Béci09 felvetéséhez pár gondolat: egy hazai rádió se fejlődött annyit ilyen rövid idő alatt az utóbbi időszakban, mint a R1, a rotációt is tekintve. (A Petőfi sem, mert ugyan bővítették az újdonságokat, és van már Petőfi Top 15, de a napi rotáció továbbra is szánalmas.) Az R1-en már nem ugyanazt a hat bejáratott uncsi zenét kell végre hallgatnunk változó sorrendben, mint egy-két éve (a riválison viszont ugyanazt a tíz 90-es évekbeli dögunalmat naponta). Másik fejlemény, észrevettem, hogy ugyanazon előadótól már játszanak mindent. A Class Fm rotációját pl. azért utáltam, mert tudtam, hogy Elton Johntól, Madonnától vagy Eurythmicstől melyik lesz az az egyetlen, amit játszanak, és a többi negyvenslágeres előadó is pont így járt, szarrá játszottak tőlük egy számot, és itt kifújt a kultúra. A R1 nagyon jól kitalálta, hogy kell ehhez a problémához hozzáállni: párhuzamosan játsszák Dua Lipa, Ava Max, Camila Cabello, Robin Schulz, VIZE vagy a Meduza összesét, sőt már Harry Styles, a Weeknd is a felkapottak közé számít, pedig utóbbiak nem is igazán tipikus R1-es előadók. Hol volt itt ilyen zenei kínálat még akár fél éve vagy pláne azelőtt... szóval jó az irány, és ezt már sokadszorra mondom idén nyáron. A magyar előadókkal kapcsolatban a második hozzászólással értek egyet. Szerintem sok értelme nincs, hogy ide is betegye a lábát a Kowalsky Meg a Vega, a Margaret Island, ByeAlex, a Magna Cum Laude vagy a Ruzsa Magdi-összes Top 100-ból valami. Kínlódunk ezekkel épp eleget a másikon, vagy a helyi rádiókon. Bőven elég ide a Follow The Flow, a SuperStereo és társai, amik érnek is valamit, vagy legalább nem idegesítenek (nálam még a Compact Disco, Wolf Kati vagy K.S.A. az a kategória, amit én hazai szinten kiemelkedőnek és minőségi popzenének neveznék, nem is véletlen, hogy kijutottak anno az Eurovízióra (bocs Magdi és Alex). Utolsó mondat a kívánságműsorról: nagyon bírom Gergőt, szerintem azon nagyon kevés fiatal magyar rádiós egyike, aki egyéniséggel, jó beszélőkével és komoly szakmai tudással büszkélkedhet, ráadásul nem is megosztó, és pláne nem botrányhős, és nyilvánvalóan viszi majd valamire (vagy már vitte is). Én amúgy kabaré helyett hallgatom a műsort, mert ezen nagyobbakat bírok röhögni, mint a mai stand-uposokon, de ez legyen az én bajom vagy szerencsém.