RADIOSITE Fórum

• Rádió 7 - Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó

#197150  Szerző: Promenád

Promenád írta: 2022.09.02. 22:17
Glenn írta: 2022.09.02. 16:25
p0tyi írta:Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
Promenád írta:Hagyd rá, úgyis megakarja magyarázni a ,,nagy tapasztalt mogyorószakértő" a semmit. A nokedli továbbra is csak egy troll marad.
Szomorú, hogy ha nem tudtok értelmesen érvelni, nem marad más nektek, csak a sértegetés. Ennyit értek... :(
Még teszek egy reménytelen kísérletet, hátha, de megígérem, hogy ezzel részemről le is zártam a témát.
Tehát, Kiskunmajsa 40 km Szegedtől, Hmvh pedig 25. Ha Majsán csak nyomokban jön egy szegedi adó, akkor az 15 km-rel közelebb biztos, hogy nem szakít RDS sztereóban egy átlagos vevőn a konyhaasztalon. Pedig bizony ha lenne fogalmatok alapvető szabályokról, akkor tudnátok, hogy ez egy kritérium a vételkörzet meglétéhez. Arról nem is beszélve, hogy csak egy picikét kellett volna utánanézni, mert van ám hivatalos vételkörzet megállapítás a szegedi 87,9-hez. Abban csak Szeged szerepel, tehát a szomszédos városokban kérhető vételkörzetbővítés is. :yes:
Nem reménykedem abban, hogy így érthető volt nektek, de legalább megpróbáltam... :fuckyou:
És ha tehetnéd hová bővítenél, ha a Rádió 7 hivatalos vételkörzete nemcsak Hódmezővásárhely a 800Wattjával?Ha csak Szeged szerepel vételkörzetnek, akkor az a 1 KW picikét sok szerintem. De, te vagy a szakértő, te tudod...
 #197149  Szerző: Promenád

Glenn írta: 2022.09.02. 16:25
p0tyi írta:Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
Promenád írta:Hagyd rá, úgyis megakarja magyarázni a ,,nagy tapasztalt mogyorószakértő" a semmit. A nokedli továbbra is csak egy troll marad.
Szomorú, hogy ha nem tudtok értelmesen érvelni, nem marad más nektek, csak a sértegetés. Ennyit értek... :(
Még teszek egy reménytelen kísérletet, hátha, de megígérem, hogy ezzel részemről le is zártam a témát.
Tehát, Kiskunmajsa 40 km Szegedtől, Hmvh pedig 25. Ha Majsán csak nyomokban jön egy szegedi adó, akkor az 15 km-rel közelebb biztos, hogy nem szakít RDS sztereóban egy átlagos vevőn a konyhaasztalon. Pedig bizony ha lenne fogalmatok alapvető szabályokról, akkor tudnátok, hogy ez egy kritérium a vételkörzet meglétéhez. Arról nem is beszélve, hogy csak egy picikét kellett volna utánanézni, mert van ám hivatalos vételkörzet megállapítás a szegedi 87,9-hez. Abban csak Szeged szerepel, tehát a szomszédos városokban kérhető vételkörzetbővítés is. :yes:
Nem reménykedem abban, hogy így érthető volt nektek, de legalább megpróbáltam... :fuckyou:
És ha tehetnéd hová bővítenél, ha a Rádió 7 hivatalos vételkörzete nemcsak Hódmezővásárhely a 800Wattjával? ha csak Szeged szerepel vételkörzetnek, akkor az a 1 KW picikét sok szerintem. De, te vagy a szakértő, te tudod...
 #197143  Szerző: Glenn

#197140  Szerző: Promenád

p0tyi írta: 2022.09.01. 20:27
Glenn írta: 2022.09.01. 17:04
Promenád írta: 2022.09.01. 16:58Minek? Itt van egy köpésre Szeged. Nézz utána mielőtt ilyeneket írsz. :)
Kiskunmajsán például kihúzott antennával épphogy vehető, minap teszteltem (ezen meg is lepődtem). Namost az lehetséges, hogy irányítottan észak és kelet felé sugároz, de hogy sem HMVH, sem Makó nem tartozik a vételkörzetéhez, ez egyértelmű. Mielőtt ezt cáfolnád, nézz utána. :)
Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell ott egy adó a Rádió 1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM valóban jobb lenne oda.
Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
Hagyd rá, úgyis megakarja magyarázni a ,,nagy tapasztalt mogyorószakértő" a semmit. A nokedli továbbra is csak egy troll marad.
 #197136  Szerző: p0tyi

Glenn írta: 2022.09.01. 17:04
Promenád írta: 2022.09.01. 16:58Minek? Itt van egy köpésre Szeged. Nézz utána mielőtt ilyeneket írsz. :)
Kiskunmajsán például kihúzott antennával épphogy vehető, minap teszteltem (ezen meg is lepődtem). Namost az lehetséges, hogy irányítottan észak és kelet felé sugároz, de hogy sem HMVH, sem Makó nem tartozik a vételkörzetéhez, ez egyértelmű. Mielőtt ezt cáfolnád, nézz utána. :)
Én egyébként egy szóval sem mondtam, hogy kell ott egy adó a Rádió 1-nek, de tény, ha megszerzi valamelyiket a "konzorcium", az az esélyesebb, pedig a Best FM valóban jobb lenne oda.
Kiskunmajsán megnézted, hogy Hódmezővásárhelyen milyen? Mindig is ámultam tőled, de ez már egy kicsit sok nekem. :D
 #197135  Szerző: Glenn

Jó, hát akkor offoljunk tovább...
Promenád írta: 2022.09.01. 18:14Igen, tudom hogy ma már DSP-t használunk és ezt lehet használni abban is amire azt állítod, hogy nemigen lehet a mai szintre turbózni, igaz nem a hordozható verziókban.
Tehát a Tecsun a jobb a hordozható kategóriában. ;)
Asztaliban sem versenyképes a vidi - bárhogy turbózod - mondjuk egy Sony XDR-F1HD-vel szemben. :yes:
Promenád írta:Felesleges húszon kilométeren belül hálózatot létrehozni, amikor 1kWattal döng egy adó és 60dB-es jellel veszed a maximális 70-ből 26 km-re.
Légyszi, próbáld már megérteni, hogy nem te döntöd ezt el, hanem a hatóság által alkalmazott szabályok. Pláne, ha kicsit belegondolsz abba, amiről már előbb beszéltünk, tehát hogy a hallgató nem felturbózott vidivel és nem is DSP-s vevővel rádiózik. Előbb írtam, hogy másik két nagyvárosunkban is újraindították a helyi adókat, pedig ott a 89,5 jobban jön, mint nálad a 87,9.
Promenád írta:Ilyen erővel szólj már rá a szerbekre, horvátokra, románokra, boszniaiakra, mert répa lesz nekik. :roll: Nehogy már miattad azokat is lekapcsolják... :hehe:
Mi közöm nekem hozzájuk? Ott is az NMHH pályáztat? :lool:
 #197134  Szerző: Promenád

Glenn írta: 2022.09.01. 17:45
Promenád írta: 2022.09.01. 17:33Úgy látom te nem viseled el, ha nem az agyon dicsőített márkájú készülékeden kívül más is ugyanazt produkálja. A Tecsun még mindig kevés egy boszorkánykonyhában felturbózott Videotonhoz képest. Én a helyedben örülnék, hogy van olyan készüléked amivel kinyílik a világ és nem dicsekednék. ;)
Nem dicsekedtem, csak példálóztam és tanácsot adtam. Vannak még jó rádiók, bár egy vidit nemigen lehet mai szintre turbózni. Ma már DSP-t használunk, nyilván tudod, mi az. ;)
Egy hordozható Videoton sosem érheti el egy Tecsun szintjét.
De megismétlem, nem ez a téma lényege, hanem, hogy a szegedi adónak Szegeden túli városok nem tartoznak a vételkörzetébe, így nem lenne meglepő, ha a Rádió 7 hálózatát be akarnák kebelezni. :)
Igen, tudom hogy ma már DSP-t használunk és ezt lehet használni abban is amire azt állítod, hogy nemigen lehet a mai szintre turbózni, igaz nem a hordozható verziókban. De, hogy hogyan, az legyen az én titkom. Én is megismétlem : Felesleges húszon kilométeren belül hálózatot létrehozni, amikor 1kWattal döng egy adó és 60dB-es jellel veszed a maximális 70-ből 26 km-re. Tehát ha bekebelezik, az nem a Rádió 1 lesz. :D Ilyen erővel szólj már rá a szerbekre, horvátokra, románokra, boszniaiakra, mert répa lesz nekik. :roll: Nehogy már miattad azokat is lekapcsolják... :hehe:
 #197133  Szerző: Glenn

Promenád írta: 2022.09.01. 17:33Úgy látom te nem viseled el, ha nem az agyon dicsőített márkájú készülékeden kívül más is ugyanazt produkálja. A Tecsun még mindig kevés egy boszorkánykonyhában felturbózott Videotonhoz képest. Én a helyedben örülnék, hogy van olyan készüléked amivel kinyílik a világ és nem dicsekednék. ;)
Nem dicsekedtem, csak példálóztam és tanácsot adtam. Vannak még jó rádiók, bár egy vidit nemigen lehet mai szintre turbózni. Ma már DSP-t használunk, nyilván tudod, mi az. ;)
Egy hordozható Videoton sosem érheti el egy Tecsun szintjét.
De megismétlem, nem ez a téma lényege, hanem, hogy a szegedi adónak Szegeden túli városok nem tartoznak a vételkörzetébe, így nem lenne meglepő, ha a Rádió 7 hálózatát be akarnák kebelezni. :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32