RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#200113  Szerző: noartist

Vitézy érvekkel alátámasztott nyilatkozatai nagyon erősek most, láthatóan teljesen tele a töke azzal, amit a MÁV-Volán művel. Ilyen a világon nincs, szánalmas, hányni lehetne a magyar "tömegközlekedéstől".
 #200095  Szerző: noartist

p0tyi írta: 2023.07.26. 21:47 Azonnali használt motorvonat beszerzés kell a mellékvonalakra, a fővonalakra meg flotta- és mozdonybérlés, szintén azonnal. Más megoldás nincs. Illetve a pályákat rendberakni, jelenleg balesetveszélyesek.
És kivétel nélkül azonnal eltakarítani a helyéről minden MÁV közép- és felsővezetőt. Azonnali hatállyal, a nevüket is azonnal levakarva az irodaajtóról.

Ezzel egyidőben az illetékes minisztériumból is elmehet mindenki érdemi munkát végezni. Például vonatot takarítani.
 #200094  Szerző: p0tyi

Azonnali használt motorvonat beszerzés kell a mellékvonalakra, a fővonalakra meg flotta- és mozdonybérlés, szintén azonnal. Más megoldás nincs. Illetve a pályákat rendberakni, jelenleg balesetveszélyesek.
 #200091  Szerző: shadoe

Elkezdtek jönni az adatok. Egy kedves kis példa: a megszüntetésre ítélt komlói vasútvonal "módváltásának" eredménye: az eddigi 45 perc vasúti utazás helyett lesz 1 óra 9 perc pótlóbuszozás.
Hú, de nagy fejlődés, milyen utas- és vidékbarát. Legalább a huszadrangú vidéki állampolgár utazhat majd' félórával többet, kerékpárviteli és vécézési lehetőség nélkül, és akkor lesz mire ráfogni, hogy a pótlóbuszokat is majd "indokoltan" megszüntessék.
Totál a 2007-es kottából játszanak, ott is megszűnt a pótlóbusz mind!
 #200045  Szerző: p0tyi

Glenn írta:
asr27 írta: 2023.07.23. 20:28 Hogy mit lopott el? 😂😂😂
Te marha! A fidesz (a kormány) milliárdokkal tartozik Budapestnek! A fidesz arra játszik rá, hogy karácsony csődbe vigye a fővárost, hogy legyen mivel támadni a választások előtt. Rettentő sok forrást vont el a fővárostól, azért, hogy Karácsonyt lejárassa!
Nézd meg Hatvanpusztán o1g birtokát! Na ott van az ellopott pénz! Az, amit orbán az eu-tól és a magyar adófizetőktől ellopott.
Most az egyszer válaszolok, de ebből nem csinálok rendszert, mert erre csak te vered a répádat vadul és nem akarok örömet okozni neked. :twisted:
Tehát te gyökér!
A kormány nem tartozik semmivel Budapestnek, hiába írja ezt az agymosó csicskamédia (amire gerjedsz). Budapest tartozik fűnek-fának, főleg a lakóinak. 240 milliárd a választások után tűnt el, amit be is vallott ez a madár. Azóta évente 200 milliárd iparűzési adót lopnak szét K1G-ék. 42 tanácsadó kapja a milliókat puszira azért, mert fasza biciklisávokat javasolnak ennek az agyhalottnak, aki rögtön aláírja. Közben összeomlás előtt a BKV, de több ezer karóra van lé, amiket jó pénzért a haverok telepítenek az összes főútra a volt buszsávok helyére. Útfelújítás nincs, mióta ez a beteg a bogármester, még hó sem esett, de járhatatlan minden. Idén kétszer kaptunk defektet a szar útburkolat miatt. Burkolatjel-felújítás sincs négy éve, helyenként a tapasztalatlan autósok összevissza tekeregnek, mert nem látni, honnan merre lehet továbbhaladni. Sorolhatnám, de ennyi elég, egy katasztrófa zajlik Budapesten 2019 ősze óta.
Ja, és a hitelesség még a végére. Nem lesz BKV-áremelés, ezt mondta, de most lett. Így tuti mindenki kiszáll az autójából és buszra száll. Ráadásul a saját szövetségese állt bele emiatt. :lool:
Jó ez így, talán egy évig még kibírjuk. Sajnos ebben a városban sok a monitorfejű agymosott szavazó, akik trónra ültették ezeket (meg a csalás, a sok külföldivel), de talán jövőre változás lesz. Adja Isten! :yes:
Mostantól ismét le vagy tiltva, te gyökér. :gülü2:
Most nem kezdem el tételesen cáfolni, meg ebbe a műveletlen-hisztis-agresszív tempóba belesimulni, de annyit azért el kell mondjak budapestiként, hogy:

- Karigeri nem tökéletes főpolgi, de a Tarlós korszak és Demszky utolsó ciklusának pusztítása után igazi felüdülés. Szerintem kihozza a maximumot a lehetőségekből, volt gyerekszobája, a jelenben él, és nem a 80-as években, és alapvetően egy szimpatikus alak. Nem rá szavaztam, de szerintem most rá fogok.

- A kormánymédia által kreált kamu ügyek nem különösebben érdekelnek sem engem, sem más, környezetemben élő, rá szavazó budapestieket. Szerintem behúzza jövőre is, de nyilván nem vagyok jós.

- Nem, nem úgy néz ki Budapest, ahogy egy világvárosnak ki kellene néznie, a közterületek állapota általánosságban rémes, az utak szarok, viszont semmivel sem rosszabb, mint a Tarlós éra alatt, sőt, lényegesen jobb. A tisztaság a bulinegyedeket kivéve szerintem sokat javult. A Széll Kálmán tér a felújítás utáni 1-2 hónapban volt ennyire patyolat, mint amilyen most permanensen. Ettől ez még nem elégséges, de az irány jó. "Mi" nem úgy működünk, mint a Fideszesek, hogy a csordaszellem visz, és kifejezett szégyen kritizálni a hatalmat. "Mi" kritizálunk, mérlegelünk.

- Elképesztően sok forrást vont el a kormány a fővárostól, csoda, hogy ki tud jönni és működik. Ehhez képest még jobb állapotban is van, mint a Tarlós éra után. Ez is +1 pont KariGerinek részemről.

- Vannak útfelújítások és vannak burkolatjel-festések, pl. a Rákóczi út Keleti-Astoria szakaszát alig 1 hónapja fújták át, de az elmúlt 3 évben is mindig voltak fontosabb útszakaszok, amiket bekátyúztak és felfestették az útburkolati jeleket (szemben a Magyar Közút országos hálózatával, ami tragédia). Felújításra példa: a Szilágyi Erzsébet fasor kb. 40 év után újul meg (a II. kerületnek óriási felüdülést hozott, hogy kb 20 év után sikerült elzavarni a sonka arcú Fideszes polgit). Felújították az M3 felüljárót. Újul az Üllői és a Határ út. Sorra szűnnek meg a kritikus szakaszok. Hazugság, hogy nincs útfelújítás. Lehetne sokkal nagyobb volumen, de nincs rá della az elvonások miatt.

- Nemcsak kocsival, kerékpárral is rendszeresen tekerek, én örülök a biciklisávoknak, a pollereknek a Vácin és az Üllőin pedig még jobban (nem az összes főútra kerülnek). Elképesztően sok bringás, rolleres stb. van, már nem az autósoké a város hála a jó égnek, elmúlt a 80-as évek. Viszont van még bőven mit fejleszteni a kerékpáros infrán. A nagykörúti festegetésekkel nem vagyok elégedett én sem, esőben, sötétben kocsival szar, bringával veszélyes, és egyébként is igénytelen. Oda is lehetőleg olyan pollerek kellenének, amiket említettél.

Pár szerintem még fontos és elvégzetlen feladat a közterületek rendezésén túl:
1) közwc-k fejlesztése
2) Portálprogram a körutakon és a Rákóczi úton, egyben a Rákóczi felújítása
3) sebességkorlátozások, traffipaxok bevezetése, ugyanis az egész országban, beleértve Budapestet is meg van őrülve egy kisebb, de annál agresszívebb része az autósoknak
4) A taxisok megregulázása, ugyanis nagyon pofátlanok, nagyon drágák, és veszélyesek. Nem egyszer fordult már elő gyalogosként, hogy simán nekem akart jönni, és bringásként is gyakori, hogy tekerek pl. a Lánchídon, és az idiótája a bringásokra ráhúzza a kormányt, leckéztet pusztán azért, mert aberrált. Tegnapelőtt pl. rajtam kívül egy kisgyerekes családot. Ezeket az embereket kamerafelvételek alapján be kéne azonosítani, az engedélyüket bevonni, és minimum sittre kéne vágni őket. Be kellene engedni az Ubert is, egy szégyen, hogy nincs. Röhej, hogy még engem, magyarul beszélőt is át akarnak baszarintani, ha nagyritkán taxizásra vetemedek. A biztonságosabb, civilizáltabb és kényelmesebb megoldást, a Boltot pedig be akarják tiltatni. Eszem megáll. Értem én, hogy volt egyszer egy blokád, ezért kivívtak maguknak egyfajta érinthetetlenséget, de azért most már nagyon elpofátlanodtak.
5) "Belvárosi plázák" létrehozása, hogy a nagykörút, és a Rákóczi út tele legyen élettel
6) Forgalmas főutak kopóréteg-cseréje és nemcsak festegetett, hanem rendesen elválasztott biciklisávok kialakítása ott, ahol külön bicikliútra nincs hely
7) Még intenzívebb fásítás, illetve a parkok felújítása (de NEM úgy, mint a Városligetet)
8) A belvárosban homlokzatfelújítási program, a kőporos homlokzatfelújítások betiltásával
9) Közösségi kezdeményezések aktívabb támogatása
10) BKK ellenőri rendszer reformja, elképesztő, amit a 2-es villamoson művelnek a turistákkal.

Ha ezt bármelyik politikus megvalósítja, áldásom rá, de egyelőre KariGeriben látom ezeket leginkább megvalósulni.

Csak ennyit akartam elmondani.
 #200043  Szerző: shadoe

Uniós jogszabályt sért Lázár János mellékvonal-bezárási terve. Nem kis felháborodás lett ebből, a magam részéről pezsgőt bontanék, ha most az egyszer irtózatos nagyot (akár végzeteset) koppanna a Fidesz az álságos "vidékbarát" taktikájával együtt.
Részletek: https://24.hu/kozelet/2023/07/25/vasuti ... edo-tomeg/
 #200021  Szerző: Glenn

asr27 írta: 2023.07.23. 20:28 Hogy mit lopott el? 😂😂😂
Te marha! A fidesz (a kormány) milliárdokkal tartozik Budapestnek! A fidesz arra játszik rá, hogy karácsony csődbe vigye a fővárost, hogy legyen mivel támadni a választások előtt. Rettentő sok forrást vont el a fővárostól, azért, hogy Karácsonyt lejárassa!
Nézd meg Hatvanpusztán o1g birtokát! Na ott van az ellopott pénz! Az, amit orbán az eu-tól és a magyar adófizetőktől ellopott.
Most az egyszer válaszolok, de ebből nem csinálok rendszert, mert erre csak te vered a répádat vadul és nem akarok örömet okozni neked. :twisted:
Tehát te gyökér!
A kormány nem tartozik semmivel Budapestnek, hiába írja ezt az agymosó csicskamédia (amire gerjedsz). Budapest tartozik fűnek-fának, főleg a lakóinak. 240 milliárd a választások után tűnt el, amit be is vallott ez a madár. Azóta évente 200 milliárd iparűzési adót lopnak szét K1G-ék. 42 tanácsadó kapja a milliókat puszira azért, mert fasza biciklisávokat javasolnak ennek az agyhalottnak, aki rögtön aláírja. Közben összeomlás előtt a BKV, de több ezer karóra van lé, amiket jó pénzért a haverok telepítenek az összes főútra a volt buszsávok helyére. Útfelújítás nincs, mióta ez a beteg a bogármester, még hó sem esett, de járhatatlan minden. Idén kétszer kaptunk defektet a szar útburkolat miatt. Burkolatjel-felújítás sincs négy éve, helyenként a tapasztalatlan autósok összevissza tekeregnek, mert nem látni, honnan merre lehet továbbhaladni. Sorolhatnám, de ennyi elég, egy katasztrófa zajlik Budapesten 2019 ősze óta.
Ja, és a hitelesség még a végére. Nem lesz BKV-áremelés, ezt mondta, de most lett. Így tuti mindenki kiszáll az autójából és buszra száll. Ráadásul a saját szövetségese állt bele emiatt. :lool:
Jó ez így, talán egy évig még kibírjuk. Sajnos ebben a városban sok a monitorfejű agymosott szavazó, akik trónra ültették ezeket (meg a csalás, a sok külföldivel), de talán jövőre változás lesz. Adja Isten! :yes:
Mostantól ismét le vagy tiltva, te gyökér. :gülü2:
 #200008  Szerző: p0tyi

Na pedig most nem is használtam csúnya szavakat, de bocsika. Akkor majd a poltopicban folytatom, méginkább virágnyelven, ha úgy jön ki a lépés.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 219