Sziasztok!
Nem kétlem Szelerailway, hogy igazad van, de mivel támasztod alá, hogy valóban így van, amikor azt állítod, hogy a Sláger oldalán van a hiba?
Én nem akarom védeni semelyik rádiót sem, de szinte valószerűsítem, hogy ha meglátnál egy ilyen eszközt köpni-nyelni nem tudnál.
Nem kétlem, hogy ez szakemberek fóruma, de észérvekkel és valódi tényekkel, forrással alátámasztott írásokat nem igen látni, tisztelet a kivételnek. Véleménye meg ugye mindenkinek lehet.
Én azt gondolom, hogy vagdalkozások helyett, alátámasztott véleményeket és tényeket kellene közölni.
Az tény felénk, ha belehallgatok bármelyik adóba, akkor azt tapasztalom, hogy a Sláger 50dB-es szignál mellett csendesebb, mint az MR2-Petőfi, vagy éppen a helyiek, igaz az egyik helyi adó 70dB-es szignállal jön.
Ezzel szemben lényegesen jobb a Stereo hatás és túlzásmentes, gondolom be van lőve az Orban-on a Stereo Expander vagy Enhancer.
Ami nekem nem tetszik az a túlzott Bass Compressor, ami miatt a basszus néha már horkant és kopog, de a többi beállítás véleményem szerint átlagon felüli.
A Sláger Orban Optimod FM8500 használ és, ahogy hallottam az Impact 4 presethez hasonlít a hangzás, pár dB limit drive visszavétellel.
Ha valóban náluk lenne a hiba, akkor az összes adón ugyanolyan rosszul kellene szólnia, viszont, amikor ti jeleztétek a problémát, akkor nálam ez nem jelentkezett.
Az MPX jelük viszonylag jól kiegyensúlyozott volt, a 38k Subcarriernél is.
Amióta be kellett lőniük az ITU-R 412-es korlátozást a procin, azóta véleményem szerint kellemesebben is szól, kevesebb torz elemmel, talán még a basszus is lágyult.
Szóval nem értem sokak véleményét. Bár én csak 3 adó jelét tudom fogni (Szentesi [50dB], Kékesi [25dB], Pest [30dB]), így előfordulhat máshol a hiba, de az nem azt jelenti, hogy ez mindenhol megjelenne, vagy mindegyik adót monitorozzátok?
Méréssel alá tudjátok támasztani az állítottakat?
Kicsit el vagyok keseredve, hogy mostmár az élet minden mozzanatában a vagdalkozás megy és nem észérvek.
Tisztelettel,
Bajáki Gábor