RADIOSITE Fórum

  • Retro Rádió

 #196566  Szerző: Mark
 
Sziasztok,

Böngészőből valahogy kitudom lesni hogy mi az online rádió stream forrása?
Pl.: https://online-radio.hu/retro-radio/
Itt a retró rádiónak mi a stream url aminek a sugárzását elindítják? Előre is köszönöm a segítséget!

-----------
Frissítés:
Közben pont meglett, úgyhogy tárgytalan.
 #196499  Szerző: Wolfman
 
altermanus írta: 2022.03.30. 14:52 De Tóth Gabi, a nemzet nagyasszonya?! :lool: 15 éve még Emo volt, most a nemzet asszonya :P
Azért azt tegyük hozzá, hogy 15-20 éve még tinédzser volt, ma meg már családanya. Persze, hogy változott.
 #196496  Szerző: Milu
 
altermanus írta: 2022.04.25. 14:41 Már csak Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri, és Vadon Jani kell hozzá, és kész :troll:
LuciFerko írta:Igazából szépen megvásárolhatnák a Class FM nevet. a Danubiusról lekéstek :)
Nem kell messze menni értük. :hehe:
 #196493  Szerző: altermanus
 
Már csak Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri, és Vadon Jani kell hozzá, és kész :troll:
LuciFerko írta:Igazából szépen megvásárolhatnák a Class FM nevet. a Danubiusról lekéstek :)
 #196484  Szerző: LuciFerko
 
Igazából szépen megvásárolhatnák a Class FM nevet. a Danubiusról lekéstek :)
 #196333  Szerző: altermanus
 
A magázódás egy kicsit irónia volt részemről. Lásd e fej is mutatja: ,,Milyen Magának a bunkó proli zene? :troll: "
Persze meg vannak nekünk alterosoknak is a kedvenc zenéink, a régi Petőfiről, Poptarisznyát nem hallgattam sosem, 89-es vagyok, és én bírom azt a vonalat is. Most mióta a retró van, hazafelé tartottam a barátnőmtől, mindig hallgattam, mert volt olyan zene amit még nem hallottam, sőt a YouTube videók között sem találtam.
Na de a lényeg Pop zenével nincs bajom, csak a Ámokfutók kerüljenek el, a többit valahogy elviselem.
A Bunkó proli zenében, hogy Majka bent van azzal nem vitatkozom. De Tóth Gabi, a nemzet nagyasszonya?! :lool: 15 éve még Emo volt, most a nemzet asszonya :P Én azt gondolom objektíven, hogy ez úgy van ahogy leírtad, de azt tegyük hozzá, 90-es évek óta vannak ilyen előadók.
Összegezve, szerintem egy Retro rádiónak zeneileg, valahogy így kellene kinézni, még akkor is, ha az összes Ámokfutók dalt utálom, még is fut rajta. :hit:
 #196330  Szerző: shadoe
 
altermanus írta: 2022.03.29. 15:48 Én ma belehallgattam több mint 3 év után, engem meglepett. Nekem tetszik. Egy kérdés. Milyen Magának a bunkó proli zene? :troll:
Amúgy nekem tetszenek ezek a bunkó proli zenék (itt szeretném megjegyezni hogy a magyar indie és proalternatív zenékre gondolsz), mert azok is valamikor slágerek voltak, csak egy másik rádióban.
Továbbá megjegyezném, hogy a signalba nem hangzik el az, ,, Nálunk nincs ismétlés" c. történet. Amúgy ugyan az megy rajta mint a régi Sláger-en. Úgy is indult, kicsit több rock zene lehetne benne (tudom hallgassam a Bestet), de én úgy gondolom, ez már a Régi sláger vonal. Jah, és még egy dolog 2k15-ös Kowa dal ment rajta. :yeah: Már csak a Kisgrofo mulatási dala kéne (nem)
Szóval nekem itt q népbutítással van bajom (és a hírekre ki se térek, az más tészta.
Viszont a Rapülők Áj láv jú c. dalánál azt vettem észre, hogy dudolom.
Szia! Nem kell magáznod, bár köszönöm, hogy ilyen formán is megkapom a tiszteletet.
Az a kommentem szélsőségesen szubjektív volt, nem kell véresen komolyan venni. Szigorúan magánvéleményként kezelendő, bőven vitatható, isten ments, hogy bárkinek útmutatást adjak.
Születési hibám, hogy a 80-as évek rádiózásán (magyar vonalon: Poptarisznya, Vasárnapi Koktél és az akkori Petőfi popműsorai), ill. később a Billboard Hot 100/Casey's Top 40-n, a BBC-VOA rádiókon, angol vonalon a Melody Maker-New Musical Express zenei kínálatán szocializálódtam, nem a 90-es évek magyar fiú- és lányzenekarain, különös tekintettel a Kozsó-féle istállóra, sőt nem is akkor kibontakozni készülő magyar rap-en (Animal Cannibals, Rapülők), és utóbbival biztos most sértek meg embereket. (De akkor is tartom, hogy a 70-es évek, 80-as évek első felének kiváló magyar zenei termése után óriási visszaesést hozott a rendszerváltás és az azt követő évek - egyébként a Pa Dö Dö-Szandi jelenséget is egy nagyon félrement dolognak gondoltam akkoriban - nem is sűrűn szólnak még a Retron se...)
Én nem tudtam akkor se ezekkel mit kezdeni, nekem ez egy amerikai slágerlista meghallgatása után kész paródia volt, vagy finoman szólva is a külföldi trendek színvonal alatti utánzása. A Rapülők pl. komplett ellopott egy Salt'n'Pepa dalt, amit én az amcsiknál hallottam, és sokszor még azt is hittem, a Salt'n'Pepa kezdődik, miközben a Rapülők szám. Szerintem ezzel át is léptek egy szerintem nem szerencsés határt.
Érdekes amúgy, Geszti Péter anno még a megjelenés előtt odaadta meghallgatásra Friderikusznak a dalait, kikérni a véleményét, mire az utóbbi úgy reagált, végighallgatta, de mi ez a szar? Ennek sose lesz sikere. Aztán végül lett, még az is lehet, hogy csak 2 ilyen ember van az országban, aki nem szereti a Rapülőket, és meglehet, hogy pont nekünk nincs igazunk. Úgyhogy aki szereti ezeket a zenéket, biztatom rá, szeresse tovább, hallgassa, rá se hederítsen egy mezei fórumtag magánvéleményére. Nem vagyunk egyformák.
Még annyit, proli zenéken én a hatásvadász, odamondogató (általában hatalmas egójú) előadók örökbecsű műveit értem. A frász kiver Majkától, Varga Viktortól, sőt ha már a tehetségkutatók korai szakaszában elvérzetteknél tartunk, Szecsődi Karcsi, és bár emberileg semmi bajom velük, de a Halott Pénz összes is számomra színvonaltalan nyekergés. Hozzáteszem, ezeket nem feltétlenül a Retro játssza, csak ebben a topikban került említésre a magyar zene, és arra kommenteltem.
Én amúgy épp az indie-alter vonalat nem tartom "prolinak", ennek szerintem ma különösen nagyon is van helye, és a Petőfi pl. elég jól is válogat köztük (a mostani, nem a Titi-féle). Szintén nem nevezném annak a Nótár Mary-Kis Grofó féle vonalat, még akkor is, ha ezek a zenék nem nekem szólnak. Sőt, teszik a dolgukat, szórakoztatnak, nem fossák tele a médiát az állandó hisztériájukkal, nem kötekednek, nem provokálnak, nem arcoskodnak, hanem a tehetségükkel hívják fel magukra a figyelmet.
A lényeg, szerintem a külföldi aktuális trendek majmolása helyett pont az adná meg újra a magyar zene értékét, ha a saját zenénket csinálnánk. Pápai Joci, Horváth Tomi, vagy a nemzet nagyasszonya, akit utálok, de a tehetsége elvitathatatlan (igen, a Tóth Gabi...) is elment ilyen irányba, nem véletlen, hogy az első kétszer is volt már kint az Eurovízión. Az más kérdés, hogy pl. a Rádió 1 topikban pont ezeket a zenéket irtanák az ottani hozzászólók, Pápai Joci R1-en szerepeltetése pl. konkrétan kavart ott indulatokat. Szerintem helyes döntés volt őt (is) ott és akkor lejátszani, és én ebben is látnám a kiutat, de ezt a kérdést meg a R1 követői látják másképp.
Úgyhogy magyar zene kérdésében szerintem nehéz megtalálni az egyezséget, viszont a témafelvetés az jó, és megérne még pár kört ennek a kérdésnek a boncolása, esetleg további véleményekkel színesítve.
 #196322  Szerző: altermanus
 
Én ma belehallgattam több mint 3 év után, engem meglepett. Nekem tetszik. Egy kérdés. Milyen Magának a bunkó proli zene? :troll: Amúgy itt is befejezhetnék AAAAAAAA BOOOCSKKOOOORRR
műsort, mert az engem inkább idegesít, mint a reggeli potemixes reklám (ezt az utóbbit hagyjuk).
Amúgy nekem tetszenek ezek a bunkó proli zenék (itt szeretném megjegyezni hogy a magyar indie és proalternatív zenékre gondolsz), mert azok is valamikor slágerek voltak, csak egy másik rádióban.
Továbbá megjegyezném, hogy a signalba nem hangzik el az, ,, Nálunk nincs ismétlés" c. történet. Amúgy ugyan az megy rajta mint a régi Sláger-en. Úgy is indult, kicsit több rock zene lehetne benne (tudom hallgassam a Bestet), de én úgy gondolom, ez már a Régi sláger vonal. Jah, és még egy dolog 2k15-ös Kowa dal ment rajta. :yeah: Már csak a Kisgrofo mulatási dala kéne (nem)
Szóval nekem itt q népbutítással van bajom (és a hírekre ki se térek, az más tészta.
Viszont a Rapülők Áj láv jú c. dalánál azt vettem észre, hogy dudolom.
Aki zenei válogatásokat akar hallgatni, különböző stílusokból hallgasson net rádiót, én is inkább azt teszem :twisted:
shadoe írta: 2022.03.18. 21:45 Nagyon szubjektív leszek, mert erről mindenkinek más a véleménye. Engem rettenetesen zavar ez a magyar zenei arány, a 4 órás blokktól függetlenül is. Teljesen szétcseszi a rádióhallgatást Magyarországon, legalábbis nekem.
Nincs olyan helyi v. országos rádió a vételkörzetemben, ahol lenne 10 olyan perc, amikor egyáltalán nem hallok magyar zenét. Így állandóan a rádió mellett kell lenni, hogy el lehessen eltekerni.
Nyilván van olyan zene, amit szívesen hallgatok, pl. a Biebers, Compact Disco vagy az új felfedezettek közül Paulina, M. Marci vagy Solére, sőt Caramel, Wolf Kati munkásságát is nagyon elismerem, de jellemzően NEM ezek szólnak. Sajnos ki kell mondani, túlsúlyban van a bunkó, proli zene, tele nyekergéssel, ami idegesítő, ill. vannak túlsztárolt művészek, akikkel pedig az a baj, hogy a csapból is folynak (és annyira azért nem jók).
Nekem még mindig elviselhetőbb lenne 3-4 órát betenni, és akkor legyen végig magyar, csak lenne már 1-2 óra a rádiókban, ami túlsúlyban külföldi (pl. a szerkesztett műsorok - DJ Revolution, Getto Swing, Have-Rock, vagy régen a Top 40-ek, stb.).
Egy biztos, külföldi adóknál jellemzően nincs ez a hazai őrület, nem megy le óránként 6 adott nemzetiségbeli szám, és hallgathatók a rádióik. Ez egy magyar-specifikus jelenség, ami nem is lenne baj, ha megütné a magyar zene azt a színvonalat, hogy adjunk neki 30-40 százalék műsoridőt állandóan - mondom: szerintem.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 210