robert11 írta: ↑Ma, 19:06 Sziasztok!Tegnap újabb tapasztalat a 91,8 vétellel kapcsolatban. Azért annyira nem lesz az fenékig tejfel. Viszonylag kis területen 3 rádió tolakodik ugyanezen a frekvencián. Békéscsabáról a HÍR FM, Egerből a SDzent István Rádió és ugye a püspökladányi Rádió 1. Tapasztalat a következő: A rádió végig a 91,8-as frekvencián. Gyula, viszonylag jól szól a HÍR FM. A városból kiérve szinte tökéletes a HÍR FM. Vésztő felé haladva a békési elágazástól néha már beszűrődik a Rádió 1. Helyenként egyszerre hallható a két adás, de még inkább a HÍR FM dominál. Vésztő felé közeledve a HÍR FM gyengül, a Rádió 1 erősödik. Mivel itt már/még mindkét adás elégt gyengén jön, szépen látszik, hogy az autó antennája hogy helyezkedik el az adókhoz képest. Alapjában véve nagyjából 45 fokos szögben áll az antenna. A Hír FM H-ban, a Rádió 1 V-ben sugároz. A kanyargós úton szépen tapasztalható volt, hogy javult a HÍR FM vétele mikor az antennához képest oldalt volt az adó, (az autó oldala nézett Békéscsaba felé) Ellenben amikor az autó orra nagyjából Püspökladány irányába állt, akkor a Rádió 1 erősödött. Vésztő belterületén a HÍR FM már szinte teljesen elhamvadt, a Rádió 1 sem volt túl acélos. A várost Szeghalom felé elhagyva a HÍR FM már szinte alig volt hallható. A Rádió 1 egyre erősödött. Néhány pontszerű helyen intenzívebben mneg-megjelent a HÍR FM, ami Szeghalom előtt már teljesen eltűnt. A 47-es dőút Berettyó hídján mindkét rádió szólt egyszerre, de itt is már a Rádió 1 volt intenzívebb. Nagyjából itt van az a pont, ahol mindkét adó azonos távolságban van, viszont a Rádió 1-et több mint dupla teljesítménnyel adják. Hogy melyik adó milyen sugárzási korlátozással van, nem tudom. A hídról lehajtva a HÍR FM már a multé, még a város déli részén 1-2 alkalommal fellelhető volt. A Rádió 1 viszonylag hallgatható,, persze nem zavartalanul, vannak fehér foltok, de ezek sem totálisan nulla jelszintet jelentenek. A várost Füzesgyarmat felé elhagyva szinte zavartalan a vétel, nagyon kicsi és rövid idejű sistergés hallható. Füzesgyarmatig folyamatosan erősödő jelszint, ha nem is teljesen tökéletes. Hanem aztán Füzesgyarmatra beérve kissé sistergősebbé válik a vétel. Csakhogy nem az épületek árnyékoló hatása miatt, hanem azért, meret idáig meg már Egerből a Szent István Rádió ér el. Eltérő irányba van a két adó, így ha a Rádió 1 kissé árnyékoltabb helyen van, akkor a SZIR bizony azonnal ott van. De azért a Rádió 1 jelentősen nagyobb jelszintet produkál. Azonban vannak forró pontok, ahol a SZIR teljesen kiüti a Rádió 1-et.
Köszönöm a püspökladányi frekvenciával kapcsolatos infókat! Nem tudom mikor fogok arra járni de ha majd arra járok, akkor megpróbálom befogni vagy kisrádión, vagy autórádión. Sőt ha olyan szerencsém van, akkor átvált az af.
Akkor már ha elindul az ember Pestről az m4-esen akkor Cegléd környékéig hallgatja a budapesti 89 5öt, majd utána átvált a rádió a szolnoki 90,4re és gondolom Ladány térségében már lassan átvált a 91 8ra.
A szolnokira kb Cegléd magasságába vált át mindig amikor megyek a fürdőbe strandra akkor szoktam tapasztalni és mondjuk szerencsém van mert a mostani autórádiónk a kocsiban az olyan hogy ha egyszer átvált, akkor nem ugrik vissza a pestire mert volt úgy is régen hogy egyszer kétszer visszaugrott a pestire az átállás után.
Ez rádió függő is szerintem mert volt egy autónk ahol meg szintén ha átállt akkor nem ugrott vissza bár ezekben az időkben még a 96 4en volt az r1 de szerintem ez nem oszt nem szoroz nincs vele összefüggésben.
Balogh Vilit említettem még a múltkor és mint azt már korábban is mondtam most meg a nyíregyházi r1en, és a nagyváradi Plusz fm-en lehet őt halllani egy időpontban csak ugye Váradon már azt mondja vagy a Plusszon 2 helyett hogy dél után 3 mert gondolom ott előrébb járnak az időben.
Kivéve szerdán nincs Vili akkor valami csaj van valami Bori ha jól tudom. Szegedi Bori talán? Ebben már nem vagyok biztos nem fogott meg úgy.
Kíváncsi lennék akkor mi lenne ha mondjuk a debreceni r1 még a 92 3on lenne mert egy alkalommal meséltem már mit tapasztaltam a szoboszlói, és a böszörményi frekvencia kapcsán meg az fm95 kapcsán mikor Szoboszlón nyaraltam.
Ez alapján a 4-es főúton Szolnok és Püspökladány között lesz meglepetés Kisújszállás-Karcag térségében.
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°