RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#197652  Szerző: Milán

A siófoki (92.6) frekvencián időnként ugrik egyet. Az elő szokott fordulni?
 #197550  Szerző: shadoe

dkvalmos írta: 2022.11.10. 20:03 A hajdúsági frekin valami nem jó a stream-mel, 10-15 mp-es csendek vannak elég gyakran.
91.1 kiskunfélegyházin hasonló.
 #197549  Szerző: dkvalmos

A hajdúsági frekin valami nem jó a stream-mel, 10-15 mp-es csendek vannak elég gyakran.
 #197519  Szerző: asr27

Nem hiszem el, hogy nem tudják már elhagyni az ilyen bongo cha cha cha és társait, legalább a Live mixben.... Borzalmas, hogy 2-3 éve rotacióban mennek ezek a zenék. :vomit:
 #197507  Szerző: Fakocka

Pont hogy a Funradio nagyon szépen szól, mindig is adtak a hangzásra, az E2 és az Expres hangzását mostanában variálták át, már közel sem annyira nyomott mint korábban, bár sztem egy rádiónak nem feladata a HIFI hangzás, az arculatához illő beállítást kell jól belőni, legyen egy jó karaktere mint annó a Jemnének, nekik tökéletes volt a lassú softos számokhoz. Vagy a 90 es években a Radio Nitra, na aztán össze volt tömörítve rendesen, de mégis jó volt hallgatni.

Én hallgattam a Funt a 90 es években, egészen addig amíg meg nem jelent a Rádió 1 a 103.9 en, nem kicsit voltam mérges, de sokszor reggelenként elnyomta és lehetett hallgatni terjedesnel a Funt észak Pesten.
 #197402  Szerző: Glenn

Kovi02 írta: 2022.10.31. 00:18Ízlésről nehéz vitatkozni, de a Funrádio a kötelező popszámokon kívül nagyon semmi kreatívat nem hoz sem zenei szerkesztésben,sem programmingban.
Nem tudom, van-e itt olyan, aki a 90-es évek elején-közepén hallgatta a Funt. Én ma is őrzök kazettákat, amiken van pár Fun Mastermix, ami akkor az egyetlen éterben hallható mixműsor volt. Igaz, akkor még francia klón volt a szlovák adó, még a szignálok is franciák voltak, csak a műsorvezetők voltak szlovákok, de a legújabb zenéket ott lehetett elcsípni (meg a Juventuson néha) és felvenni, mivel sem internet, sem megfizethető CD-k nem voltak. Ma nincs ilyen gondunk, a rádió háttérnek való, arra pedig a Rádió 1 is megfelel... :(
 #197381  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2022.10.29. 23:27
Kovi02 írta: 2022.10.29. 23:07
A szlovák példa pont azért érdekes,mert pl. az Europa2 egy olyan mp3 lejátszó mint az R1,csak más zenékkel, a Fun meg egy teljesen átlagos CHR,a Petőfitől nem igazán különbözik a napközbeni rotáció stílusa(mondjuk a Petőfin legalább vannak különböző zenei stílusokkal foglalkozó rétegműsorok is). A szlovák közszolgálatiak közül a Rádio_FM-en néha van érdekes tartalom(nekem ez túl alternatív),a szerbeknél a BG202 nekem a szombat és szerda estéken kívül nem a kedvencem.
A románoknál az RRA a környék főadóihoz képest jó zeneileg,de azt is figyelembe kell hozzá venni hogy ott hiányzik FM-ről a közszolgálati rádió külön zenei programja.(Az RR 3NET egész jó amúgy,de az csak interneten elérhető)
A kolozsvári ,bukaresti vagy a tengerparti rádiós piac viszont sokkal jobb a hazainál,kár hogy ide nem ér el belőle semmi.
Szerintem kinek mi jön be. Nekem a szlovák adók nagyon. Bár ez kicsit már off lesz így, de tömörítem.
Az EU2 egyhetes zenéket is gyorsan felkap, és elég sok az átfedés a Petőfivel. ÉN nagyon nem nevezném mp3-nak, ennyi erővel a Petőfi is az (lenne). A R1-gyel való bármilyen összehasonlítást nálam ezek az adók nagyon nem bírnának ki, ez két külön rádiós világegyetem.
A FUN recurrent-új zenék arányban nagyon erős, nincs olyan hazai adó, ami ennyire jól válogatna, még a Petőfi sem. (Utóbbi persze nem egy lecsupaszított CHR rádió, attól én se várok 24/7-ben popslágereket, sőt). Mindenesetre a FUN-t én egyáltalán nem látom átlagos CHR-nek, pláne nem Közép-Európában, ennél azért jóval több, ill. örülnénk mi idehaza, ha legalább egy országos kereskedelmi a nyomába léphetne. (Lásd R1 még 1-2 éve. AKKOR örültünk is...)
Igazából nem nagyon akarom magyarázni az ízlésem, kaptam egy kérdést, arra válaszoltam, nekem ezek az adók jönnek be, másnak meg mások, így kerek a világ. :)
Ízlésről nehéz vitatkozni, de a Funrádio a kötelező popszámokon kívül nagyon semmi kreatívat nem hoz sem zenei szerkesztésben,sem programmingban.(sosem érzem úgy azt hallgatva hogy valami olyat kapnék,amit csak ott hallhatok) A környező országok szerintem bármelyikében találni olyan országos adót ami lényegében ugyanezeket a zenéket hozza. Az Europa2 tényleg hoz néha nagyon friss zenéket,de Rádió1-es szinten túlságosan sokat vannak egyes számok a rotációban.(amúgy kb. hasonlóan kapnak fel az átlag playlisthez képest egész jó dance trackeket)
Glenn írta:
shadoe írta: 2022.10.29. 23:27Szerintem kinek mi jön be. Nekem a szlovák adók nagyon.
És mi a véleményed a hangminőségükről? Szerintem katasztrófális, teljesen összenyomott, dinamikátlan, "csarnok hangzású" úgy általában mindegyik. Lehet, ez ott valami szabvány? A Rádió 1 hozzájuk képest szerintem szinte már HIFI. :shock:
A hangminőségről szerintem az sokat mond hogy én itthon kb. 65khz széles szűrővel torzulás nélkül szoktam a szlovák rádiókat hallgatni,a Bp.-i vagy szegedi Rádió1 meg úgy 130khz-nél lesz rendben hangzásra.
 #197372  Szerző: Glenn

shadoe írta: 2022.10.29. 23:27Szerintem kinek mi jön be. Nekem a szlovák adók nagyon.
És mi a véleményed a hangminőségükről? Szerintem katasztrófális, teljesen összenyomott, dinamikátlan, "csarnok hangzású" úgy általában mindegyik. Lehet, ez ott valami szabvány? A Rádió 1 hozzájuk képest szerintem szinte már HIFI. :shock:
 #197360  Szerző: shadoe

Kovi02 írta: 2022.10.29. 23:07
A szlovák példa pont azért érdekes,mert pl. az Europa2 egy olyan mp3 lejátszó mint az R1,csak más zenékkel, a Fun meg egy teljesen átlagos CHR,a Petőfitől nem igazán különbözik a napközbeni rotáció stílusa(mondjuk a Petőfin legalább vannak különböző zenei stílusokkal foglalkozó rétegműsorok is). A szlovák közszolgálatiak közül a Rádio_FM-en néha van érdekes tartalom(nekem ez túl alternatív),a szerbeknél a BG202 nekem a szombat és szerda estéken kívül nem a kedvencem.
A románoknál az RRA a környék főadóihoz képest jó zeneileg,de azt is figyelembe kell hozzá venni hogy ott hiányzik FM-ről a közszolgálati rádió külön zenei programja.(Az RR 3NET egész jó amúgy,de az csak interneten elérhető)
A kolozsvári ,bukaresti vagy a tengerparti rádiós piac viszont sokkal jobb a hazainál,kár hogy ide nem ér el belőle semmi.
Szerintem kinek mi jön be. Nekem a szlovák adók nagyon. Bár ez kicsit már off lesz így, de tömörítem.
Az EU2 egyhetes zenéket is gyorsan felkap, és elég sok az átfedés a Petőfivel. ÉN nagyon nem nevezném mp3-nak, ennyi erővel a Petőfi is az (lenne). A R1-gyel való bármilyen összehasonlítást nálam ezek az adók nagyon nem bírnának ki, ez két külön rádiós világegyetem.
A FUN recurrent-új zenék arányban nagyon erős, nincs olyan hazai adó, ami ennyire jól válogatna, még a Petőfi sem. (Utóbbi persze nem egy lecsupaszított CHR rádió, attól én se várok 24/7-ben popslágereket, sőt). Mindenesetre a FUN-t én egyáltalán nem látom átlagos CHR-nek, pláne nem Közép-Európában, ennél azért jóval több, ill. örülnénk mi idehaza, ha legalább egy országos kereskedelmi a nyomába léphetne. (Lásd R1 még 1-2 éve. AKKOR örültünk is...)
Igazából nem nagyon akarom magyarázni az ízlésem, kaptam egy kérdést, arra válaszoltam, nekem ezek az adók jönnek be, másnak meg mások, így kerek a világ. :)
 #197358  Szerző: Kovi02

shadoe írta: 2022.10.29. 21:45
Kovi02 írta: 2022.10.28. 21:31
Nekem itt az Alföldön nincs akkora bajom a hazai FM felhozatallal,nyilván nincs egy olyan adó sem ahol órákig ott tudnék lenni elkapcsolás nélkül,de az R1/Petőfi és valamelyik helyi rádió között kapcsolgatva el lehet hallgatni a hazai adókat egész nap.
Melyik külföldi adókra gondoltál? Nekem pont az a problémám hogy bármelyik itt FM-en elérhető külföldi adóról inkább vissza kell kapcsolni a hazaiakra a túlzottan repetitív és ötlettelen zenei szerkesztés miatt. (Szegeden a szerb és román országosok nagy részét veszem,itthon meg az összes horvát ,osztrák és szlovák országos adást is)
A Petőfi (főleg hétköznap) méltó klugtag az általam hallgatott rádiók között. Ami itt jön, a Radio Romania, a Fun és az Europa 2, ill. újabban a Radio Resica. Online a 977-et hallgattam, amíg még volt, ill. a VOA1-t (azt SW-n is), utóbbit azonban az utóbbi években síkhülyévé vált Larry London miatt hanyagolom már majd egy éve. De amúgy az se tetszik, amit az amerikai rádiós lista alapján művelnek az amcsi poprádiók, így ez a szegmens nem érdekel már jobban, mint mondjuk a R1 Top 50, sőt.
A Digi FM szinte olyan gyengusz, mint a R1, de azért még mindig hallgathatóbb számomra. És legalább sűrűn bejön itt. A románoknál is kb. az lehet, mint idehaza, a közszolgálati országos színvonalasabb, változatosabb, nekem jobban bejön. Amúgy én néha a belgrádi ill. szlovák közszolgálatit is elhallgatom, vannak jó pillanataik.
Az R1 számomra kuka, ezt még a helyiek is verik, a Top 50 pont elég, viszont az meg kell is. Egy-két délutáni mixműsor is néha egész jól sikeredik, de gondolom, ez DJ függő, ki hogy szerkeszt, ezt még nekem is ki kell tapasztalnom.
Ha nagyon ki kell emelni a helyiek közül valamit, a Cegléd playlistje egész elfogadható, ill. ott legalább látszik, hogy munkát, időt és energiát ölnek bele a rádióba, ami a topikadó rádióállomásról szerintem nehezen mondható el.
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 1028