RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#29626  Szerző: donder

mgabor írta:
donder írta:A(z) LW -n eltűnt a "DC" betőket morzében sugárzó adó! Pedig végignéztem és jó a terjedés, pl. 260 KHz en teljes szignállal jött egy román adó, annak ellenére hogy az LWn nem sűrűn mozdul meg a szignálmérő...
ajjaj, akkor Észak-Korea megint atomrakétakilövésre készül...
:hehe:
 #29624  Szerző: donder

akkor már értem miért ezt adják :) Am én 3 at találtam egy dc -t egy AO t meg egy c t. de mostmár értem! köszi :)
 #29615  Szerző: joe

donder írta:
mostanában nem annyira veszem, valószínű hogy terjedés miatt, viszont ezt adják 5 mp -enként: -.. -.-. = D C 295 ön
van 2 másik is;
az egyik 225 körül adja ezeket: .- --- .- --- = A O A O (folyamatosan)
a másik 320 on adja ezt: -.-. = C (5 mp-ként)
Nem tudom hogy merre adják ezeket, De beszéltem LuciFerko -val, és szerinte NDB (Forgalmi légi irányítás).
Igen ez NDB irányadók.
"C" azonosítójú szintén Debrecen 326kHz-en, "AO" azonosító Kunmadaras,
de a freki hivatalosan 282kHz (???). Joe
 #29604  Szerző: donder

joe írta:
donder írta:figy! 290 khz en van, és nem a debrecen airport és az eon üzemelteti mert nagyon gyenge a jele, és mindig is az volt! A másik hogy itt lakom egy köpésre a repülőtértől! kb. 1 km.
Te írtad, hogy az azonosítója "DC"...295kHz-et, mennyire veszed? Igaz az adó nem a reptéren van, hanem Mikepércs magasságában van. Joe
mostanában nem annyira veszem, valószínű hogy terjedés miatt, viszont ezt adják 5 mp -enként: -.. -.-. = D C 295 ön
van 2 másik is;
az egyik 225 körül adja ezeket: .- --- .- --- = A O A O (folyamatosan)
a másik 320 on adja ezt: -.-. = C (5 mp-ként)
Nem tudom hogy merre adják ezeket, De beszéltem LuciFerko -val, és szerinte NDB (Forgalmi légi irányítás).
 #29561  Szerző: joe

donder írta:figy! 290 khz en van, és nem a debrecen airport és az eon üzemelteti mert nagyon gyenge a jele, és mindig is az volt! A másik hogy itt lakom egy köpésre a repülőtértől! kb. 1 km.
Te írtad, hogy az azonosítója "DC"...295kHz-et, mennyire veszed? Igaz az adó nem a reptéren van, hanem Mikepércs magasságában van. Joe
 #29491  Szerző: donder

figy! 290 khz en van, és nem a debrecen airport és az eon üzemelteti mert nagyon gyenge a jele, és mindig is az volt! A másik hogy itt lakom egy köpésre a repülőtértől! kb. 1 km.
 #29456  Szerző: joe

donder írta:A(z) LW -n eltűnt a "DC" betőket morzében sugárzó adó! Pedig végignéztem és jó a terjedés
Biztos az EON kikapcsolta a villanyt a debreceni reptéren... :twisted: egy légiirányítási jeladót nem szoktak csak úgy kikapcsolni...Joe
http://worldaerodata.com/wad.cgi?nav=DE ... nav_type=5
 #29436  Szerző: mgabor

donder írta:A(z) LW -n eltűnt a "DC" betőket morzében sugárzó adó! Pedig végignéztem és jó a terjedés, pl. 260 KHz en teljes szignállal jött egy román adó, annak ellenére hogy az LWn nem sűrűn mozdul meg a szignálmérő...
ajjaj, akkor Észak-Korea megint atomrakétakilövésre készül...
 #29434  Szerző: donder

A(z) LW -n eltűnt a "DC" betőket morzében sugárzó adó! Pedig végignéztem és jó a terjedés, pl. 260 KHz en teljes szignállal jött egy román adó, annak ellenére hogy az LWn nem sűrűn mozdul meg a szignálmérő...
 #29049  Szerző: donder

Olyan gyenge a terjedés, hogy kiürült a(z) LW! egy fogható adás van, az interferencia!!! :D
  • 1
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 402