RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#182183  Szerző: shadoe

Köszönöm a rövidhullámú frekvenciákat! Egyet találtam is már ma, márc. 12. kedden, helyi idő szerint 22 órakor valóban megy a 49 méteres rövidhullámon egy amerikai rádió. Ez nem lehet más, mint a VOA1, amit én a netről ismerek, sőt az elődjét, a VOA MUSIC MIX-et, ill. annak elődjét, a VOA EUROPE-ot műholdvevőn jó sokat hallgattam 10-15 éve. Nem csalódtam, vadonatúj számokat játszanak, igazi klassz, menő CHR/Top 40 rádió. Innentől állandóan hallgatom újra. Majd a többit is megnézem, az Absolute Radio is egész jól jött egész este.
 #182181  Szerző: Kovi02

joe írta: 2019.03.11. 22:45
shadoe írta:Rövidhullámon esélytelen ilyen programot már találni?
6195 kHz - São Tomé and Príncipe -ből - magyar idő szerint 21:00 - 22:00, fekete afrikai popzene, 22:00 VOA hírek és épp most a 1990-es évek R'n'B slágereiből szól válogatás angol nyelvű felkonferálással - ez az adó elég jól vehető nálunk.

6070 kHz - Münchenből szólna a 'Channel 292' - jelenleg nem megy az adó - itt is el lehet csípni érdekes zenei összeállításokat.

+ jó vevővel kedvező terjedés esetén számos "free radio"-t lehet hallgatni, részben tematikus zenei műsorral a 48 és 50 méteres sávrészben.
Illetve 7345khz-n a CRI szerb nyelvű adása 1 és 2 óra között szokott zenét adni,régebben sokat hallgattam.
 #182180  Szerző: joe

shadoe írta:Rövidhullámon esélytelen ilyen programot már találni?
6195 kHz - São Tomé and Príncipe -ből - magyar idő szerint 21:00 - 22:00, fekete afrikai popzene, 22:00 VOA hírek és épp most a 1990-es évek R'n'B slágereiből szól válogatás angol nyelvű felkonferálással - ez az adó elég jól vehető nálunk.

6070 kHz - Münchenből szólna a 'Channel 292' - jelenleg nem megy az adó - itt is el lehet csípni érdekes zenei összeállításokat.

+ jó vevővel kedvező terjedés esetén számos "free radio"-t lehet hallgatni, részben tematikus zenei műsorral a 48 és 50 méteres sávrészben.
 #182179  Szerző: mihalylovics

shadoe írta: 2019.03.11. 21:04 Köszönöm az eddigi válaszokat! Radio Romania vasárnap kora délutáni slágerlistáját már ismerem és hallgatom. A 1215 KHz-en régebben nem a Virgin Radio szólt? Egy angol soft rock rádió. Ha ennek utódja az Absolute, akkor van esély rá, hogy néha itt is bejön. Radio Romania középhullámon és FM-en egyaránt szól, néha olyan jól, hogy kazettára rögzítem az idehaza ismeretlen számokat róla. Néha jönnek szerb adók, főleg a FM sáv 92 MHz alatti tartományában. De nem feltétlenül slágerlistaműsorok érdekelnek (az is), bármi jöhet, ami közelmúlt vagy az utóbbi 20-30 évek könnyűzenei termése. Annyi a lényeg, halljak mást is, mint ami a hazai FM adókon megy. Rövidhullámon esélytelen ilyen programot már találni?
Az Absolute a Virgin Radio egyenesági folytatása.
 #182178  Szerző: shadoe

Köszönöm az eddigi válaszokat! Radio Romania vasárnap kora délutáni slágerlistáját már ismerem és hallgatom. A 1215 KHz-en régebben nem a Virgin Radio szólt? Egy angol soft rock rádió. Ha ennek utódja az Absolute, akkor van esély rá, hogy néha itt is bejön. Radio Romania középhullámon és FM-en egyaránt szól, néha olyan jól, hogy kazettára rögzítem az idehaza ismeretlen számokat róla. Néha jönnek szerb adók, főleg a FM sáv 92 MHz alatti tartományában. De nem feltétlenül slágerlistaműsorok érdekelnek (az is), bármi jöhet, ami közelmúlt vagy az utóbbi 20-30 évek könnyűzenei termése. Annyi a lényeg, halljak mást is, mint ami a hazai FM adókon megy. Rövidhullámon esélytelen ilyen programot már találni?
 #182177  Szerző: mihalylovics

shadoe írta: 2019.03.10. 18:48 Sziasztok! Szeretném kérdezni, tudtok -e olyan, Közép-Magyarországról, "mezei" antennával, jobb minőségű rádiókészülékkel (SONY) fogható külföldi, közép, hosszú vagy rövidhullámú műsorról, ahol igényes könnyűzenét, mai v. közelmúlt pop-rock, AC, mainstream stb. zenéket lehet hallgatni? Az sem baj, ha csak 1-2 órás műsor. Az első sikerem vasárnaponként, ha jól értettem, Radio Iasi (Jászváros) késő délutáni popműsora, az 1000 KHz körül. Ilyesmit szeretnék hallgatni, csak többször. Köszönöm előre is!
RRACTUAL-on vasárnap délutánonként, magyar idő szerint talán 1-től megy a TOP 50 RRA. Ezt gyakorlatilag egész Magyarországon lehet fogni, több frekin is.
 #182171  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2019.03.10. 18:48 Sziasztok! Szeretném kérdezni, tudtok -e olyan, Közép-Magyarországról, "mezei" antennával, jobb minőségű rádiókészülékkel (SONY) fogható külföldi, közép, hosszú vagy rövidhullámú műsorról, ahol igényes könnyűzenét, mai v. közelmúlt pop-rock, AC, mainstream stb. zenéket lehet hallgatni? Az sem baj, ha csak 1-2 órás műsor. Az első sikerem vasárnaponként, ha jól értettem, Radio Iasi (Jászváros) késő délutáni popműsora, az 1000 KHz körül. Ilyesmit szeretnék hallgatni, csak többször. Köszönöm előre is!
Talán az Absolute Radio az 1215khz-en fogható nálad,leginkább pop-rock és rockzene megy rajta néha popszámokkal vegyítve. Esténként itt stabilan,néha visszhangozva szól a több azonos frekvencián sugárzó adó miatt. A Radio Iasi az 1053khz-n szombat esténként ad egy Top20 listát,azt tudom még ajánlani,illetve a Jil FM-et szombat este 22 és éjfél között.

FM-en nálad külföldi nem jön? Talán Besztercebányával vagy Újvidékkel megpróbálkozhatsz,ha Közép-Magyarországról van szó.
 #182165  Szerző: shadoe

Sziasztok! Szeretném kérdezni, tudtok -e olyan, Közép-Magyarországról, "mezei" antennával, jobb minőségű rádiókészülékkel (SONY) fogható külföldi, közép, hosszú vagy rövidhullámú műsorról, ahol igényes könnyűzenét, mai v. közelmúlt pop-rock, AC, mainstream stb. zenéket lehet hallgatni? Az sem baj, ha csak 1-2 órás műsor. Az első sikerem vasárnaponként, ha jól értettem, Radio Iasi (Jászváros) késő délutáni popműsora, az 1000 KHz körül. Ilyesmit szeretnék hallgatni, csak többször. Köszönöm előre is!
 #181138  Szerző: Kovi02

Ha valakit érdekel,az Otvorenin indult egy mixműsor "Feel Good Club",minden szombaton 21 órától:
http://www.otvoreni.hr/feel-good-club-uz-vedrana-cara/

Fél órája hallgatom,kb. olyan mint az EHR Party Service,szerintem hiánypótló errefelé.
 #180779  Szerző: asr27

Köszönöm.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 151