RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#25419  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Az éjszakai műsorzárás után DVB-T-n mi megy a TV2/RTL/m1 csatornákon? Beállítóábra?
Igen, az adott csatorna monoszkópja megy végig a reggeli műsorkezdésig.
 #25418  Szerző: Pasa

Az éjszakai műsorzárás után DVB-T-n mi megy a TV2/RTL/m1 csatornákon? Beállítóábra?
 #25413  Szerző: Promenád

mlaszlo írta:
Mipi írta:Segítségeteket kérném! Szeptembertől kollégista leszek Kecskeméten. És itt ahol leszek nincs a koleszban TV csak net, és szeretnék venni USB -s vevőkészüléket amivel a digitális csatornákat lehet nézni, mivel néztem hogy Kecskeméten is tudom fogni őket.
Olyat veszek amihez antennát is adnak és az lenne a kérdésem hogy milyen minőségben tudnám fogni a digitális adásokat és körübelül milyen erős lehet a digitális jel kecskeméten pl az első emeleten.

Ha gyenge a jel akkor inkább vegyek analógot vagy azzal se lesz jobb?
Az a baj, hogy Kecskemét pont a Budapesti és a Szentesi lefedettség határán van. Én így látatlanban azt mondom, hogy a Budapesti-re szobaantennával nincs sok esély (főleg hogy eléggé korlátozott jelenleg a teljesítménye), talán felsőbb emeleteken vagy tetőantennával.
A Szentesi talán menni fog, de szobaantennás vétel szerintem annál sem garantált, esetleg ha a Szentesi torony irányába az ablakba tudod tenni, akkor lehet hogy össze tud szedni elegendő jelet az antenna.
Viszont mindenképpen olyan USB-s vevőt vegyél, amelyhez valamilyen módon külsö antenna is csatlakoztatható, nemcsak a hozzá adott.
Nekem Budapesti adóról van tapasztalatom, annál csak akkor megy a digitális, ha az analóg csatornák majdnem tökéletes minőségben mennek. A másik két adónál úgy tudom valamivel jobb a helyzet.
Igazad van, én is mindenféleképpen ezt tudom javasolni : tetőantennával próbáld meg , mert a szobaantenna egy deka decibel jelet nem fog neked befogni. :)
 #25377  Szerző: mlaszlo

Mauro írta:Technisat készülék a MinDig TV-hez immár részletre is!

http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/ ... l?Itemid=2
A készülék részletes leírása pedig itt megtalálható:
http://www.technisat.hu/index1136.html? ... ,hu,65-505

Én őszintén szólva nem ajánlanám senkinek sem ezt a készüléket, csak akkor, ha részletre kéri és esetleg nem talál az áruházakban jobbat hasonló árért áruhitelre. Rendkívül lebutított, alig van csatlakozó rajta (pl. egy scart van csak, nincs RF kimenet, így ha a tv-n még az analóg adásokat is nézni akarjuk, akkor elosztóra és plusz kábelre is szükség van), nincs se USB, se RS232 csatlakozó, így se rögzítés, se későbbi szoftverfrissítésre nincs lehetőség, annak ellenére, hogy a jelenleg az üzletekben kapható DVB-T vevőkhöz képest drága (kb. 36-40000.-Ft körül van az ára), részletre pedig még többe kerülhet.
 #24987  Szerző: mlaszlo

Mipi írta:Köszönöm a segítséget.

Akkor ezek után megfontolom hogy vegyek -e digitálisat. Nem tudom mi a helyzet analóggal ott kecskemét környékén. De akkor azzal biztosan jobban járnék.
Analógból ha nem is tökéleteset, de nézhető minőségűt szerintem össze lehet hozni.
Nem tudom biztosan, de ha jól emlékszem van olyan USB-s TV tuner is, amelyek az analógot és a digitálisat is tudja, esetleg ennek lehetne utánanézni.
De ahogy Mauro is említette, a sat.hu fórumán biztos, hogy tudnak Neked segíteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás.
 #24982  Szerző: Mipi

Köszönöm a segítséget.

Akkor ezek után megfontolom hogy vegyek -e digitálisat. Nem tudom mi a helyzet analóggal ott kecskemét környékén. De akkor azzal biztosan jobban járnék.
 #24978  Szerző: mlaszlo

Mipi írta:Segítségeteket kérném! Szeptembertől kollégista leszek Kecskeméten. És itt ahol leszek nincs a koleszban TV csak net, és szeretnék venni USB -s vevőkészüléket amivel a digitális csatornákat lehet nézni, mivel néztem hogy Kecskeméten is tudom fogni őket.
Olyat veszek amihez antennát is adnak és az lenne a kérdésem hogy milyen minőségben tudnám fogni a digitális adásokat és körübelül milyen erős lehet a digitális jel kecskeméten pl az első emeleten.

Az a baj, hogy Kecskemét pont a Budapesti és a Szentesi lefedettség határán van. Én így látatlanban azt mondom, hogy a Budapesti-re szobaantennával nincs sok esély (főleg hogy eléggé korlátozott jelenleg a teljesítménye), talán felsőbb emeleteken vagy tetőantennával.
A Szentesi talán menni fog, de szobaantennás vétel szerintem annál sem garantált, esetleg ha a Szentesi torony irányába az ablakba tudod tenni, akkor lehet hogy össze tud szedni elegendő jelet az antenna.
Viszont mindenképpen olyan USB-s vevőt vegyél, amelyhez valamilyen módon külsö antenna is csatlakoztatható, nemcsak a hozzá adott.
Nekem Budapesti adóról van tapasztalatom, annál csak akkor megy a digitális, ha az analóg csatornák majdnem tökéletes minőségben mennek. A másik két adónál úgy tudom valamivel jobb a helyzet.
 #24962  Szerző: Mauro

Itt van info: http://www.mindigtv.hu/

http://www.sat.hu/

Itt kérdezősködj itt több szaki van.
 #24961  Szerző: Mipi

Segítségeteket kérném! Szeptembertől kollégista leszek Kecskeméten. És itt ahol leszek nincs a koleszban TV csak net, és szeretnék venni USB -s vevőkészüléket amivel a digitális csatornákat lehet nézni, mivel néztem hogy Kecskeméten is tudom fogni őket.

• 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 203