mihalylovics írta: ↑2022.04.08. 16:16 ...nálam is tűrhetően jött, mielőtt elindult a Mária......igazad van Győr környékén is tűrhetően jön Nyitra...Pozsony meg, mintha helyi adó lenne...

mihalylovics írta: ↑2022.04.08. 16:16 ...nálam is tűrhetően jött, mielőtt elindult a Mária......igazad van Győr környékén is tűrhetően jön Nyitra...Pozsony meg, mintha helyi adó lenne...
Glenn írta:Biztos vagyok. Csak annyira jó, hogy a Máriát csapkodja, ha magasabban jársz a budai hegyekben. Az adó 70km-re van a magyar határtól és a hegy magassága nem éri el a 600m-t...szólni szól (Tata és Győr között még autóban is megszólal), de vannak jobb vételi lehetőségek, Komáromtól nyugatra Pozsony, keletre inkább Szitnya-hegyi adó (1000m) vagy az előzőleg említett Száraz-hegyi adó (1250m) - utóbbiakat ismered. Vételi minőségre olyan, mintha a Széchenyi-hegyi adókat hallgatod Kecskeméten ill. attól délre...joe írta: ↑2022.04.08. 10:23 A nyitrai 88,8 MHz nem igazán vehető Magyarországon.Biztos vagy te ebben? Szerintem egész Észak-Dunántúlon jól vehető, és itt Budapesten is helyenként csapkodja a Mária Rádiót. Jó kis telephely az ott.
Glenn írta: ↑2022.04.08. 15:27Ezt én se értem, nálam is tűrhetően jött, mielőtt elindult a Mária. (vagy Dunakeszit átsorolták más országba?joe írta: ↑2022.04.08. 10:23 A nyitrai 88,8 MHz nem igazán vehető Magyarországon.Biztos vagy te ebben? Szerintem egész Észak-Dunántúlon jól vehető, és itt Budapesten is helyenként csapkodja a Mária Rádiót. Jó kis telephely az ott.![]()
joe írta: ↑2022.04.08. 10:23 A nyitrai 88,8 MHz nem igazán vehető Magyarországon.Biztos vagy te ebben? Szerintem egész Észak-Dunántúlon jól vehető, és itt Budapesten is helyenként csapkodja a Mária Rádiót. Jó kis telephely az ott.
joe írta: ↑2022.04.08. 10:23 https://www.radia.sk/radia/melody/frekvencieEz a térkép nem valami jó, bizonyára marketing szempontok alapján készült, plusz rajta vannak a Pátriával osztott adók is (ha nem lenne rajta az egyenként 10-10 kW-os 98.0 és 98.3, egészen más lenne a "leányzó fekvése", azokon a területeken pont segítene a 97.6, így ott is 24 órában fogható lenne)... Éveken át jártam arrafelé, ott tényleg nemigen vehető, a 105.2 tényleg csak városon belül jó (vagy csak nekem voltak mindig szar kocsijaim?!)
A nyitrai 88,8 MHz nem igazán vehető Magyarországon. A "Száraz-hegyen" Jemnének is volt adója, a 87,7-en...ami csak minimálisan kisebb vételkörzettel rendelkezik, mint a 97,6 MHz. Hogy mi lesz ennek a frekvenciának a sorsa? - nem feltétlenül kell ez a Radio FM-nek (bár lehetséges)...inkább Nyitra környékén van egy "lyuk" a lefedettségükben.
https://www.radia.sk/radia/fm/frekvencie
Fakocka írta: ↑2022.04.04. 23:23 Hallgatom folyamatosan, ezért kár volt eldobni a régi nevet, eddig pontosan ugyanazok a zenék mennek mint a Jemnén, csak a hang lett szarabb, nagyon kedveltem a régi hangzását, remélem még variálnak rajta vmit.Nem is titkolták, hogy a zenei kínálat többé-kevésbé a régi marad (ami korábban is némileg egybevágott a Vlnával), az utóbbinak valószínűleg a kötelező csehszlovák zenei arány lehet az oka (igen, ott a cseh dalok is beleszámítanak a hazai-arányba!). Itt tulajdonképpen egy olyasmi "vérfrissítésről" lehet szó, mint 2015-ben a Juventus-Sláger váltásnál.
Nem tudom mi lehet igazából a cél, talán valami Vlna - ex Jemne kotyvalék, majd kiderül. De nem sok jót ígér, hogy este 6 után csak cseh és szlovák zene fog menni.