RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#192594  Szerző: Glenn

KlamancsekK írta: 2021.05.23. 16:59...
:yes: 8-)
 #192582  Szerző: KlamancsekK

Köszönöm, hogy időnként emlegettek, meglepődve olvasom a nevem. Egyetlen ember miatt távoztam a rádióból és ő Sivák Péter. Egyszerűen nem akartam egy dilettáns szerencsétlen irányítása alatt dolgozni, aki először a beosztásomat akarta elvenni, majd a pénzem is. Egyik sem sikerült neki. Azonnali távozásom után 2 hónapig ismételtette a műsoraimat a megkérdezésem nélkül, mert fogalma sem volt, mit kezdjen a fennálló helyzettel. A műsorok a cég tulajdona, letilthattam volna, de ez nekem ingyen reklám volt + rajta röhögött mindenki. Persze csak a háta mögött, mert kellett az állás és a pénz.

Aki azt írja, javult a Retro, az legyen kedves elővenni a 2019-es, majd 2020-as, majd 21 tavaszi hallgatottsági mutatókat, az Nmhh oldalán megtalálja. A tények makacs dolgok: 2019-ben 1,9m volt a hallgatottság, ez 2020 szeptemberében, a távozásomkor 1,6m körül volt, majd jöttek a nagy átalakítások, szerencsére már nélkülem. Stabilan 1,5-ös számot hoz a rádió jelenleg is, amivel kapcsolatban érdeklődve hallgatnám a magyarázatot, hogy a hatalmas átalakítások után miért ilyen gyengék az eredmények? Persze a válaszokat minden szakember tudja: az a kb 400.000 ember hiányzik, akik nem találják az évekig hallható 60-as, 70-es éveket / utálják a Bochkort / nem magazinműsorokat akarnak hallgatni / rettenetesen gyengének tartják a maradék zenei műsorokat vagy összességében rettenetesen gyengének tartják az egész rádiót... A várva várt “eddig nem hallgatta” tömeg meg valahogy nem jött meg. Kiért és miért jött volna? Egy 20 éves, elavult recept alapján működő, erőltetett reggeli deja vu miatt? Vagy 28 db 90-es évek slágere miatt? Az is médiatörténeti szenzáció, hogy 2020 augusztusában több ezer ember kéri, követeli minden lehetséges fórumon, hogy BG ne jöjjön a Retroba. Senkit sem érdekelt ez, valamiféle tervet végre kell hajtani, úgy tűnik, mindenáron...

Rengeteg mindent írhatnék még ide, hiszen első perctől ott voltam, amikor a Retro országos lett, én szólaltam meg először éjfél után, olyan klasszikusokat mutattam be a Retro Top 40-ben, amiket soha senki... Kevesen tudják, hány Dévényi műsort raktam össze és hány Poptarisznyát, mert nem fényeztem magam, végeztem a dolgom. Meghálálták...

De a Retro mélyrepülése, Sláger rádiós klónozása csak egy a sok közül ettől a “remek” szak(?)embertől, aki most épp a Best Fm-et is tönkreteszi valami “lopott” adatbázissal, ahol néhány számban valami angol nyelvű szöveg vagy konf hallható... Műanyag pop keveredik néha a “gitárnyűvő big bandekkel” és még le is nyilatkozzuk ezt, hatalmunk csúcsán, pedig okosabb lenne, ha hallgatnánk, mert rajtunk röhög a szakma. De miután talpnyalókkal vettük körbe magunkat, csak azt halljuk, amit hallani szeretnénk.

Ez lenne a rádiós szakma 2021-ben? Ez lenne a szint? Valóban ennyit tud 3 rádió Géniusza, aki még Bochkort is irányítja? (ismerve a Gábort, ezen a baromságon hangosan röhögtem) Legalább egyszer, egyetlen rádiót sikerülne neki zenei moslék helyett arculattá varázsolni. Vagy szerkesztésben, műsorvezetésben utat mutatni. De mi alapján, ha sosem volt egyik sem? Hogy is mondta Dooku gróf a Csillagok háborújában? “Minél nagyobb a büszkeség, annál nagyobb a bukás”.
 #192545  Szerző: Redfox81

nermalcat írta: 2021.05.20. 19:31 Értem, amit mondasz, csak azt nem, hogy miért van annak prioritása, hogy Kálmán DJ Bobo-ra dobolhasson a kormányon, miközben nincs országos AC rádió. A kamu mixműsor meg programming szempontból is vállalhatlan, állítólag egy pörgős esti műsor akar lenni, ennek ellenére tele van érdektelen, unalmas interjúkkal, mint ha egyébként nem pofázásból állna ki az egész rádió. És egyáltalán, káosz az egész, de ezt már részleteztétek... Ha rajtam múlna, holnap már nem lenne Retro Rádió.
Mert pl. DJ Bobo is hozzátartozott ahhoz a korszakhoz. Az átlag hallgatónak fogalma sincs arról, mi az az AC rádió és nem is érdekli. Azt tudja, hogy ha olyan zene szól, amit szívesen hallgat, akkor marad, ha pedig nem, akkor keres mást.
A mixműsornak csak a zenei részéről írtam, azzal teljesen egyetértek, hogy programming szempontból problémás. Viszont nem gondolom, hogy a péntek és szombat esti sávban is a normál rotációban levő zenéknek kell szólnia. Rengeteg olyan 90-es évekbeli magyar és külföldi zene van, amik a normál rotációban nem férnek el, viszont egy hétvégi esti mixet simán feldobnak.
shadoe írta: Én is érteni vélem, amit mondasz, az első felével egyetértek (nem képviselik a zeneipar csúcsát). De azoknhoz az előadókhoz, akiket én írtam (Real McCoy, Fragma, Gigi D'Agostino, La Bouche stb.) mi köze az amcsiknak? Ezek nem amerikai előadók, az más kérdés, hogy ott is sikeresek lettek.
Az amcsikat csak példaként írtam. A lényege a mondandómnak az volt, hogy máshol hiába futottak be olyan zenék, amiket igényesebbnek ítélsz meg, ha nálunk meg többnyire ezek szóltak. Én is szívesen hallgatom az általad említett előadókat is, bár a Real McCoy-Another Night/Love and Devotion, LaBouche-Be My Lover hármastól konkrétan ráz a hideg. Na nem azért, mert rosszak lennének, hanem mert az elmúlt években a hazai rádiókban ezek lettek rongyosra játszva, mint a 90-es évek zenéi.
Beci45 írta: Ebben a formában ne is legyen már úgymond “kamu Retro rádio”. Ez, ami most van sem nem retró, sem nem HOT/AC.
Pedig most kezdi megtalálni a helyét. Rengeteg csiszolni való van még rajta, amiket már többen leírtak itt, viszont a számok azt mutatják, hogy már így is sikeresebb, mint a McFly féle vonal volt. Ami jól működik fővárosi rétegrádióként, az elvérzik országosként. Ez szépen látható itt a Retrón, de a Rádió 1-en is.
 #192535  Szerző: Beci45

nermalcat írta: 2021.05.20. 19:31
Redfox81 írta: 2021.05.20. 08:41
Beci45 írta: 2021.05.19. 22:22 Egyébként ha már Vas Maja, ebben az esti sávban mit keres a Train- Hey Soul Sister egy Madonna szám után, és egy Beatles szám előtt? És egy Michael Bublé zene 2013-ból? Igénytelen sáv, igénytelen zenei szerkesztés? Vagy összekeverik néha a három rádiót? Nem mintha a nappali rotáció sokkal igényesebb lenne…
Poptarisznya, hétvégi "kamumix": Ezek a zenék valóban nem a zeneipar csúcsát képviselik, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a mai 35-50 közöttiek fiatalságát jelentik. A Retro pedig (elvileg) egy nosztalgia rádió. Egy átlaghallgató elsősorban nem arra kíváncsi, hogy mit hallgattak az amcsik mikor nálunk Captain Jack meg Dj Bobo szólt mindenhonnan, hanem a saját fiatalságát akarja újra élni. Azt pedig ezekkel a zenékkel tudja, mert ezekhez kötődnek emlékei. Ahogy az sem véletlen, hogy itthon sokkal többen gyűjtenek és restaurálnak egykori "keleti autókat", mint ahányan valamilyen 70-es, 80-as évekbeli amerikai csatacirkálót. Pedig nem kérdés, hogy melyik volt a jobb autó, de olyat max. filmen látott, míg az egykori családi Ladához rengeteg emléke fűződik.
Értem, amit mondasz, csak azt nem, hogy miért van annak prioritása, hogy Kálmán DJ Bobo-ra dobolhasson a kormányon, miközben nincs országos AC rádió. A kamu mixműsor meg programming szempontból is vállalhatlan, állítólag egy pörgős esti műsor akar lenni, ennek ellenére tele van érdektelen, unalmas interjúkkal, mint ha egyébként nem pofázásból állna ki az egész rádió. És egyáltalán, káosz az egész, de ezt már részleteztétek... Ha rajtam múlna, holnap már nem lenne Retro Rádió.
Ebben a formában ne is legyen már úgymond “kamu Retro rádio”. Ez, ami most van sem nem retró, sem nem HOT/AC. Valóban jó lenne egy HOT/AC az országos frekikre. Én úgy csináltam volna, hogy egy HOT/AC-t indítottam volna a mostani Retro helyére, s a Retrot raktam volna a 89.5-re. Viszont nem ezt a Sivák féle idegesítő katyvaszt, hanem az igazi, Fly féle Retrot. Szerintem nem baj az, ha van egy olyan rádió is, ami felidézi a 60-as, 70-es éveket. Sokkal nyugodtabb, harmonikusabbak voltak (szerintem) akkor a zenék. Néha jól esik hallani őket. Illetve esett, amíg volt Retro rádió…
 #192526  Szerző: shadoe

Poptarisznya, hétvégi "kamumix": Ezek a zenék valóban nem a zeneipar csúcsát képviselik, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a mai 35-50 közöttiek fiatalságát jelentik. A Retro pedig (elvileg) egy nosztalgia rádió. Egy átlaghallgató elsősorban nem arra kíváncsi, hogy mit hallgattak az amcsik mikor nálunk Captain Jack meg Dj Bobo szólt mindenhonnan...
Én is érteni vélem, amit mondasz, az első felével egyetértek (nem képviselik a zeneipar csúcsát). De azoknhoz az előadókhoz, akiket én írtam (Real McCoy, Fragma, Gigi D'Agostino, La Bouche stb.) mi köze az amcsiknak? Ezek nem amerikai előadók, az más kérdés, hogy ott is sikeresek lettek. Mint az Ace Of Base vagy a Roxette. De ezek nem amerikai együttesek, ez kőkemény közép-európai zenei ízlésvilág, csak annak az igényes és minőségi változata, ami mellesleg máshol is sikeres tudott lenni a világban. Ezek is a mi fiatalságunk zenéi, és akkor még az MTV Europe által 1990 körül favorizált előadókat nem is említettem, Klamancsek műsoráról nem is szólva, amin nagyon is jogosan, áradoztak a hallgatók a kommentekben. De hát ott volt is színvonal, itt pedig nincs. Akiknek ezek a zenék tetszenek, azokat NEM szolgálja ki a tarisznya, és igenis ezeket a zenéket is hallgattuk, ezekhez is kötődnek emlékeink. Én így látom.
 #192521  Szerző: nermalcat

Beci45 írta: 2021.05.19. 22:22 Egyébként ha már Vas Maja, ebben az esti sávban mit keres a Train- Hey Soul Sister egy Madonna szám után, és egy Beatles szám előtt? És egy Michael Bublé zene 2013-ból? Igénytelen sáv, igénytelen zenei szerkesztés? Vagy összekeverik néha a három rádiót? Nem mintha a nappali rotáció sokkal igényesebb lenne…
Poptarisznya, hétvégi "kamumix": Ezek a zenék valóban nem a zeneipar csúcsát képviselik, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a mai 35-50 közöttiek fiatalságát jelentik. A Retro pedig (elvileg) egy nosztalgia rádió. Egy átlaghallgató elsősorban nem arra kíváncsi, hogy mit hallgattak az amcsik mikor nálunk Captain Jack meg Dj Bobo szólt mindenhonnan, hanem a saját fiatalságát akarja újra élni. Azt pedig ezekkel a zenékkel tudja, mert ezekhez kötődnek emlékei. Ahogy az sem véletlen, hogy itthon sokkal többen gyűjtenek és restaurálnak egykori "keleti autókat", mint ahányan valamilyen 70-es, 80-as évekbeli amerikai csatacirkálót. Pedig nem kérdés, hogy melyik volt a jobb autó, de olyat max. filmen látott, míg az egykori családi Ladához rengeteg emléke fűződik.
Értem, amit mondasz, csak azt nem, hogy miért van annak prioritása, hogy Kálmán DJ Bobo-ra dobolhasson a kormányon, miközben nincs országos AC rádió. A kamu mixműsor meg programming szempontból is vállalhatlan, állítólag egy pörgős esti műsor akar lenni, ennek ellenére tele van érdektelen, unalmas interjúkkal, mint ha egyébként nem pofázásból állna ki az egész rádió. És egyáltalán, káosz az egész, de ezt már részleteztétek... Ha rajtam múlna, holnap már nem lenne Retro Rádió.
 #192517  Szerző: adika4444

potyi írta: 2021.05.19. 16:28 Bogarássza elő a bánat a pályázati felhívást, de úgy emlékszem, hogy benne volt az a kitétel, hogy 6-8 közt nem lehet 12-es karikás műsor, csak gyerekbarát, vagy 6-os karikás műsorszám. Ez amúgy teljesen jogos, mert akkor viszik suliba a gyerekeket.

Magyarul Bochkoron 6-8 közt erős szájkosár van, 8-10 közt pedig egy gyengébb szájkosár. Necces dolog, mert egy nagyobb hiba és ugrott a +5 év.
Nyolc előtt mindig érezni, hogy elkezdi elengedni magát, akkor ez az oka:D

Mellesleg nekem tetszik a műsor (bár vannak érdekes pillanatok, mint pl. amikor talán tegnap felhívták a mekszikói csónakázó nőt), de azon mindig jót mosolygok, hogy van kb. 15--20 törzsSMS-ező, akiknek mindig beolvassák az üzeneteit, mások kevésbé kerülnek elő. Bár ezt nem tudom, az okozza-e, hogy eleve nem túl sokan írnak nekik, én még soha nem tettem.
 #192499  Szerző: Redfox81

Ezt én is többször megfigyeltem. Egyrészről megy a "megérkeztek a 90-es évek zenéi" promó napközben úgy, hogy már jó fél éve megtörtént ez, másrészről az esti sávban szólnak 2010 utáni zenék is. Ez így nagyon kaotikus.

#192486  Szerző: Beci45

Egyébként ha már Vas Maja, ebben az esti sávban mit keres a Train- Hey Soul Sister egy Madonna szám után, és egy Beatles szám előtt? És egy Michael Bublé zene 2013-ból? Igénytelen sáv, igénytelen zenei szerkesztés? Vagy összekeverik néha a három rádiót? Nem mintha a nappali rotáció sokkal igényesebb lenne…
 #192484  Szerző: shadoe

Látom, újra előjött a Poptarisznya-téma. Most már én is úgy kezdem, hogy bocs, akit ezzel megsértek, de ez a műsor süllyedt olyan szintre, hogy abból a sávból annak ellenére kitakarítanám, hogy amíg nem a retron ment a műsor, kifejezetten jó volt, pörgős volt, és rengeteg olyan újdonságot mutatott be, amit semmilyen más hazai rádió sem. Azt már felesleges is elismételnem, hogy akármikor rátekertem, pl. múlt vasárnap is, egyből a Dr Albánok és Whigfieldek repkedtek. Úgy tűnik, B. Tóth egyszerűen már semmi mást nem ismer vagy inkább akar játszani a 90-es évekből. Én is szeretem az igényes elektronikus zenét, de az nem a Captain Jack, Scooter, Aqua, Dj Bobo és Mr. President-színvonal, pláne nem heti felosztásban (mert ezek soha egyetlen adásból ki nem maradnának már), hanem nálam Moby, Fragma, ATB, Real McCoy, La Bouche, Gigi D'Agostino, Paul Van Dyk és még nagyon sokan mások. Nem véletlen, hogy ezek azok az előadók bizonyítottak Németországon kívül Angliában az USÁ-ban ill. világszerte, és nem a legalja, amivel B. Tóth hétről-hétre megörvendeztet minket (míg az általam felsoroltakkal egyszer sem). Azért ugye nem baj, ha erre a szerkesztési hibára időnként felhívjuk ebben a topikban a figyelmet. Illetve arra még igen, hogy a Poptarisznya tracklistája december 13. óta nem frissül, mint ahogy úgy tűnik, a playlistje sem soha már... ha ilyen szinten leszarja a műsorát a műsorvezető, és ennyit tud kihozni az egészből, akkor nekem ne akarja a napi rotációt "felülírni" vagy felülmúlni, mert erre nem képes - szerintem. Részemről egy időre a témát lezártam, a műsorról eltekertem, a többieké a szó. Köszöntem a figyelmet. :)
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 212