joe írta: ↑2020.09.26. 09:02
Kovi02 írta:Amúgy már majdnem végeztem 06.24.-el,minden DX-re fordított időmet az veszi el. :
https://www.fmlist.org/fm_logmap.php?da ... 8&band=ALL
(mekkora az eddigi legnagyobb ES logbook,valaki nem tudja esetleg?
)
Ezt kérdezd meg az angol fórumon...amúgy brutálisan jó terjedések nem is voltak idén nyáron, csak a "pandémia" miatti "stay the home" felhívásnak eredménye a sok-sok log Európa szerte...
Ezt kissé cáfolnám,az elmúlt 15 év legmagasabb mért SpE órái voltak idén, majdnem elérte a 200-at(tavaly ez 60 körül volt!)
Nálam olyan erős terjedések voltak,amilyeneket még soha nem észleltem, a 101,1 BG2-t,ami eddig elnyomhatatlan volt, 3 irányból is elnyomták a beterjedő adók, sőt, Líbiából egyszerre fadelt a Waad FM és egy üres vivő a 60kW lokál felett. Olyan irányokból is lazán 108MHz körül volt a MUF,ahonnan nagyon ritkán, pl. Svédország(volt évem 50 alatti svéd vétellel!),Dánia(2020 előtt szerintem nem volt 10 dán logom se) ,Hollandia(2020 előtt 2(!) jegyzett holland vétel), Málta(2020 előtt egyszer se vettem), vagy éppen a doni körzet,ahonnan alig szokott CCIR vételem lenni,mert 100MHz fölött üzemel az adók jórésze.
A 2020 előtti legmagasabb vett adók száma egy logban nálam olyan 500 körül alakult, azelőtt volt még egy 300+ logom 18-ból, idén a legtöbb júniusi terjedésnél legalább 300 vett adó biztosan megvolt,csak annyi file van még átnézetlenül,hogy a 2021-es szezonig kitart.
Ez a 1075 adó amúgy teljesen példátlan nálam, nagyon durva nap volt június 24. Nálad mennyi a max. vett adó egy ES logbookban?