RADIOSITE Fórum

• Sláger FM

#189927  Szerző: Garfield

potyi írta: 2021.01.16. 20:57 Hát pedig elég bevett dolog.
Ha csak így tud fennmaradni egy adott kereskedelmi rádió, akkor inkább szűnjön meg.
 #189925  Szerző: shadoe

Garfield írta: 2021.01.16. 20:36 "Január 17-től, minden vasárnap jelentkezünk majd a Samsung Experience Slágerlistával. "
A szponzoráció kétségtelenül egy jó reklámozási forma, de azért van egy határ, amin túl már zavaró a dolog. Egy műsort a szponzorról elnevezni - szerintem - már pofátlanság.
Voltak előzmények, lásd a Juventus Top 40 Tuborg Top 40-né átnevezése, azt megelőzően Coca Cola Eurochart, stb.
Erről nem is mondanék véleményt, viszont én nagyon bírtam, amikor pl. neves műsorvezetőről neveztek el slágerlistát, lásd a majd tíz éven át népszerű Casey's Top 40, Casem Kasem vezetésével (amúgy a Radio & Records magazin hivatalos poplistája volt), a maga kategóriáján belül szerény véleményem szerint a legjobb. (Idehaza viszont a legelrettentőbb példa a Jáksó Top 20 volt...) Egy arra alkalmas műsorvezetővel persze Mo.-n is működne.
 #189923  Szerző: potyi

Hát pedig elég bevett dolog.
 #189922  Szerző: Garfield

"Január 17-től, minden vasárnap jelentkezünk majd a Samsung Experience Slágerlistával. "
A szponzoráció kétségtelenül egy jó reklámozási forma, de azért van egy határ, amin túl már zavaró a dolog. Egy műsort a szponzorról elnevezni - szerintem - már pofátlanság.
 #189841  Szerző: shadoe

A Class FM Top 40-je egy 3 órás műsor volt, így pont elfért benne a 40 szám, és én sem emlékszem túlzásba vitt visszatekintőkre. Kovács Áron nagyon jól vezette, és a lista is normális tempóban mozgott. A Number One-ok ritkán bírták 2-3 hétnél tovább (talán egyszer sem), és alig volt zene, ami 20 hét után ne esett volna ki a rangsorból. Hajazott a 80-as évek Billboard Hot 100 és Radio 'N' Records listáira, amik ugyanilyen gyorsak voltak. Ma is ez kéne, nem az, hogy a Dance Monkey vagy a Blinding Lights 50+ hét óta levakarhatatlan a nemzetközi listákról.
 #189839  Szerző: RadioFan

zenefalo írta: 2021.01.08. 10:17 Most volt vendég a Sláger Reggel-ben Kovács Áron és Kisó, beharangozták, hogy slágerlista indul a vezetésükkel január 17-től ezen az adón. Remélem, hogy hasonló lesz, mint a Class 40 volt! :yeah:
Szerintem baromi jó döntés volt, főleg hogy a Sláger egyre inkább hajaz zeneileg a Class FM-re. Viktorin Tamás jó műsorvezető, de ez a stílus nem passzolt hozzá, még vele is szinte mindig hallgattam de elég langyos volt. Remélem nem lesz ennyi visszatekintő benne, mert az már zavaró tud lenni, ha minden 3-4. dal ilyen. Emlékeim szerint a Class 40-ben nem volt ennyi.
 #189790  Szerző: zenefalo

Most volt vendég a Sláger Reggel-ben Kovács Áron és Kisó, beharangozták, hogy slágerlista indul a vezetésükkel január 17-től ezen az adón. Remélem, hogy hasonló lesz, mint a Class 40 volt! :yeah:
 #189745  Szerző: zenefalo

Mióta tart csak 22 óráig a Sláger Deejay Náksival? Utána számomra dögunalom-beszélgetős műsor Szani Rolanddal! Hirtelen megnőtt a szöveg-arány vállalás a rádióban?
 #189727  Szerző: fdm019

zenefalo írta:2020 Top 100-as lista hűen tükrözi, milyen volt nyárig a Rádió 1, 2018-as '19-es zenék tömkelege. Egyértelmű, hogy a mahasz rádiós top 40 az R1 rotációjából építkezik (néhány szám talán a Petőfi játszási listájából van, a magyar dalok szerintem). Azóta ez a lista is frissebb számokat tartalmaz, mint a Rádió 1.
Pontosan.
 #189720  Szerző: zenefalo

2020 Top 100-as lista hűen tükrözi, milyen volt nyárig a Rádió 1, 2018-as '19-es zenék tömkelege. Egyértelmű, hogy a mahasz rádiós top 40 az R1 rotációjából építkezik (néhány szám talán a Petőfi játszási listájából van, a magyar dalok szerintem). Azóta ez a lista is frissebb számokat tartalmaz, mint a Rádió 1.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 102