Béci09 írta: ↑2020.08.16. 19:53
Sziasztok Szerintem a rádió 1 rotáció most és mondjuk tavaly ilyenkor két külön univerzum, régen egy unalmas szar volt most meg szerintem jobb jópár külföldi chr rádiónál, úgyhogy ezen a téren nagyot fejlődtek, ezt kilehet jelenteni.
Ez szerintem is így van. Ha már külföld szóba került, sem közelmúltban jártam Ausztrián át Németországban, végig kapcsolgattam a rádiót, de R1-hez hasonló országos nem volt ami bejött volna. Horvátoknál az Otvoreni, ami megközelíti.
Az egyetlen dolog, amivel nem vagyok kibékülve, az a magyar zenék játszása. Nem értem, hogy miért van az hogy éjszaka minden második dal msgyar, napközben meg szinte csak a reklám kitöltő blokkokban megy magyar zene, az is nagyjából kimerül a Háborgó mélység 2, Újra úton, Maradok távol című nótákban. Szerintem egy ilyen jelentős elérésű rádiónak, ami ráadásul a leghallgatottabb a fiatalok körében, valamennyire kötelessége lenne több magyar zenét játszani. Annyi pozitív változás azért van, hogy egyre gyakrabban van dalpremier a Balázsékban és a Live mixben (múlthéten is volt egy Jetlag ha jól emlékszem), csak azt nem értem, hogy ezeket aztán miért nem játsszák.
Véleményem szerint kb kilóra ennyi az a magyar zene mennyiség, amit csúcsidőszakban elbír ez a rádió. Akinek ez kevés, az hallgassa a Petőfit. Ott kap többet. De azok konkrétan nálam elkapcsolási faktorok, amik ott mennek. Abból többet ne is hozzanak ide. Olyan, ami itt is elfér, olyan meg nincs több. Éjjel meg azért minden második Rúzsa Magdi és Caramell, mert így lehet teléjesíteni a kvótát. Ezzel nem szólom le az említett elóadókat, de nem férnek el itt csúcsidőben. A magyar, főleg WIM DJ-k zenéi pedig az utóbbi időben egyre gyakrabban mennek. Csak ezek többsége angol vocal-lal van, így az ember első gondolata nem a magyar, amikor meghallja.
Az otvorenin sincs egyébként sokkal több "cselák" zene.
A napközben hallható műsor és a Kívánságműsor is sokat fejlődött, bár utóbbit nem olyan szerencsés így hívni, mert egy valódi Kívánságműsorban mindent lehet kérni, ami beleillik a rádió zenei stílusába, és nemcsak az aktuális rotált dalokból lehet választani. A helyi sáv viszont olyan is-is kategória, nálunk Nyíregyen nagyon jó, viszont H.nánááson, ahova meló miatt gyakran megyek, nagyon rossz, az egész abból áll ki, hogy egy úr bemondja, hogy Hajdúsági (?) Rádió1 csakigazimaislágermegy, majd felolvas egy random cikket a radio1. hu ról, hozzáteszi, hogy elképesztő, majd be se konferálja a következő zenét, csak annyit mond, hogy jönnek tovább az igazi mai slágerek, és ez megy két órán keresztül. A hírblokkok pár naponta, a programajánló havonta cserélődik, azért 25. felé, amikor már az ember kívülről fújja hogy m ilyen koncertek lesznek a hajdúszoboszlói szabadtéri színpadon, elég idegesítő tud lenni. Egyébként azon a frekin, amíg a Best fm/rádió fm 95/city rádió volt, 4 órás élő helyi blokk ment helyi stúdióból, így rejtély hogy miért nem azt vették át. Sajnos úgy tudom, hogy a legtöbb helyi frekin ilyen a helyi blokk bár vannak kivételek, pl. Nyíregy,Debrecen,Sopron stb ... Vagy meg kéne szűntetni, vagy össze kéne vonni őket, inkább szóljon több helyen ugyanaz de legyen mindenhol európai színvonalú.
Nyilvánvalóan a helyi műsorsávok, hírblokkok, programajánlók szerkesztése egy kényszerpálya a gazdaságosság, és az adott frekin vállaltaknak való megfelelés között. 40 frekire külön helyi műsort szerkeszteni nem lenne gazdaságos. Ahol van helyi stúdió és megmaradt helyi stáb ott ez jobb, ahol meg nincs ott meg megy a konzerv. Ebben várok javulást, főleg hogy a törvény is megengedőbb lett, illetve e helyi frekit birtokló cégek beolvasztása is elkezdődött.
Az új mixműsornak a zene része jobb, mint a dj factory volt, viszont a szöveg kicsit sok ami nem lenne baj , de a téma mindig az sms-ező törzshallgatók magánélete, márpedig engem abszolút, nem érdekel hogy a Ganéjhányó Lány kivel szexelt aznap, vagy hogy a Betörő Srác milyen hetet zárt
, gyanítom mást sem nagyon, nem tudom minek ezt erőltetni.
Az a helyzet, hogy semmi sem jó úgy ahogy van

A Factory-n nem a beszéd, az interaktivitás volt jellemző, hanem az elvont mixek, az se volt jó. Most bevonják a hallgatókat a műsorba, ez sem jó. Ki érti ezt?
A Balázsék műsorban lehetne kicsit több zene, csak az óra elején szokott lenni egy vagy kettő dal, utána majdnem egy egész órán kereszrül megy a duma ami néha érdekes néha viszont olyan unalmas , hogy el lehet aludni rajta. Illetve nem tudom hogy miért engedik nnekik, hogy másokból gúnyt űző/megbotránkoztató/szexuális töltetű témákról beszéljenek, általában meg is büntetik a rádiót érte.
Ti mit gondoltok ezekről?
A Balázsék című műsor az ilyen. 4 órából 2 óra duma, a maradék 2 óra pedig zene, hírek és reklámok. Ez 10 éve ilyen, így népszerű a reklám szempontból fontos csoportban, semmi értelme nem lenne ezen változtatni. Szerintem nem is kell. Reggel ez kell, már ezerszer ki lett tárgyalva. Semmi értelme nem lenne, ha "következő zene felkonferálásra" lenne silányítva, mint amilyen pl a Retro jelenleg. El is bukott, jönnek Bochkorék. A Petőfin a talpra magyar sem a zene felkonfra megy, hanem próbál a Balázsék után menni, csak rohadtul nincs semmi témájuk, születésnap felköszöntés, és csapong a témák között egy megszólaláson belükl.