RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#188809  Szerző: potyi

Tomi76 írta: 2020.10.21. 13:07
Garfield írta: 2020.10.19. 21:54 Most, hogy ezt végre meglépték, a Best FM gyakorlatilag feleslegessé vált, úgyhogy azzal is kéne kezdeni valamit. A legjobb lenne, ha az összes olyan lenne, mint a debreceni (zenében és arculatban is), vagy legalább rakják be a 10-es éveket is.
Pont ez jutott eszembe nekem is. Valóban két olyan rádió ami a 90-es éveket is erősen preferálja, felesleges. Azt pedig teljesen adom,hogy a Best FM mindenhol vegye fel a debreceni arculatot. Sokkal több hallgatójuk, és a működésüknek értelme is lenne.
Ha a Sláger FM-re gondolsz, akkor ők már erősen a 2000-es, 2010-es éveket, illetve az idei slágereket nyomják, ráadásul kifejezetten jó a zenei szerkesztés pár hete, talán ott most a legkevesebb az elkapcsolási faktor. A 90-es és 80-as évek dalai már csak alkalmanként szólnak.

Az még szerintem nem dőlt el, hogy a Retro nyit-e a 90-es évek felé, a Top10-es listákból inkább úgy tűnik, hogy a rockzene felé nyitnának... káosz az egész és szerintem hallgathatatlan. Hiba volt a hallgatók listáit leadni, maximum szemezgettem volna belőlük, vagy eleve csak 1-1 db kedvenc dalt kértem volna be.

A Retrot a 80-as, 90-es évekre (AC/Oldie-based AC), a Rádió1-et pedig 2000-től felfelé pozicionálnám (Hot AC), tehát az előbbi fiatalítást, utóbbi "öregítést" kapna. A Best FM pedig lehetne egy fiatalos, klubzenei adó 15-29-nek (CHR/Dance CHR), hálózatosan.
 #188807  Szerző: Tomi76

Garfield írta: 2020.10.19. 21:54 Most, hogy ezt végre meglépték, a Best FM gyakorlatilag feleslegessé vált, úgyhogy azzal is kéne kezdeni valamit. A legjobb lenne, ha az összes olyan lenne, mint a debreceni (zenében és arculatban is), vagy legalább rakják be a 10-es éveket is.
Pont ez jutott eszembe nekem is. Valóban két olyan rádió ami a 90-es éveket is erősen preferálja, felesleges. Azt pedig teljesen adom,hogy a Best FM mindenhol vegye fel a debreceni arculatot. Sokkal több hallgatójuk, és a működésüknek értelme is lenne.
 #188803  Szerző: tomee

Igazából az nem világos, hogy ezt hova akarják a végén kifuttatni, mert ezeken a top 10-es listákon egymás mellett szerepel simán egy LGT-től kezdve Jamiroquai-on, Pink Floyd-on át, Gigi D' Agostino-ig bezárólag minden. Lehet, hogy ebből majd kikristályosodik a végén valami, ehhez viszont az egész eddigi brand-et off air arculatilag mindenestül kukázhatják is, mert ehhez az eddig nyomatott "de finom volt a Bambi annak idején" nosztalgiázás már nem fog passzolni.
 #188802  Szerző: Garfield

shadoe írta: 2020.10.19. 21:11 Ahogy elnézem a Retro játszási listáit, egyre nagyobb elégedettséggel látom, hogy exponenciálisan növekszik a zenei változatosság, így a műsorvezető cseréktől most eltekintve, nagyon jókat kell ezúttal írnom erről a rádióról. Egyrészt igazolva látom, amit többen is írnak hetek óta - jobb lett a Retro zeneileg, másrészt egyértelmű, hogy keményen belenyúltak a 90-es évekbe (de már van 2004-es zene is rotációban, a Boulevard Of Broken Dreams). Pár hónapja rosszhiszemű voltam ez ügyben, és szerencsére nem lett igazam, amikor a 90-es évek behozatalával tartottam tőle, hogy a 90-es évek legalját (lásd német techno) fogják ránk zúdítani. Nem így történt, sőt a Petőfi igénytelen "visszatekintéseihez" képest (ők idiótán fantáziátlanok, és a régebbi zenéket illetően hírből se ismerik a változatosságot, helyette ragaszkodnak ugyanahhoz a kilenc véresre játszott ócskavashoz, és mindezt napi szinten) a Retro gyöngyszemeket is képes előszedni. Azért a Cowboys And Angels (George Michael), Little Bird (Annie Lennox), a This Is The Right TIme (Lisa Stansfield), Boys Don't Cry (The Cure) vagy az I'm Alive (Celine Dion) nem igazán tekinthető elcsépeltnek. Kiváló zenék, a jóisten se tudja, mikor forogtak ezek utoljára magyar rádióban. Azt nem tudom, hogy ez a hallgatói Top Ten-ek hatása vagy sem, de igazából nem is érdekel. Öröm ilyet hallani és megtapasztalni. Kukulj meg, Petőfi rádió, előbb-utóbb átevezek ide. :D
Most, hogy ezt végre meglépték, a Best FM gyakorlatilag feleslegessé vált, úgyhogy azzal is kéne kezdeni valamit. A legjobb lenne, ha az összes olyan lenne, mint a debreceni (zenében és arculatban is), vagy legalább rakják be a 10-es éveket is.
 #188801  Szerző: potyi

A Green Day dal nincs rotációban, egyszer ment le, mert hallgatói Top10-es listák vannak, csaknem szűrés nélkül. Majd kiforr ebből valami a Top1000 után biztosan, viszont számomra most egy óriási káosz a rádió. Nagyon messzire elkapcsoltam, és amíg ez nem megy le, vissza se térek.
 #188800  Szerző: shadoe

Ahogy elnézem a Retro játszási listáit, egyre nagyobb elégedettséggel látom, hogy exponenciálisan növekszik a zenei változatosság, így a műsorvezető cseréktől most eltekintve, nagyon jókat kell ezúttal írnom erről a rádióról. Egyrészt igazolva látom, amit többen is írnak hetek óta - jobb lett a Retro zeneileg, másrészt egyértelmű, hogy keményen belenyúltak a 90-es évekbe (de már van 2004-es zene is rotációban, a Boulevard Of Broken Dreams). Pár hónapja rosszhiszemű voltam ez ügyben, és szerencsére nem lett igazam, amikor a 90-es évek behozatalával tartottam tőle, hogy a 90-es évek legalját (lásd német techno) fogják ránk zúdítani. Nem így történt, sőt a Petőfi igénytelen "visszatekintéseihez" képest (ők idiótán fantáziátlanok, és a régebbi zenéket illetően hírből se ismerik a változatosságot, helyette ragaszkodnak ugyanahhoz a kilenc véresre játszott ócskavashoz, és mindezt napi szinten) a Retro gyöngyszemeket is képes előszedni. Azért a Cowboys And Angels (George Michael), Little Bird (Annie Lennox), a This Is The Right TIme (Lisa Stansfield), Boys Don't Cry (The Cure) vagy az I'm Alive (Celine Dion) nem igazán tekinthető elcsépeltnek. Kiváló zenék, a jóisten se tudja, mikor forogtak ezek utoljára magyar rádióban. Azt nem tudom, hogy ez a hallgatói Top Ten-ek hatása vagy sem, de igazából nem is érdekel. Öröm ilyet hallani és megtapasztalni. Kukulj meg, Petőfi rádió, előbb-utóbb átevezek ide. :D
 #188765  Szerző: galacus1995

A Hold Reklám Kft. (RETRO Rádió)
országos
vételkörzetű hatósági szerződés alapján működő rádiós
médiaszolgáltató kérelme Ebből Mi Lehet frekvencia hosszabbítás? vagy a 1990 2000 évek berakás?
 #188764  Szerző: tomee

DRoland írta:Ez a délben kezdődött 10-es lista eddig nagyon jó!
Sőt, Nyerges Iza gyakorlatilag megerősítette, hogy repertoár bővítés várható.
 #188754  Szerző: DRoland

Ez a délben kezdődött 10-es lista eddig nagyon jó!
 #188752  Szerző: kondalyuk

Azért ezt a +18-as felhívást szebben is meg lehetett volna vágni, ha már ebbe a kategóriába sorolták az éjszakai műsort...
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 212