LuciFerko írta:én akkor flesseltem kurva nagyot mikor TVDX közben 5 éve az O2-n mintha a papámat láttam volna aki 1999ben halt meg. Vagy 4 tv csatorna keveredett akkor, bazi nagy szporadikus terjedés volt.inkább előtte flesseltél akkor.
72 másodperc a külső űrből
Jerry R. Ehman csillagász 1977. augusztus 15-én üzenetet kapott a külső űrből. A 72 másodperces rádiójelet Ohio állam egyik rádióteleszkópjával, a Big Earrel sikerült befognia, maga a jel a Nyilas csillagkép irányából érkezett. A Wow! jelként elhíresült titokzatos rádiójel (Ehman a meglepődés e szavát írta a nyomtatóból kipörgő papírra) érdekességét és titokzatosságát nem csak intenzitása adta, hanem az is, hogy az 1420 megahertzes frekvencián érkezett. A rádióspektrum e részében nemzetközi egyezmények tiltják bármilyen jel sugárzását, ugyanis ez a frekvencia tökéletes a kozmosz azon részeinek megfigyelésére, amelyek átlátszóak a többi elektromágneses frekvencia számára.
A fejtörést csak tovább fokozza, hogy a legközelebbi csillag a Nyilas csillagkép irányában tőlünk 220 fényévnyire van, így két elmélet valamelyikéhez kell ragaszkodnunk: vagy egy roppantul intenzív csillagászati eseményből származó jelet fogtunk, vagy pedig egy fejlett technológiát és erős jeladó berendezéseket birtokló idegen civilizációtól származhat a jel. Az ég érintett zónáját több százszor végigpásztázták, de ehhez a jelhez hasonlót nem érzékeltek. Mindez egyáltalán nem meglepő: a Big Ear ugyanis bármely pillanatban csupán az ég egymilliomod részét tudja vizsgálni, annak pedig még kisebb az esélye, hogy egy jeladó berendezés ugyanazon pillanatban és ugyanarra a területre küldené ki jelét, amit a teleszkóp éppen vizsgál. A jel mégis lehet, hogy csak egyszerű interferencia, amit a Földről küldött rádióüzenetek okoztak, ilyenből pedig már sokat láttak a kutatók, állítja Dan Wertheimer, a SETI@home program főkutatója. Ehman is úgy vélte, lehet, hogy földi rádiójel pattant vissza az űrszemét egy darabjáról.
LuciFerko írta:Szívesen meg nézném, a műsorba említet dokumentumfilmet is.Mauro írta:Na igen... nagyon furcsa az egész.
Világ-panoráma - 9/11 öszegzése
http://www.echotv.hu/20090918_vilagpano ... gzese.html
Mauro írta:Na igen... nagyon furcsa az egész.
Világ-panoráma - 9/11 öszegzése
http://www.echotv.hu/20090918_vilagpano ... gzese.html