RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#187153  Szerző: PM2FHN

A grúz adókról készült felvételeket esetleg fel tudnátok tölteni? Főleg a Fortuna, a Fortuna Plus és az Imedi érdekelne. Köszi!
 #187152  Szerző: Kovi02

Bár IQ file-t nem sikerült rögzítenem,azért egy "szimpla" hangfájlból is sikerült valamit azonosítanom, FM99,9-en egy CHR adó jött gyengén és zavarosan, Lost Frequencies- Love To Go ment rajta, egy alig hallható ID után Ofenbach - Insane. A 89,7/97,1-t se sikerült playlistből azonosítanom,ezért bekerült az "azonosítatlan és az is marad" mappámba. Mivel grúzok jöttek abban az időpontban ma reggel ránéztem az egyik üzemelő adóra minden mindegy alapon: https://fortuna.ge/fortuna-plus/
- a playlistben pedig 19:45-től látható az általam hallott két szám. :D
 #187149  Szerző: joe

Kovi02 írta:Amúgy milyen SDR-rel tudsz ekkora sávszélességet átfogni?
Itt is téma volt, én RSP1A-t vettem Angliából...már vannak olcsóbbak is Kínából...valamelyik topicban egy fórumtárs ajánlotta a kínait, állítólag még jobb is...másik fórumban volt róla szó - utolsó három hozzászólás...
 #187148  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.05.17. 21:29
Kovi02 írta:Nálad hogy jöttek a grúz adók? Láttam,hogy 100,3 GR1-t logoltad,több nem jött?
Figyelj, nem tudom - most kezdek magamhoz térni :S :S :S - 3 vevővel két monitoron logoltam - még át sem néztem a logokat - jó ha minden 20-dikat felvittem az FMlistre - volt, hogy csak ott hagytam az RDS dataloger és kész...

Nagy térerejű adókat már nem is néztem, ilyenek is becsúsztak - FMlisten nem szerepel ez a rádió - a neten az írják - egyetlen palesztin média Jeruzsálemben - nyomtam rá egy PrtSc-t:

Kép
Erről én hogy nem tudtam,holnap letöltöm. :D
Én is terveztem,hogy több vevőt nézek egyszerre,de a laptopom nem akarja érzékelni egyik RTL-SDR stickemet se,pár napig rendesen működött,azóta valamiért nem megy. :(

Amúgy milyen SDR-rel tudsz ekkora sávszélességet átfogni?

Illetve, orosz/grúz adók közül nálam a 89,7-en jött egy Starley- Lovers & Strangers c. számával ,illetve egy másikon a 97,1-en PSY- Gangnam Style ment de mindkettő ID nélkül fadelt ki valamikor 17:30-18:00 között. Ha esetleg valamelyik IQ fileodon megtalálod őket és RDS szintig emelkedtek/ID-t adtak akkor tudnád jelezni?
 #187146  Szerző: LuciFerko

Nekem ez jött a 91.3-on kb 5 órakor: https://www.youtube.com/watch?v=XylDzyh5-kE&t=21s
Előtte a 89.6-on befigyelt egy orosz: https://www.youtube.com/watch?v=ZX-6VI1OYgw (NEM a Rossii volt!)

OIRT-on meg a "szokásosak" jöttek: 66.2-67.04-67.46-67.97-70.07-71.93-72.11-72.2-72.71.72.98 (mind Rossii volt)

(Épp az autóantennával bíbelődtem)
Nálam fél 6-re vége lett a terjedésnek, 7 után kisebb tropó indult déltről.
 #187145  Szerző: joe

Kovi02 írta:Nálad hogy jöttek a grúz adók? Láttam,hogy 100,3 GR1-t logoltad,több nem jött?
Figyelj, nem tudom - most kezdek magamhoz térni :S :S :S - 3 vevővel két monitoron logoltam - még át sem néztem a logokat - jó ha minden 20-dikat felvittem az FMlistre - volt, hogy csak ott hagytam az RDS dataloger és kész...

Nagy térerejű adókat már nem is néztem, ilyenek is becsúsztak - FMlisten nem szerepel ez a rádió - a neten az írják - egyetlen palesztin média Jeruzsálemben - nyomtam rá egy PrtSc-t:

Kép
 #187142  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.05.17. 20:17 YU- tv - nem Yugra...ezt elrontottam:
lehetőségek - első 4 európai területen van:
2 Ю-ТВ Батайск - Bataysk
2 Ю-ТВ Новочеркасск - Novocerkassk
2 Ю-ТВ Ростов-на-Дону - Rostov na Donu
2 Ю-ТВ Саратов - Saratov
2 Ю-ТВ Энгельс - Engels
2 Ю-ТВ Первоуральск - Pervouralsk
...valamelyik még üzemel...
Én amint megláttam az R3-n a képvivőt azonnal rohantam a TV-hez,bár R1 nagyon gyenge volt, R2-n nem volt semmi, R3-on befigyelt a Rossija K: https://www.youtube.com/watch?v=s15yLxSw_GQ
(a YT lerontotta kissé a képminőséget,de a lényeg látszik)
Nálad hogy jöttek a grúz adók? Láttam,hogy 100,3 GR1-t logoltad,több nem jött?
Itt 99,1/99,5/100,3 is GR1 volt,az Imedi FM is RDS-sel szólt több frekin,sőt a Radio Maestro-ról még ID-t is vettem fel.
Izrael ma eléggé érdekes volt, kezdetben a KAN88 a Z,Y,H körzetekből jött,pedig szinte kivétel nélkül mindig az E,T,B körzetek szólnak a 87,6/88/88,5 frekiken.
 #187141  Szerző: joe

YU- tv - nem Yugra...ezt elrontottam:
lehetőségek - első 4 európai területen van:
2 Ю-ТВ Батайск - Bataysk
2 Ю-ТВ Новочеркасск - Novocerkassk
2 Ю-ТВ Ростов-на-Дону - Rostov na Donu
2 Ю-ТВ Саратов - Saratov
2 Ю-ТВ Энгельс - Engels
2 Ю-ТВ Первоуральск - Pervouralsk
...valamelyik még üzemel...
 #187140  Szerző: Kovi02

R2-n kettős ugrásod volt?
OIRT is eléggé durva volt,de a CCIR mindent vitt, fél órán keresztül stabil grúz vételeim voltak!!
Akit érdekel,most is belehallgathat,a MUF 100MHz körül van még mindig.
 #187138  Szerző: joe

Kovi02 írta:Itt volt minden,Grúzia,Örményország,Ukrajna,Oroszország,Törökország,Libanon,és még mindig tart. :D
...kaptunk egy olyan adagot, ami egy "vízilónak" is elég lenne...most OIRT-ot nem figyeltem, de így is sok volt a "jóból"...
TV-n:
E2: tv képvivők - feltehetően Afganisztán
R1: 1+1
R2: Yu TV (Yugra)
R3: Rossia Kultura
R4: - itt képet nem tudtam kiszedni, de oroszul foci meccs közvetítés ment
R5: csak vivőt láttam
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48