DRoland írta: ↑2024.11.01. 16:47Így mondjuk valóban van jelentősége. De azért valljuk be, ez elég elenyésző eset lehet. Sokan azt sem tudják mi az AF az autórádión. Az RDS-ben rejlő lehetőségeket meg jobban is kihasznélhatnák a rádiók. A legtöbb esetben csak annyi, hogy kiírják a rádió nevét.Landsmann írta: ↑2024.11.01. 16:24 Mondjuk én nem értem miért is probléma ez. Úgyis egy frekvencián hallgatja az ember a rádiót.Normál esetben ez igaz is, de menet közben amikor mondjuk 3 frekvencia határán vagy az autórádión AF meg váltogat közöttük (ennél meg sok a kis teljesítményű, amit egy nagyobb ház is le tud árnyékolni), hogy ne sistergést hallgass, na ezért fontos a szinkronitás. Az országosok is szinkronban szólnak, szinte észrevehetetlen a váltás a frekvenciák között. Persze ez csak akkor működik, ha épp nincs helyi adás, de arra meg ott lenne a REG funkció. Szerintem az, hogy az RDS szolgáltatások rendesen be vannak állítva és az adók is szinkronban szólnak valamennyire tükrözi az adó igényességét. Az már más kérdés, hogy mi szól belőle, azt nem minősíteném, mert nem szoktam hallgatni, de azt tudom, hogy rettentően kevés különböző zeneszám megy rajta.
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°