RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#191880  Szerző: joe

Kárpátalján pár napja megszólalt az ex. Retro FM frekvenciáján, a 103,7 MHz-en a Hutsulʹsʹke radio.
 #190768  Szerző: joe

shadoe írta:Más külföldi rádión ilyet FM-en még nem tapasztaltam
Nem hallgatsz román adókat...ha a Nagy-Bihar csúcson rossz az idő ugyanez a jelenség, sőt egyes Kossuth / Dankó reléknél is ez a jelenség, igaz azok műholdról kapják a modulációt...
 #190767  Szerző: djlacee

Nálunk (Radio OP) is van ilyen sajnos
 #190765  Szerző: shadoe

TTomi1991 írta: 2021.03.19. 08:50 Üdv!

Valaki megtudja mondani, hogy mi baja van a szlovák Europa 2 rádiónak? 106 MHz-es frekvencián időnként össze vissza csuklik, akadozik a hang. Hetek óta ilyen már, de úgy emlékszem csak ezen a frekin van ilyen probléma. Válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
Még mindig fent áll ez a hiba? Dec-jan. környékén figyeltem fel erre, konkrétan élvezhetetlenné teszi az adást. Más külföldi rádión ilyet FM-en még nem tapasztaltam, hazain már igen - a Gong csongrádi helyi adása boldogított ugyanezzel a problémával még kb. 2-3 éve.
 #190763  Szerző: joe

TTomi1991 írta:időnként össze vissza csuklik, akadozik a hang
"Kockázik" a rádióadás :D - manapság már szinte minden hang átvitel digitális - FM adók modulációs vonala is - a stúdió és a Körmöci-hegységben lévő Suchá Hora adóállomás közötti vonalon csomagvesztés jelentkezik. Nagyon valószínű, hogy mikrohullámú átvitel, amit az időjárás (nagy intenzitású csapadék, deresedés, stb) időnként szétver.
...de lehet, a harkályok okozták a hibát"...https://youtu.be/cZkAP-CQlhA
 #190745  Szerző: TTomi1991

Üdv!

Valaki megtudja mondani, hogy mi baja van a szlovák Europa 2 rádiónak? 106 MHz-es frekvencián időnként össze vissza csuklik, akadozik a hang. Hetek óta ilyen már, de úgy emlékszem csak ezen a frekin van ilyen probléma. Válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
 #190387  Szerző: shadoe

joe írta: 2021.03.02. 22:25 VOA-t említettétek - 6195kHz -en "VOA 1" zenei műsora vehető 22:00 UTC-ig Botswana-ból...
Ezt a tippet is köszönöm. Tudtam, hogy este is van valahol VOA, csak sose tudtam, merre. Ez nagy segítség. A 6195 a 90-es években még a BBC World Service egyik egész jó és erős esti frekvenciája volt.
 #190383  Szerző: joe

VOA-t említettétek - 6195kHz -en "VOA 1" zenei műsora vehető 22:00 UTC-ig Botswana-ból...
 #190382  Szerző: djlacee

Időnként én is hallgatom AM-et, igaz, magyar nyelvű rádiókat. MMR, Pátria, Kolozsvári Rádió, illetve ha beterjed, akkor a Museumsradio 1476-ot is
 #190381  Szerző: shadoe

mihalylovics írta: 2021.03.01. 22:31
Autóban szoktam hallgatni, illetve régi készüléken (ez a típus: https://www.radiomuseum.org/r/blaupunkt ... _2430.html ), előbbin valóban szokta valami zavarni, utóbbin tökéletesen kiforgatható, pedig csak a beépített, igaz forgathatós ferritjét használom (meglepően irányérzékeny!). Az öreg cucc amúgy hangminőség terén elég jó, román KH-adásokat szinte úgy veszi, mintha valami gyengébb minőségű URH-adást hallgatnék, úgyhogy zenehallgatásra sem mondanám alkalmatlannak. Amúgy a "KH alkalmatlan zenehallgatásra", egyébként is vitatnám, soha nem felejtem el, amikor tavaly nyáron a Velencei-tóra sietve szinte teljes hangerőn bömböltettem az RRActual slágerlistáját a kocsiban 603 kHz-en...
Most is érdemes bömböltetni, mert a hazai felhozatalhoz képest 50%-ban homlokegyenest más számokat játszanak. Hajaz az Iasira, bár utóbbi még gyorsabb. Amúgy örülök, ha vagyunk páran, akik még AM-eznek. Az Absolute Radio tippet köszönöm az utánad kommentelőtől.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 151