RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #196889  Szerző: shadoe
 
Itt azért sok mindenben osztom az előttem szólók véleményét.
Sokat példálózom az USA rádiós listáival, de számomra is hallgathatóbb az Adult Top 40 chart ill. vonal, mint a CHR/Top 40. Utóbbin pár hét után csúsznak a dallamos, slágeres, kellemes popdalok, mint cipőtalp a banánhéjon, előbbin tartósabbak, magasabbra jutnak.
Szerintem is Király Tamásnak kéne végleg átadni a Top 50 vezetését. Nem tudom megindokolni, miért, egyszerűen jobban szeretem hallgatni, tetszik az aurája olyankor az egész műsornak, nekem jobban "átjön".
Valóban kezd alakulni a lista, de azért van még mit kigyomlálni. És nem lenne baj, ha nem a Little Mix négy éves zenéjét játszanák be a felette két hellyel álló vadonatúj szám helyett, amit meg nem játszanak le.
A recurrentek egy ideje jobbak, sőt a rotáció is. Annyi idegesítő, elcsépelt zene már nincs, mint ősszel-télen, de azért még sok benne az iszonyat. (Mike Posner, Sean Paul és társai.)
A hétvégén rengeteg Akon és John Newman zenét bejátszottak. Ennek mi lehet az oka? Ők is jönnek Mo.-ra, mint Minelli és INNA, vagy mi? Amúgy nagyon jót tettek a rotációval. Pont ezt a korszakot hiányolom régóta, a 2010-es évek igazi pop-dance-R&B zenéit, Usher, Cascada, Akon, INNA, de jó is volt az a korszak...
Még jövök egy unalmas felsorolással, de kb. hatodszor írom be, hogy a napi recurrenteket fel kéne frissíteni a 2021-es zenékkel. Én nem tudom, hova a fenébe tűntek ezek, de tavaly év végén tömegesen mentek ezek: "The Weeknd/ Save Your Tears", "Kungs/ Never Going Home", "Ava Max/ Everytime I Cry", "Dua Lipa/ We're Good", "Zara Larsson/ Need Someone", "Kid Laroi/Bieber/ Stay", "Anne-Marie/Little Mix /Kiss My (Uh Oh)", stb. Hogy ezekkel mi lett, a cica ette meg?, és miért a 2019-as lett a zenei szerkesztő kedvenc recurrent éve, erre se találok magyarázatot.
 #196888  Szerző: knoskamatee
 
Dani írta: 2021.10.11. 19:00 Juhász Gergelyék helyében én magam állnék fel a rádiótól. Ez tényleg a megcsúfolása annak, ami az elmúlt kb másfél évben ment a Rádió1-en.
főleg, hogy még mindig ő a zeneiszerkesztője a rádiónak :D: https://youtu.be/UXCglBZNPBg?t=1654
Bazsa, csak az irányvonalat adja "utasításba".

a recurrent dalok szélesebb palettája, meg hogy nem kell hónapokat (6-8 hónap --> 2-4 hónap) várni, mire "igazi mai slágerré" válik (akár heavy roation-be kerülve) valami, azért ott feltűnt, hogy nem tisztán Péter keze van ebben.
és igen, maximálisan igazodik(!) a nyugati trendekhez, ahol én is észrevettem ezt a tendenciát, hogy a mezei CHR adók, inkább az Adult CHR felé kacsintanak és több zenét rotálnak.
és ezzel nincs is baj, mert úgy "atomkommersz", miközben feszegeti a határait és hosszabb távon is felüdülés hallgatni. az őszi mélyrepülés óta szépen lassan visszatért egy igazi Adult CHR/Top 40 vonalra.
néha el van rejtve pár napos új zene, amit valószínűleg Geri "trollkodásainak" köszönhetünk napközben, az esti drivetime shiftek pedig kommersz popról szépen alakul át egy pörgősebb dancesebb irányba, ahol több fókuszt kapnak az újdonságok.

egy baj van, az pedig a rotáción belüli arányok. túl sok a recurrent zene napközben. a délutáni helyi ablak után kaphatnának több fókuszt a valódi igazi mai slágerek, mint pl. 'Ava Max - Maybe You're The Problem', vagy hasonló kaliberű számok. a koraesti rotáció valódi felüdülés, hogy vannak pár hetes dalok is, min pl. 'Alok - Deep Down' (3 hete jelent meg) és tökéletesen beleillik és összeköti a nappali és az esti sávot.

az éjszakai választék egyenesen ramaty és nem, NEM a magyar számok miatt. ott teljesen a 2016-20 közötti Rádió 1-es időket idézi. pont annyira unalmas, hogy elaludjak rajta. :gülü2: legalább nem kell Kovács Ákos több éves konzerv konfjait hallgatni. :hehe: Schubert Krisztiánért kár, hogy ő sincs már itt, de viszont jó helyen van ő a 103,9-en is. ;)

magával a műsorokkal nincs baj, csak Györke túl sokat van adásban. ezzel volt bajom régen is. Király Tamás vigye csak a Top 50-et újra! sokkal jobban áll neki az a műsor és méltatlanul van száműzve éjszakára. Györke továbbra is favorit, de unalmas, hogy hétvégén is őt kell hallgatnom úgy, hogy tudom, hogy vannak más arcok is.

és a másik örök vitatéma... mennyire van szükségünk Cookyra? lassan 15 éve figyelgetem a Rádió 1-et és még mindig nem tudom megemészteni. csinálja meg hétvégén a mixeket, addig elfecserészik és a kívánság műsort utána vezethetné akár Márti. neki és Gerinek áll legjobban ez a műfaj kétségtelenül!

egy kis szőrszálhasogatás: +1 óra WIM. hétköznap és hétvégén egyaránt, valamint TEGEZŐDJÖN RENDESEN a csatorna. olyan gagyinak hat, hogy a szignál magáz, néha tegez, a műsorvezető pedig folyamatosan tegez. a Live Mix pedig szigorúan csak rotációs dalokból kell állnia!

összességében elégedett vagyok és örülök, hogy a visszaalakítás után nem állt meg az idő és előnyére vált ez az egész folyamat, amitől - őszintén - tartottam.
 #196879  Szerző: Promenád
 
zenefalo írta: 2022.07.10. 19:50 A Top 50 kezd már hasonlítani végre egy mai slágerekből álló listára, fele-fele arányban van a szakállas zenéikkel. Csak a rotációban sajnos alig-alig szerepelnek ezek az idei dalok. Viszont a Shape of you napi 3-4 alkalommal :gülü2:
Erre mondták a nagyon okosok, hogy ez azért van, mert a mai fiatalok 86 ezerszer is meghallgatnak egy zenét. Amikor próbáltam rámutatni, hogy a zenei ízlésüket meg maga a rádió is formálja, egyből csendben maradtak.
 #196877  Szerző: zenefalo
 
A Top 50 kezd már hasonlítani végre egy mai slágerekből álló listára, fele-fele arányban van a szakállas zenéikkel. Csak a rotációban sajnos alig-alig szerepelnek ezek az idei dalok. Viszont a Shape of you napi 3-4 alkalommal :gülü2:
 #196819  Szerző: asr27
 
hajdus írta: 2022.06.26. 18:15 Bő 1 hetes Black Eyed Peas, Shakira, David Guetta - DON'T YOU WORRY megy :o
A nyár legnagyobb slágere lesz. (nem)
 #196818  Szerző: hajdus
 
Bő 1 hetes Black Eyed Peas, Shakira, David Guetta - DON'T YOU WORRY megy :o
 #196794  Szerző: Snake05
 
noartist írta: 2022.06.20. 22:09
Dani írta: 2022.06.20. 20:45 Lehet hogy így akarnak a Petőfi rádiónak hallgatottságot kreálni, nagyon úgy néz ki, hogy szándékosan csinálják ezt a Rádió1-el nem ismert okok miatt. Azt én is nehezen hiszem el, hogy így többen hallgatnák a Rádió1-et.
Azért bármennyire is torz a magyar piac, egy kereskedelmi rádiónak csak ne legyen már érdeke, hogy a közrádióra terelje a népet. ^^
Szerintem trollkodásból írta a gyerek, ha valaki egy ekkora hülyeséget komolyan gondol, ott bajok vannak.
 #196793  Szerző: noartist
 
Dani írta: 2022.06.20. 20:45 Lehet hogy így akarnak a Petőfi rádiónak hallgatottságot kreálni, nagyon úgy néz ki, hogy szándékosan csinálják ezt a Rádió1-el nem ismert okok miatt. Azt én is nehezen hiszem el, hogy így többen hallgatnák a Rádió1-et.
Azért bármennyire is torz a magyar piac, egy kereskedelmi rádiónak csak ne legyen már érdeke, hogy a közrádióra terelje a népet. ^^
 #196792  Szerző: Dani
 
Lehet hogy így akarnak a Petőfi rádiónak hallgatottságot kreálni, nagyon úgy néz ki, hogy szándékosan csinálják ezt a Rádió1-el nem ismert okok miatt. Azt én is nehezen hiszem el, hogy így többen hallgatnák a Rádió1-et.
 #196791  Szerző: LG
 
asr27 írta: 2022.06.20. 20:17
Nem, nem kezdjük, folytatjuk! Egészen addig, amíg újra nem lesz egy friss zenéket játszó rádiónk. Én már rég kib@sztam volna ezt a mekfláj nevű agyhalott zenei "igazgatót".
Engedd el. Kapcsolj át. Az 1-esről a 2-esre.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 987