RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#204447  Szerző: Snake005

Az NMHH új vezetése helyében visszavenném a közmédiától az egyik hálózatot és megpályáztatnám kereskedelminek. Mégiscsak az történt 2010 után, hogy piacellenes lépésekkel kivéreztették az egyik országos kereskedelmi rádiót, hogy eltakarítsák a konkurenciát Simicska útjából, majd a hálózatát feldarabolták és átadták a közmédiának (ennek a levét ma is isszuk, egy db országos kereskedelmi adó van és az is olyan szürke és jellegtelen, hogy fel sem tűnne, ha megszűnne). És bizony a Kossuth (volt) az a rádió, ami a legtöbb pénzből készül, ahhoz képest, hogy milyen szűk réteget szolgál ki. Simán összevonható lenne a Dankóval akármilyen néven, a tradicionális és kulturális műsorelemek megtartása mellett, kicsit több magazinműsorral és napi 3-4 hosszabb hírműsorral. A két rádió hasonló hangvétele és célcsoportja miatt a műsor jól összefésülhető, és a zenei fókusz miatt jóval kevesebb pénzbe kerülne.

Mivel ez sosem fog megtörténni, merem remélni, hogy legalább a Petőfi visszatér a 2021 előtti mainstream AC-CHR hibrid formathoz mielőbb.
 #204446  Szerző: shadoe

Ilyen alapon a gy.f. korszak után is kiírhatta volna 2010-ben a köztévé, hogy hazudtunk éjjel, reggel meg este (délben meg megpihentünk, és folytattuk a hazudozást), ezért elsötétülünk. És az akkori közéleti rádiót is ki lehetett volna nyírni egy szempillantás alatt, és adni alatta a Dankót a hallgatók bármiféle megkérdezése nélkül.
Kíváncsi vagyok, ha 2010-ben csinálja ezt egy másik színezetű kormány, akkor mi lett volna a reakció és mekkora földindulás lett volna.
Nem tartom elegáns megoldásnak, és valahol a hallgatók semmibe vételének is érzem. Ezt kb. azt üzeni, hogy "innentől azt kaptok vagy azt nem kaptok, amit mi gondolunk és megengedünk".
Szerintem a történetet nem tiszás, nem is fideszes, vagy pártoskodás szemszögéből kellene nézni, hanem a normalitáséből. Már ha ebből még maradt valami ebben az országban.
 #204445  Szerző: Pihe8

Nem a hírek miatt hanem a számos kúlturális közéleti tudományos és irodalmi műsor miatt háborodnak fel amit fogyaztottak az emberek és egy nyisszantással elvettek az emberektől ez olyan mintha a boltban holnaptól nem lehet kenyeret káváet vagy cigarettát kapni.
 #204444  Szerző: makeabetterworld

Snake005 írta: 2026.07.09. 14:58 A facebookon és a mediaklikken írhatnának valami közleményt, mert az öregek örjöngenek az interneten, van, aki azt hiszi, hogy Magyar Péter eladta Brüsszelnek a Kossuth Rádiót, hogy bosszút álljon a péntek reggeli Orbán-interjúkért.
Azok akkor is örjöngenének, ha minden percben elmondanák. Nem tényező.
 #204442  Szerző: Snake005

A facebookon és a mediaklikken írhatnának valami közleményt, mert az öregek örjöngenek az interneten, van, aki azt hiszi, hogy Magyar Péter eladta Brüsszelnek a Kossuth Rádiót, hogy bosszút álljon a péntek reggeli Orbán-interjúkért.
 #204441  Szerző: mihalylovics

altermanus írta: 2026.07.08. 01:37 En ezt máshogy látom, de be kell látni igaz. Csak ha elmegy az internet? Szerintem a filmek közt lehetne egy öt perces hirblokk és ha valami történik itthon akkor cut és már ott vannak a brekingek. Bár ezt már leírtam asszem az M1-nél, hogyan nézzen ki, de ez csak egy vélemény. Szerintem a Kossuth-tal is az lenne a legjobb.
az a pár hírműsor bőven elférne a Duna TV-n is, mint ahogy a 2015 előtti, általános tematikájú M1-en volt. és bőven elég is volt. nem kell egész napos hír/politikai csatorna. van már 2...
 #204438  Szerző: altermanus

En ezt máshogy látom, de be kell látni igaz. Csak ha elmegy az internet? Szerintem a filmek közt lehetne egy öt perces hirblokk és ha valami történik itthon akkor cut és már ott vannak a brekingek. Bár ezt már leírtam asszem az M1-nél, hogyan nézzen ki, de ez csak egy vélemény. Szerintem a Kossuth-tal is az lenne a legjobb.
 #204437  Szerző: mihalylovics

Snake005 írta: 2026.07.07. 17:20
Az M1 ma este újraindul filmekkel, remélem, soha többé nem is lesz belőle hírcsatorna, az internet korában semmi szükség ilyenre.
igaz. jelenleg mozicsatornaként életük legjobb műsorát sugározzák. amúgy is indokolt lenne egy magyar filmeket sugárzó köztévé...
 #204436  Szerző: 007

Na, a krónikából lett kornyika. :lool: :lool: :lool: :lool:
 #204435  Szerző: egon2

Lehet a Petőfi se lesz csak zenei rádió?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 169