RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#202390  Szerző: altermanus

mihalylovics írta: 2024.07.21. 16:09
altermanus írta: 2024.07.20. 12:23 A 94.5-re gondolsz? Nem tényleg az szól ami :troll:
ott nem a Rábaköznek kéne jönnie? online semmi gond nincs vele, szól rendesen... vagy ez a "másik" adó máshonnan megy?
Nem, nem a rábaközi az :)
Én tettem ki egy adót régebben úgy 10 éve és netről szól egy rádió.
Amúgy 2021 február 14-én vesztették el a fővárosban a frekvenciát.
Én 2015 május 1-től kapcsoltam be, és igazából csak 50 méteres körzetben fogható. Ha valaki bejelenti :question: :troll:
Rábaközit a hegyen fogtam, de tropo kell hozzá, hogy lejöjjön az RDS.
Én szeretem a Klub rádiót hallgatni, bár mostanában egyre kevesebbet, valahogy kezdem elveszteni a politika iránti érdeklődésemet.
 #202380  Szerző: joe

frekivadasz írta: 2024.07.21. 09:06 Volt egy hasonló ötletem, egyfajta 'várószoba' kialakítása, amit meg is írtam a fejlesztőnek, de gondolom nem olyan egyszerű ezt implementálni, illetve azért olyan hatalmas igény nincs ezekre, hogy ne lehetne szabad időrést találni :)
Ezt a témát tovább gondolva - csak CCIR-URH-ra pl: HackRF hardver tud 20 MHz sávszélességet átfogni (sajnos csak 8 bites) - így kapunk egy 320Mbps IQ adat folyamot -> fix 98MHz VFO-val mehetne ki a netre majdnem a teljes FM sáv. Innentől kezdve bármennyi felhasználó lehet, ebből az IQ adatfolyamból mindenki a maga tetszőleges sávrészét dolgozná fel a saját eszközével. Ennek van egy kis buktatója, az internet sávszélesség. Ha viszont csak audio csatornákat streamelnénk, akkor kell egy "bika" szervert alátenni, nem lesz elég egy mikro PC. Ha megnézitek a KiwiSDR-eket, minél több felhasználó van engedélyezve, annál kevesebb opció a jelfeldolgozásnál (pedig ott csak AM csatornák vannak korlátozott, pár 10 kHz sávszélességgel).
 #202379  Szerző: mihalylovics

altermanus írta: 2024.07.20. 12:23 A 94.5-re gondolsz? Nem tényleg az szól ami :troll:
ott nem a Rábaköznek kéne jönnie? online semmi gond nincs vele, szól rendesen... vagy ez a "másik" adó máshonnan megy?
 #202376  Szerző: frekivadasz

Mivel aktuális volt a téma, így nem kérdés, hogy "tényleg az szól ami", de az érzés hirtelen mégis a múltba repített ;)
 #202375  Szerző: frekivadasz

Volt egy hasonló ötletem, egyfajta 'várószoba' kialakítása, amit meg is írtam a fejlesztőnek, de gondolom nem olyan egyszerű ezt implementálni, illetve azért olyan hatalmas igény nincs ezekre, hogy ne lehetne szabad időrést találni :)

Az enyémek most kicsit pihennek, a ház villamos átstruktúrálása, szünetmentes beiktatása következik. Késő délutánra remélem visszatérnek.
 #202374  Szerző: FLaci81

altermanus írta: 2024.07.15. 16:11
FLaci81 írta: 2024.07.10. 14:11 Nagyon jók ezek a web tunerek, tényleg tökjó, hogy a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni.
Egy probléma viszont van velük, ami a következő:
Ha csak egy ember vetődik rá, semmi gond, viszont ha 2 vagy több, akkor simán belenyúlhatnak a keresésbe, nézelődésbe és innentől kezdve ez nem feltétlen jó.

Lehet hülye kérdés, de vajon van arra mód, hogy egy web fmdx szerverre ahány felhasználó betéved, ők külön külön tudjanak keresgélni, nézelődni, egymást nem zavarva?
Nincs, mivel nem magát a tunert irányítod, és a hangkártya Line in portjába kell csatlakoztatni a hangot, hogy halljad. :)
frekivadasz írta: 2024.07.10. 17:44 Persze. Csak ahhoz annyi tuner is kellene, ahány felhasználó akarja éppen egy időben használni :)

Értem.
Sajnos akkor ez igy nem tökéletes.
Egy lehetséges ötlet lehetne a megoldásra, ha mondjuk tegyük fel van egy aktiv felhasználó, aki éppen nézelődik. Véletlenül egy másik felhasználó is belép a szerverre, de addig semmit sem tudna csinálni, mig az előző felhasználó be nem fejezi a tevékenységét és el nem hagyja az oldalt. Ez a másik felhasználó a szerverre csatlakozásnál ilyenkor kapna egy felugró ablakot, vagy üzenetet, hogy pl. jelenleg más használja az oldalt.
Be lehetne állitani egy olyan "védelmet" , hogy ha az első felhasználó befejezte a tevékenységét és véletlenül az oldalon marad, mondjuk a befejezéstől számitott 5 perc semmittevés elteltével a szerver megszüntetné a kapcsolatát, ezzel teret engedve a többieknek.
Ezzel megszűnhetne a belenyúlkálás a másik keresésébe.

Ez csak egy ötlet, ami igy hirtelen jött. :)
 #202367  Szerző: altermanus

A 94.5-re gondolsz? Nem tényleg az szól ami :troll:
 #202352  Szerző: frekivadasz

Ez nem a kábel, inkább a táp.

A probléma gyökere azonban minden valószínűség szerint az antenna. Ha teszel rá külső antennát, ez a jelenség teljes mértékben meg fog szűnni.

Ez egyébként egy időgép is? Megnyomtam az F1-et, és erősen a múltban találtam magam :lool:
 #202347  Szerző: altermanus

Nincs olyan USB kábel ami nem zavarja be a jelet a tunerben? Mivel állandó áramellátás kell hozzá, így sokat ront rajta.
 #202346  Szerző: altermanus

FLaci81 írta: 2024.07.10. 14:11 Nagyon jók ezek a web tunerek, tényleg tökjó, hogy a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni.
Egy probléma viszont van velük, ami a következő:
Ha csak egy ember vetődik rá, semmi gond, viszont ha 2 vagy több, akkor simán belenyúlhatnak a keresésbe, nézelődésbe és innentől kezdve ez nem feltétlen jó.

Lehet hülye kérdés, de vajon van arra mód, hogy egy web fmdx szerverre ahány felhasználó betéved, ők külön külön tudjanak keresgélni, nézelődni, egymást nem zavarva?
Nincs, mivel nem magát a tunert irányítod, és a hangkártya Line in portjába kell csatlakoztatni a hangot, hogy halljad. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 539