djlacee írta: ↑Ma, 09:28 Hát a 93.2 Mária elvileg csak 300W, mégis kifejezetten nagyot szól. Ha ugyanazt az adótelephelyet választják a Rádió 1-nek, akkor nyert ügyük van. Persze lesz más, ami zavarni fogja, vagy amit ők fognak zavarni, de ez már más téma.Itt a 89.7-en a zágrábi és a 89.9-en a bécsi adó zavarhat jelentősebben; de nem hinném hogy a fő vételkörzetben (kb. Veszprém megye nyugati,északnyugati része) ez annyira zavaró lesz, ráadásul a Máriánál jobb paraméterek mellett üzemelhetnek,kérdés,találnak-e jó adópontot,vagy inkább csak a városon belüli
Landsmann írta:vételre fókuszálnak.KPLR írta: ↑Ma, 07:46 Szia, azt meg tudnád mondani hogy az ajkai freki ha megnyerik és elindul akkor meddig fog majd elszólni?1 kW-os adónak azt a 26 km-t tudnia kell. Egyedül Körmend a necces, az elég távol van. Persze domborzatfüggő. Ha az adó elég magasan van és nincs árnyékoló domborzat illetve azonos vagy közvetlen frekvencián más rádió, akkor akár elszólhat Körmendig is, de szerintem állandó, stabil vétel ott nem lesz az ajkai antennáról. Tapolcán, Pápán a belterületen már valószínűleg lesznek foltok ahol zajossá válik a vétel.
Mert én gyakran járok Győr-83-Pápa-Devecser-Tapolca vonalon, hol tudom majd fogni először és meddig fog elszólni? Tehát 1 Kw Ajkától Tapolcáig a mellékutakon meg Pápa felé a mellékutakon is elszól majd? Vagy csak Ajka és 5 km körzete vagy azért nagyot fog szólni? Meg a 8-as főúton Körmend meg Márkó irányokban is meddig fog majd szólni? Köszi a választ mindenkinek!![]()
![]()
![]()
Itt minden nagyon irányfüggő, egy jobb, város széli adópontról a domborzati térképet megnézve Veszprém megye keleti részét lényegében lefednék,de Celldömölkön és Sárváron is biztosítható lenne stabil vétel. Kb. 250°-340° közötti sávban lehetne egy 60km-es vételi zóna, viszont minden más irányban nagyon limitált lenne a vételkörzet, déli,keleti irányban a dombok biztosan betakarják,északra kérdéses. Szerintem Pápán stabilan biztosan nem,legfeljebb reflexiósan szólhat a 89.8, ellenben északnyugatra még az M85/6-n is kivehető lenne a bécsi adó mellett a magasabb pontokon.
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)