RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#204487  Szerző: Patrik09

knoskamatee írta: Tegnap, 18:39 van e értelme az MR4-re áramot pazarolni középhullámon és/vagy a Dankóra. vannak elképzeléseim az AM sávról, de az nem ide tartozik.
Kérlek fejtsd ki kicsit a megfelelő topikban az elképzelésed! Én igazából a Kossuth-Bartók összevonásáról álmodoztam, Te a középhullámú adókról beszéltél inkább. (Kossuth+Dankó+MR4 tudom ezek vannak középhullámon is, és hogy költséges fenntartása) Az MR4 megint kötelezően foglalkozik a kisebbségi műsorokkal nem? Gondolom nem lehet ilyen egyszerűen megszüntetni. Kérdés persze mennyire van értelme és hányan hallgatják. Dankóval mi a gond?
 #204486  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta: 2026.07.14. 19:51
kondalyuk írta: 2026.07.14. 19:38
Patrik09 írta: 2026.07.14. 16:48 Ezt az egészet így nem teljesen értem. Nem arról volt szó, hogy 1 hónapig off?
Ma éjféltől meg újraindul. Nem gáz egy kicsit?
[...]
Átmeneti újraindulásról van szó, erre utal a közlemény és a műsorújság is. Mint ahogy az M1-en is filmek mennek, itt is hangjátékok lesznek, a várható augusztusi újraindulásig. Szerintem akkor folytatódnak a magazinok és a háttérműsorok. De semmi drasztikus változás nem valószínű az ideiglenes vezetés alatt. Vélhetően azt majd az MTVA-ból kiváló új MRTV új felsővezetése fogja eldönteni mihez kezdenek a csatornákkal.
Lényegében egy kézben van már a DunaMSZ és az MTVA vezetése, a cégjogi összeolvadás csak formalitás. Szeptembernél hamarabb viszont szerintem nem áll fel a kuratórium és a végleges vezetők pályáztatása is sok időt vesz igénybe, addig nem kellene ezt a bizonytalan, átmeneti állapotot elnyújtani.

Amúgy remélem, ez a remekmű is visszatér: https://youtu.be/f9I_1ooCkvk?is=iUAQ_qJ9Wu5T24nU
:D
épp most van adásban :D
 #204483  Szerző: Pihe8

Garami Zsuzsa az ideiglenes hang aki a műsorajánló ID mondja be.
 #204482  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta:Kukázták a csilingelős Ákos-elemeket, új (ideiglenes?) arculat van, viszont elég hiányos, még zenés ID sincs a hírek előtt. Az egyik bemondónő lett a station voice.
a Nemzeti Archívum intrója ez a dallam, amit lehet hallani, szóval a nyakamat rá, hogy nem végleges.

továbbá szorgalmazom, hogy gondolják át, hogy van e értelme az MR4-re áramot pazarolni középhullámon és/vagy a Dankóra. vannak elképzeléseim az AM sávról, de az nem ide tartozik.
 #204481  Szerző: Snake005

Kukázták a csilingelős Ákos-elemeket, új (ideiglenes?) arculat van, viszont elég hiányos, még zenés ID sincs a hírek előtt. Az egyik bemondónő lett a station voice.
 #204480  Szerző: Ábel14

knoskamatee írta: 2026.07.14. 15:52 Médiaklikken valóban nincs kint a műsorújság, de mindenhol másol már csekkolható. ;)

https://www.tvmustra.hu/tvmusor/MR1KOSSUTH/2026-07-14

https://www.tvmustra.hu/tvmusor/MR1KOSSUTH/2026-07-15
kondalyuk írta: 2026.07.14. 15:49 Illetve nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a régi, borzalmas csilingelést lecserélik-e végre, még ha valami átmenetire is..
+1, legyen igazad, bár nem látok rá sok esélyt.
Ez biztos, hogy most nem aktuális. Hiába a mai dátum, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nincs krónika, nincsenek háttérműsorok. Rövid hírek voltak, előtte s utána rádiószínház. Viszont a
fideszesek visszakapták a déli harangszót! :D
 #204478  Szerző: Snake005

kondalyuk írta: 2026.07.14. 19:38
Patrik09 írta: 2026.07.14. 16:48 Ezt az egészet így nem teljesen értem. Nem arról volt szó, hogy 1 hónapig off?
[...]
Átmeneti újraindulásról van szó, erre utal a közlemény és a műsorújság is. Mint ahogy az M1-en is filmek mennek, itt is hangjátékok lesznek, a várható augusztusi újraindulásig. Szerintem akkor folytatódnak a magazinok és a háttérműsorok. De semmi drasztikus változás nem valószínű az ideiglenes vezetés alatt. Vélhetően azt majd az MTVA-ból kiváló új MRTV új felsővezetése fogja eldönteni mihez kezdenek a csatornákkal.
Lényegében egy kézben van már a DunaMSZ és az MTVA vezetése, a cégjogi összeolvadás csak formalitás. Szeptembernél hamarabb viszont szerintem nem áll fel a kuratórium és a végleges vezetők pályáztatása is sok időt vesz igénybe, addig nem kellene ezt a bizonytalan, átmeneti állapotot elnyújtani.

Amúgy remélem, ez a remekmű is visszatér: https://youtu.be/f9I_1ooCkvk?is=iUAQ_qJ9Wu5T24nU
:D
 #204477  Szerző: kondalyuk

[...]
 #204475  Szerző: asr27

A fideszesek hisztiztek meg háborogtak, hogy nincs déli harangszó. Ez volt nekik a legnagyobb problémájuk az elmúlt egy hétben. :gülü2:
 #204474  Szerző: Patrik09

Ezt az egészet így nem teljesen értem. Nem arról volt szó, hogy 1 hónapig off?
Több, mint 1 hete szinte csak Kornyika van a csatornán. Nem kellene átnevezni? Azt hittem Bartók lesz a főadó, hiszen megjelentek ott a hítműsorok is.
Kossuth név meg szerintem nagyon elhasználódott, nagyon politikusan hangzik. Petőfi név is a folyamatos irányváltásaival, de az még talán jobb helyzetben van
Hozzászoktatjuk a hallgatót, hogy beszüntetjük, és komolyzene megy. Alig volt belőle balhé, aztán visszahozzák ennek így mi értelme?
Reménykedtem, hogy csak három adójuk lesz, és marad egy szabad frekvencia. Így hogyan spórolnak?
Azt hittem a Bartók adó hallgatottságát hozzák fel, Kossuthos műsorokkal, kevés politikaval, komolyzenével mint mondjuk az osztrák Ö1.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 171