RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#202352  Szerző: frekivadasz

Ez nem a kábel, inkább a táp.

A probléma gyökere azonban minden valószínűség szerint az antenna. Ha teszel rá külső antennát, ez a jelenség teljes mértékben meg fog szűnni.

Ez egyébként egy időgép is? Megnyomtam az F1-et, és erősen a múltban találtam magam :lool:
 #202347  Szerző: altermanus

Nincs olyan USB kábel ami nem zavarja be a jelet a tunerben? Mivel állandó áramellátás kell hozzá, így sokat ront rajta.
 #202346  Szerző: altermanus

FLaci81 írta: 2024.07.10. 14:11 Nagyon jók ezek a web tunerek, tényleg tökjó, hogy a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni.
Egy probléma viszont van velük, ami a következő:
Ha csak egy ember vetődik rá, semmi gond, viszont ha 2 vagy több, akkor simán belenyúlhatnak a keresésbe, nézelődésbe és innentől kezdve ez nem feltétlen jó.

Lehet hülye kérdés, de vajon van arra mód, hogy egy web fmdx szerverre ahány felhasználó betéved, ők külön külön tudjanak keresgélni, nézelődni, egymást nem zavarva?
Nincs, mivel nem magát a tunert irányítod, és a hangkártya Line in portjába kell csatlakoztatni a hangot, hogy halljad. :)
 #202331  Szerző: frekivadasz

Persze. Csak ahhoz annyi tuner is kellene, ahány felhasználó akarja éppen egy időben használni :)

https://fmdx.org/projects/headless-tef.php Ez ígéretes jószág lesz FM-DX Webservert üzemeltetni. Várhatóan jelentősen olcsóbb lesz mint a kijelzős változatok, és rögtön kapott két antenna bemenetet is.
 #202330  Szerző: FLaci81

Nagyon jók ezek a web tunerek, tényleg tökjó, hogy a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni.
Egy probléma viszont van velük, ami a következő:
Ha csak egy ember vetődik rá, semmi gond, viszont ha 2 vagy több, akkor simán belenyúlhatnak a keresésbe, nézelődésbe és innentől kezdve ez nem feltétlen jó.

Lehet hülye kérdés, de vajon van arra mód, hogy egy web fmdx szerverre ahány felhasználó betéved, ők külön külön tudjanak keresgélni, nézelődni, egymást nem zavarva?
 #202317  Szerző: Gyurii

p0tyi írta: 2024.06.23. 13:43 Tök jó ami van, de legyenek már kelet-mo-i tunerek is légyszi! :D
Békéscsaba, Szeged, Debrecen, Miskolc, hajrá!
Türelem... ;)
 #202258  Szerző: p0tyi

Tök jó ami van, de legyenek már kelet-mo-i tunerek is légyszi! :D
Békéscsaba, Szeged, Debrecen, Miskolc, hajrá!
 #202183  Szerző: altermanus

na ilyen fogásom még nem volt Csabrendeken :D
Kép
Kép
 #202177  Szerző: altermanus

DRoland írta: 2024.06.12. 12:57
altermanus írta: 2024.06.12. 12:03 Sziasztok!
Beállítottam egy FM vevős állomást a hátsó udvarban. Egyenlőre egy szál dróttal, teszt jelleggel. Ha hiba van szóljatok, de leteszem az aláírásomba a linket.
http://bdxhun.ddns.net:16686/
Tökéletesen üzemel! Érdekes, hogy a Vasvár/Hegyhátsáli adóból a Retro nem jön, pedig elvileg az is megvan 1kW és feléd elvileg nincs is korlátozva. Meg milyen jól szól a 89.2, hiába na van magasséga és teljesítménye is. Nem is tudtam, hogy az FM4-en angol nyelvű hírek is vannak.
A helyzet az, hogy beltéren van a rádió, és az antenna is. De ha lesz pénzem, lesznek fejlesztések is.

Igen az FM4-en általában angol hírek vannak.

De rengeteget szívtam vele, hogy működjön, de megérte :yes:
 #202176  Szerző: DRoland

altermanus írta: 2024.06.12. 12:03 Sziasztok!
Beállítottam egy FM vevős állomást a hátsó udvarban. Egyenlőre egy szál dróttal, teszt jelleggel. Ha hiba van szóljatok, de leteszem az aláírásomba a linket.
http://bdxhun.ddns.net:16686/
Tökéletesen üzemel! Érdekes, hogy a Vasvár/Hegyhátsáli adóból a Retro nem jön, pedig elvileg az is megvan 1kW és feléd elvileg nincs is korlátozva. Meg milyen jól szól a 89.2, hiába na van magasséga és teljesítménye is. Nem is tudtam, hogy az FM4-en angol nyelvű hírek is vannak.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 541