RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#18318  Szerző: mg

MikySoft írta:Mérőjel:
Az országos adóhálózat mérésére és beállítására használják.
Időnként hajnalban 5 óra előtt hallani lehet a telefontárcsázáshoz hasonló kettős úgynevezett DTMF hangokat is, az pedig az OLGI (Országos légvédelmi jelzőrendszer) tesztje. Ez minden műsorszóró rádió és TV adó kötelező része. Erre a jelre mind átkapcsolna a Kossuth rádió műsorára vészhelyzet esetén, így egy helyről központilag tájékoztatnák a lakosságot, függetlenül attól, hogy éppen melyik rádiót hallgatja.
Nem is tudtam...
hát legfeljebb az AH által sugárzottaknál...
de szerintem hülyeség, egyetlen helyen egy olvasói beírás van, mint forrás.
DTMF hanggal meg a TA/TP-t kapcsolják
 #18316  Szerző: rsite1

Mérőjel:
Az országos adóhálózat mérésére és beállítására használják.
Időnként hajnalban 5 óra előtt hallani lehet a telefontárcsázáshoz hasonló kettős úgynevezett DTMF hangokat is, az pedig az OLGI (Országos légvédelmi jelzőrendszer) tesztje. Ez minden műsorszóró rádió és TV adó kötelező része. Erre a jelre mind átkapcsolna a Kossuth rádió műsorára vészhelyzet esetén, így egy helyről központilag tájékoztatnák a lakosságot, függetlenül attól, hogy éppen melyik rádiót hallgatja.
Nem is tudtam...
 #18311  Szerző: egon2

Bizony ám panatta 70 youtubos felhasználónak jó sok régi archiv felvétele van,ráadásul jó minőségben!
Remélem még nem fogyott ki az archiv felvételekből és tölt még fel a youtubra!
Kudlik Júlia 1987-ből: http://www.youtube.com/watch?v=wpprMBTY ... annel_page
 #18307  Szerző: mg

LuciFerko írta:
egon2 írta:Egy kis érdekesség Magyar Televizió 1-es műsorának adás zárása 1984 Januárjából,Képújsággal: http://www.youtube.com/watch?v=vE0RRlFw ... re=channel
Baazz... Honnan van meg ilyen kurvajó minőségbe neki?
utánagugliztam, valahol írták, hogy megkeresték a srácot, az meg elmondta, hogy '78 óta volt szép felültöltős Pana videójuk és mindig jó minőségű kazikat használt :D áldja meg az Isten érte :)
 #18298  Szerző: mg

LuciFerko írta:
mg írta:
LuciFerko írta:jóllátom, hogy a papírra kinyomtatott szöveget kamerázták le az eredményeknél? :lol:
persze, mivel feliratoztak volna? :)
régen még a "Műszaki hiba" felirat is megvolt szépen táblán, aztán azt adta be a kamera, ha gáz volt :)

gyöngyszemek vannak itt, de jó volt ez az MTV :D
83ban nem volt még megoldva a rendes feliratozás? :lol:
valami volt, ahogy nézegetem, csak sok köszönet nem volt benne :)
 #18295  Szerző: LuciFerko

mg írta:
LuciFerko írta:jóllátom, hogy a papírra kinyomtatott szöveget kamerázták le az eredményeknél? :lol:
régen még a "Műszaki hiba" felirat is megvolt szépen táblán, aztán azt adta be a kamera, ha gáz volt :)

83ban nem volt még megoldva a rendes feliratozás? :lol:
 #18294  Szerző: mg

#18293  Szerző: LuciFerko

LuciFerko írta:http://www.youtube.com/watch?v=CRLNs_EYKUw
ULTRA retro sporthírek 8-)
jóllátom, hogy a papírra kinyomtatott szöveget kamerázták le az eredményeknél? :lol:
  • 1
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 541