RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#187513  Szerző: joe

Kovi02 írta:Nálad volt OIRT-on dupla ugrás? Az orosz kolléga vett eléggé sok magyar adót CCIR-en
Nem, nem néztem az OIRT sávot. Van pár IQ felvételem a CCIR sávból, de északnak néző antennával...nem valószínű hogy lesz rajtuk bármi vétel kelet felől. Amúgy reggel láttam a 48,25-ön TV vivőt, a 49,75 többet is, az 59,25-ön kép is volt, de azonosíthatatlan, mert minimum 3 csatorna keveredett - ez úgy fél 9 magasságában volt.

Mivel munkanap van így nem értem rá a sávot fürkészni, kb. 11-től este 7-ig nem is voltam számítógép előtt...
 #187509  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.06.18. 11:30
Kovi02 írta:Annyira érdekesek ennek a szezonnak a fő irányai, svéd adót évi 2-5 nap körül vettem eddig, idén meg ha éppen a törökök nem szólnak,akkor svédek&finnek jönnek, és több svéd logom van idén,mint spanyol!
Látom, ma ismét "logoltad" a teljes Skandináviát... :yes:
Köszönöm,ráadásul az RSP1A-val készült IQ-kat még meg se néztem. :D
Sajnos úgy tűnik,hogy Norvégia most nem jött össze. :(
Nálad volt OIRT-on dupla ugrás? Az orosz kolléga vett eléggé sok magyar adót CCIR-en, akkor azonnal keletnek fordítottam az antennát,de még 1x ugrás is marha gyengén volt nálam. (még a nem túl acélos 93,1 Dankót is vette Szegedről,azt gondoltam hogy tele lehet az OIRT dupla ugrású adókkal,de úgy tűnik,ide nem ért el a terjedés)
 #187505  Szerző: joe

Kovi02 írta:Annyira érdekesek ennek a szezonnak a fő irányai, svéd adót évi 2-5 nap körül vettem eddig, idén meg ha éppen a törökök nem szólnak,akkor svédek&finnek jönnek, és több svéd logom van idén,mint spanyol!
Látom, ma ismét "logoltad" a teljes Skandináviát... :yes:
 #187502  Szerző: joe

Tegnapi terjedés alatt készített felvételeimen sok azonosíthatatlan adás van. A reggeli időszakban volt egy pár perces időszak, amikor a Donyeck - Luhanszk térsége terjedt be és nem szerepelnek az adók a listában, ID-kat pedig elvétve hallottam. Jellemző volt a rövid ugrás, Ukrajna mellett Isztambul környéke is vehető volt nálam...pár angolt is logoltam, hátulról vette az antennám.
https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... &omid=2588
 #187498  Szerző: Kovi02

https://youtu.be/jzWIyQ4XtY4 SR P1 tegnap éjfél körül. Durva,hogy tegnap reggel 7 körül indult a sáv, úgy 11:30-ra véget is ért a terjedés,napközben semmi,majd este 22:30 felé megint beindul és tart legalább két órán keresztül. Emellett még az északkeleti irány is beindult Moszkvával!

Annyira érdekesek ennek a szezonnak a fő irányai, svéd adót évi 2-5 nap körül vettem eddig, idén meg ha éppen a törökök nem szólnak,akkor svédek&finnek jönnek, és több svéd logom van idén,mint spanyol!
 #187496  Szerző: joe

Kovi02 írta:minden IQ első 3 másodperce után ilyen géphangja lesz
- nem tudom miért, de pl. SDRSharp esetében a külső "Baseband Recorder*" plugin jól működik, a "Recording*" modul csomagokat dobál el. Korábban megfigyeltem, hogy ha a rendszer meghajtóra ment, akkor több az eldobás, ha másik meghajtóra, akkor minimális. Az oroszok által írt külső plugin viszont jól működik...az SDRuno progit én nem bírtam megszokni...így nem is használom.
 #187495  Szerző: Kovi02

joe írta: 2020.06.16. 16:55 "Kovi", mai napon te nem botlottál bele a PI: 6000 -be a 87,5-ön? - Viszonylag sokáig jött az adás, de a PS-ből csak "Radi" felirat jött le...a nyelv inkább orosz, mint ukrán...
Ma leginkább csak "botlottam", briteket figyeltem miközben úgy gondoltam,hogy a keleti irányt felveszem laptoppal és RSP1A-val, erre van 1,5órányi használhatatlan IQ-m Ankarával,Adanával és még rengeteg más adóval pl. oroszokkal a volgai körzetből. Kiderült,hogy minden IQ első 3 másodperce után ilyen géphangja lesz,és akad bármivel is nézem. A mai logom nem lett rossz,de a vett adók olyan 80%-a ezeken az IQ-kon lenne rajta.
 #187493  Szerző: joe

joe írta:"Kovi", mai napon te nem botlottál bele a PI: 6000 -be a 87,5-ön? - Viszonylag sokáig jött az adás, de a PS-ből csak "Radi" felirat jött le...a nyelv inkább orosz, mint ukrán...
...mentett RDS adatban levett RT részletben "iom.ua" -> összeraktam "radiom.ua"... ^^
 #187492  Szerző: joe

"Kovi", mai napon te nem botlottál bele a PI: 6000 -be a 87,5-ön? - Viszonylag sokáig jött az adás, de a PS-ből csak "Radi" felirat jött le...a nyelv inkább orosz, mint ukrán...
 #187463  Szerző: Kovi02

Ez a ma este meghozta amit hiányoltunk, végre szóltak délolasz adók nálam,még ha gyengén is,illetve jött sok helyről OIRT adás. :D
Ám nem ezek a ma este legérdekesebb vételei,hanem Málta,amelyet először vettem. https://www.youtube.com/watch?v=s_qCY10X62k
Emellett 88,7/89,7/91,7 is szólt webstreamről azonosítva.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 552