Én hiszek abban, hogy a rádiózásnak (hagyományos és digitális formában is) van még jövője.
Lehet példálózni a streaming szolgáltatókkal, amelyek valóban tudnak sok okosságot, de nekem is van egy ezres nagyságrendű kedvelt zenei listám Spotify-on, mégis megunom néha, és inkább hallgatok valamilyen szerkesztett rádiót - a zenei ízlésemnek megfelelően.
A rádióknak sokkal több energiát kéne fektetniük abba, hogy valamivel felkeltsék a hallgatók figyelmét a szöveges tartalmaikkal. De amíg egyesek szerint az rendben van, hogy este 8-kor, egy mixműsorban arról kell beszélgetni, hogy ki mikor evett/szexelt utoljára, addig egyre több hallgató fogja azt mondani, hogy köszi, inkább előkapom a Spotify-t/Apple Musicot, stb, de erre az értelmetlen marhaságra nem vagyok kíváncsi. (Ez most nem a topik névadó rádiójára vonatkozik.)
Kellene némi kreatív energiát fektetni a rádiókba, hogy a hallgatók érdeklődjenek iránta, és várják az adott műsorszámot minden nap. Az internetes rádiókban is megvalósítható ez. Pont ez különböztetné meg leginkább a streamingtől: mert élet van benne.