye benne van a MUX-ban? Azért még talán érdemes lenne DAB vevőt venni.
Most az Antena Zagreb, City Radio, Laganini, Narodni Radio, Otvoreni radio, és a Radio Dalmacija van a muxon. A HR1-2-3 nem is volt fent. Az alábbi képen pont látható a régi tartalom, bal oldalon:
Kép
Legalább akkor belekerült az Otvoreni. Amúgy néztem a TVDX-fórumot is,ahogy láttam még mindig OIV DEMO a Mux neve,szóval bízok benne,hogy változik még. Holnap szerintem beszerzek egy DAB/DAB+ vevőt,ha találok Szegeden.
 #180066  Szerző: Sszilu

Kovi02 írta: 2018.11.17. 14:01
Sszilu írta: 2018.11.17. 12:08 Még egy dolog: most, november 20-án, tehát a napokban jár le elvileg a DAB+ teszt Horvátországban. Lehet, hogy ezt a változást tapasztaljuk most.
Amúgy most melyik adók vannak benne a MUX-ban? Ha a mostani 6 országos(HR 1-2-3 ,HKR,Otvoreni,Narodni) van csak benne,annak nincs sok értelme. Ha 20-án ár le a tesztidőszak,akkor még bármi lehet szerintem.
Otvoreni az ugye benne van a MUX-ban? Azért még talán érdemes lenne DAB vevőt venni.
Most az Antena Zagreb, City Radio, Laganini, Narodni Radio, Otvoreni radio, és a Radio Dalmacija van a muxon. A HR1-2-3 nem is volt fent. Az alábbi képen pont látható a régi tartalom, bal oldalon:
Kép
 #180065  Szerző: zsofi75

Sziasztok sikerült a Horvát DAB vetele, a Zágrábi néha jön,ma is megfogtam,a Beljei adót is sikeresen vettem ma a reggeli órákban, H polarban egy régi 4elemes CCIR antennaval.
 #180064  Szerző: Kovi02

#180057  Szerző: Sszilu

Még egy dolog: most, november 20-án, tehát a napokban jár le elvileg a DAB+ teszt Horvátországban. Lehet, hogy ezt a változást tapasztaljuk most.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 72