RADIOSITE Fórum

• Rádió 7 - Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó

#197140  Szerző: Promenád

p0tyi írta: 2022.09.01. 20:27
Glenn írta: 2022.09.01. 17:04
Promenád írta: 2022.09.01. 16:58Minek? Itt van egy köpésre Szeged. Nézz utána mielőtt ilyeneket írsz. :)
Kiskunmajsán például kihúzott antennával épphogy vehető, minap teszteltem (ezen meg is lepődtem). Namost az lehetséges, hogy irányítottan észak és kelet felé sugároz, de hogy sem HMVH, sem Makó nem tartozik a vételkörzetéhez, ez egyértelmű. Mielőtt ezt cáfolnád, nézz utána. :)
Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell ott egy adó a Rádió 1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM valóban jobb lenne oda.
Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
Hagyd rá, úgyis megakarja magyarázni a ,,nagy tapasztalt mogyorószakértő" a semmit. A nokedli továbbra is csak egy troll marad.
 #197136  Szerző: p0tyi

Promenád írta: 2022.09.01. 16:58Minek? Itt van egy köpésre Szeged. Nézz utána mielőtt ilyeneket írsz. :)
Kiskunmajsán például kihúzott antennával épphogy vehető, minap teszteltem (ezen meg is lepődtem). Namost az lehetséges, hogy irányítottan észak és kelet felé sugároz, de hogy sem HMVH, sem Makó nem tartozik a vételkörzetéhez, ez egyértelmű. Mielőtt ezt cáfolnád, nézz utána. :)
Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell ott egy adó a Rádió 1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM valóban jobb lenne oda.
Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
 #197135  Szerző: Glenn

Jó, hát akkor offoljunk tovább...
Promenád írta: 2022.09.01. 18:14Igen, tudom hogy ma már DSP-t használunk és ezt lehet használni abban is amire azt állítod, hogy nemigen lehet a mai szintre turbózni, igaz nem a hordozható verziókban.
Tehát a Tecsun a jobb a hordozható kategóriában. ;)
Asztaliban sem versenyképes a vidi - bárhogy turbózod - mondjuk egy Sony XDR-F1HD-vel szemben. :yes:
Promenád írta:Felesleges húszon kilométeren belül hálózatot létrehozni, amikor 1kWattal döng egy adó és 60dB-es jellel veszed a maximális 70-ből 26 km-re.
Légyszi, próbáld már megérteni, hogy nem te döntöd ezt el, hanem a hatóság által alkalmazott szabályok. Pláne, ha kicsit belegondolsz abba, amiről már előbb beszéltünk, tehát hogy a hallgató nem felturbózott vidivel és nem is DSP-s vevővel rádiózik. Előbb írtam, hogy másik két nagyvárosunkban is újraindították a helyi adókat, pedig ott a 89,5 jobban jön, mint nálad a 87,9.
Promenád írta:Ilyen erővel szólj már rá a szerbekre, horvátokra, románokra, boszniaiakra, mert répa lesz nekik. :roll: Nehogy már miattad azokat is lekapcsolják... :hehe:
Mi közöm nekem hozzájuk? Ott is az NMHH pályáztat? :lool:
 #197134  Szerző: Promenád

Glenn írta: 2022.09.01. 17:45
Promenád írta: 2022.09.01. 17:33Úgy látom te nem viseled el, ha nem az agyon dicsőített márkájú készülékeden kívül más is ugyanazt produkálja. A Tecsun még mindig kevés egy boszorkánykonyhában felturbózott Videotonhoz képest. Én a helyedben örülnék, hogy van olyan készüléked amivel kinyílik a világ és nem dicsekednék. ;)
Nem dicsekedtem, csak példálóztam és tanácsot adtam. Vannak még jó rádiók, bár egy vidit nemigen lehet mai szintre turbózni. Ma már DSP-t használunk, nyilván tudod, mi az. ;)
Egy hordozható Videoton sosem érheti el egy Tecsun szintjét.
De megismétlem, nem ez a téma lényege, hanem, hogy a szegedi adónak Szegeden túli városok nem tartoznak a vételkörzetébe, így nem lenne meglepő, ha a Rádió 7 hálózatát be akarnák kebelezni. :)
Igen, tudom hogy ma már DSP-t használunk és ezt lehet használni abban is amire azt állítod, hogy nemigen lehet a mai szintre turbózni, igaz nem a hordozható verziókban. De, hogy hogyan, az legyen az én titkom. Én is megismétlem : Felesleges húszon kilométeren belül hálózatot létrehozni, amikor 1kWattal döng egy adó és 60dB-es jellel veszed a maximális 70-ből 26 km-re. Tehát ha bekebelezik, az nem a Rádió 1 lesz. :D Ilyen erővel szólj már rá a szerbekre, horvátokra, románokra, boszniaiakra, mert répa lesz nekik. :roll: Nehogy már miattad azokat is lekapcsolják... :hehe:
 #197133  Szerző: Glenn

Promenád írta: 2022.09.01. 17:33Úgy látom te nem viseled el, ha nem az agyon dicsőített márkájú készülékeden kívül más is ugyanazt produkálja. A Tecsun még mindig kevés egy boszorkánykonyhában felturbózott Videotonhoz képest. Én a helyedben örülnék, hogy van olyan készüléked amivel kinyílik a világ és nem dicsekednék. ;)
Nem dicsekedtem, csak példálóztam és tanácsot adtam. Vannak még jó rádiók, bár egy vidit nemigen lehet mai szintre turbózni. Ma már DSP-t használunk, nyilván tudod, mi az. ;)
Egy hordozható Videoton sosem érheti el egy Tecsun szintjét.
De megismétlem, nem ez a téma lényege, hanem, hogy a szegedi adónak Szegeden túli városok nem tartoznak a vételkörzetébe, így nem lenne meglepő, ha a Rádió 7 hálózatát be akarnák kebelezni. :)
 #197132  Szerző: Promenád

Glenn írta: 2022.09.01. 17:27
Promenád írta: 2022.09.01. 17:15Épp ezért jó, ha valaki nem a kis kínai gazdaságos rádiót használja készüléknek, hanem egy normális tunert egy megfelelő, irányított sok elemes antennával, vagy gyárt házilag egy tripleget. Én az utóbbival gyönyörűen veszem időnként olyan szinten, hogy az RDS is bejön. Sőt tovább megyek Tiszakécskéről az Aktív Rádió dettó, pedig ott sem vagyok a vonzáskörzet környékében sem elvileg. ^^
Na látod, ilyen az, amikor valakinek gőze sincs a vételkörzet fogalmáról. :D
Szerinted hány ember hallgat rádiót az általad említett konfigurációval? És szerinted mi a vételkörzet valódi definíciója? Az NMHH ezt hogyan határozza meg? És miért kellett Tatabányán és Székesfehérváron újraindítani a Rádió 1 helyi adóját? Na ugye.
Javaslom továbbá, hogy egyszer próbálj ki egy "kis kínai gazdaságos rádiót", meg fogsz lepődni. Én egy Tecsun márkájút használok.
Amúgy meg én még itthon a tiednél is jobb konfiggal vételezek, mégsem írok ilyeneket, mert akkor a fél országot lekapcsolhatnák, mégis tele lenne nálam a sáv. 8-)
ON...
Úgy látom te nem viseled el, ha nem az agyon dicsőített márkájú készülékeden kívül más is ugyanazt produkálja. A Tecsun még mindig kevés egy boszorkánykonyhában felturbózott Videotonhoz képest. Én a helyedben örülnék, hogy van olyan készüléked amivel kinyílik a világ és nem dicsekednék. ;)
 #197131  Szerző: Glenn

Promenád írta: 2022.09.01. 17:15Épp ezért jó, ha valaki nem a kis kínai gazdaságos rádiót használja készüléknek, hanem egy normális tunert egy megfelelő, irányított sok elemes antennával, vagy gyárt házilag egy tripleget. Én az utóbbival gyönyörűen veszem időnként olyan szinten, hogy az RDS is bejön. Sőt tovább megyek Tiszakécskéről az Aktív Rádió dettó, pedig ott sem vagyok a vonzáskörzet környékében sem elvileg. ^^
Na látod, ilyen az, amikor valakinek gőze sincs a vételkörzet fogalmáról. :D
Szerinted hány ember hallgat rádiót az általad említett konfigurációval? És szerinted mi a vételkörzet valódi definíciója? Az NMHH ezt hogyan határozza meg? És miért kellett Tatabányán és Székesfehérváron újraindítani a Rádió 1 helyi adóját? Na ugye.
Javaslom továbbá, hogy egyszer próbálj ki egy "kis kínai gazdaságos rádiót", meg fogsz lepődni. Én egy Tecsun márkájút használok.
Amúgy meg én még itthon a tiednél is jobb konfiggal vételezek, mégsem írok ilyeneket, mert akkor a fél országot lekapcsolhatnák, mégis tele lenne nálam a sáv. 8-)
ON...
 #197129  Szerző: Promenád

Promenád írta: 2022.09.01. 17:15
Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell oda egy adó a Rádió1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM jobb lenne oda.
Épp ezért jó, ha valaki nem a kis kínai gazdaságos rádiót használja készüléknek, hanem egy normális tunert egy megfelelő, irányított sok elemes antennával, vagy gyárt házilag egy tripleget. Én az utóbbival gyönyörűen veszem időnként olyan szinten, hogy az RDS is bejön. Sőt tovább megyek Tiszakécskéről az Aktív Rádió dettó, pedig ott sem vagyok a vonzáskörzet környékében sem elvileg. ^^ ilyen ez a Paraszt Párizs. 8-)
 #197128  Szerző: Promenád

Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell oda egy adó a Rádió1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM jobb lenne oda.
Épp ezért jó, ha valaki nem a kis kínai gazdaságos rádiót használja készüléknek, hanem egy normális tunert egy megfelelő, irányított sok elemes antennával, vagy gyárt házilag egy tripleget. Én az utóbbival gyönyörűen veszem időnként olyan szinten, hogy az RDS is bejön. Sőt tovább megyek Tiszakécskéről az Aktív Rádió dettó, pedig ott sem vagyok a vonzáskörzet környékében sem elvileg. ^^
 #197127  Szerző: Glenn

• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29