Itt volt minden,Grúzia,Örményország,Ukrajna,Oroszország,Törökország,Libanon,és még mindig tart. 
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)
joe írta: ↑2020.05.14. 14:32 Még a tegnapi logokGratulálok,hozzád képest itt üres volt a sáv.- bár munka volt, de az SDR-n találomra elindítottam pár felvételt, ezeket tegnap este ill. ma ebéd után hallgattam vissza vittem be az online adatbázisba. Megfigyelésem, hogy azonos időben két irányból is volt terjedés - az N134°-N139° ill. az N114°-N120°...
https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... &omid=2588
joe írta: ↑2020.05.13. 10:44 Láttam, fél 10 körül beindult a terjedés - és azóta is vannak "nyomai"...nekem meló vanNekem még szerencsére nincs.![]()
joe írta: ↑2020.05.12. 19:27Ez szép emlékeket idéz. Az 1980-as szezonban ESDX-eltem először úgy igazán és akkor egész nyáron tele volt a VHF I. és II. tévésáv. Hazai adás nem lévén nappal zavartalanul lehetett DX-elni, és a rengeteg adó egymást nyomkodta a kis Junoszty tévémen. Szinte folyamatosan nézhető volt a moszkvai olimpia is a szovjet adókról, igaz, hullámzó minőségben.
Kovi02 írta:Valahogy úgy érzem,hogy hiába fejlesztem évről-évre a DX felszerelést,sokkal gyengébb ES-eket tapasztalok.Ionoszférikus terjedés főleg a Naptól függ, így mint látod a megfigyelésekből összeállított grafikont, a Nap aktivitása nagyon alacsony. Ha lenne egymást követő 1-2 napon belül egy "X" + pár "M" kategóriájú 'korona kivetődés' - 3-4 nap rádiócsend után iszonyú erős ES lenne - még éjszaka sem állna le a terjedés...de ilyen esemény utoljára 2017-ben volt.