RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#37348  Szerző: djlacee

Szerintem az előző állomáshang jó volt, aki most van az túl CSI -os :hehe:
 #37347  Szerző: SzD

Az Ezeröcsiben szó esett arról, hogy Kautzky Armand még nem járt a Neo stúdiójában, és Winkler feldobta, hogy lehet, hogy majd ő is jön (pontosabban megy). Kicsit bebaszna, ha a mostani állomáshangot is lecserélnék és pont rá. Lehet gyártani az elméleteket...bár felesleges, mert gondolom, ha lesz is, akkor csak a Bumeráng hangja lesz...vagy az is lehet, hogy Robi nem tudja mit beszél. :)
 #37314  Szerző: Kiru

Pasa írta:
Kiru írta:Az én zenei világomhoz ez a rádió áll a legközelebb így 40-en túl!
Az enyémhez (szintén 40-en túl) nem ez, úgyhogy NEmjO!!!
Szabad megkérdeznem,hogy melyik a kedvenc rádiód?Köszönöm!
 #37307  Szerző: orrhang

Vagy ha lenne, akkor valaki úgyis lefikázná, hogy már megint egy takkra kiszámított mű dologról van szó és unalmas sz@r.Itt senkinek sem jó semmi!
 #37306  Szerző: VidámSrác

Richmonde írta:
VidámSrác írta:capital fm. hogy miért? hát ezekért az akusztikai orgazmust jelentő keverésekért, pedig ez még 2004-ben volt.
Na ez az ami itt soha nem lesz. Nem a Neo-ban, sehol kis hazánkban. Ezeket a keveréseket elsőként a franciák kezdték el (!!!) nem az amcsik (!!!) az NRJ rádióban. Minden dal track id-jában volt egy comment a bpm számról és a hangnemről. Értelem szerüen a jinglek-nél is volt hasonló, így még a botfülű dj is össze tudta keverni, persze egy keveréssel elment vagy másfél perce. Pl. az ős Zenonnál. Ergo minden dalhoz volt többféle jingle használatban. Szerintetek mekkora volt csak a jingle park? :gülü:
mondjuk a capital esetében előre gyártott és összerakott dolgokról van szó, ezeket a keveréseket mindig blokk után használták, és mindegyikből csak egyféle készült, ami azért első hallásra unalmasnak tűnhet, a hallgatói élményt mégsem rontotta. (persze ma már minden adáslebonyolító külön-külön is el tudná intézni kis odafigyeléssel.)
egyébként egyetértek, itthon sosem lesz ilyen, mert ezt a dolgot profiéknál úgy mérik, hogy igényesség, ami ugyan profiéknál kifizetődő, de a sóherek országában "felesleges giccsnek" számít, amire nincs plusz pénz - sajnos.
 #37297  Szerző: Ghee

Szelerailway írta:Nos,Így 2 nap hallgatózás után,ki milyen véleménnyel van az új stúdió,illetve az adásprocesszor beállításának hangzásáról?
Az Én meggyőződésem az,hogy -amennyiben igaz az,hogy egy az egyben a Sláger által is használt típusú adásprocira adták le a voksukat és használják-
a Sláger messze szebb,beállításokkal és hangzással szólt.Vélemények?
Most volt egy kis időm komolyabban hallgatni a Neo hangzását... hát...
Szerintem nem szólt sokkal szebben a sláger. A mostani hangzást végre nagyjából eltalálták - legalábbis az én fülemnek tetszetős. Ami még nem jó hosszú távon hallgatva, az a magashangok dominanciája, a limiter vágja is rendesen, ezáltal ha a forrásban több a magashang, akkor mosottá válik és dominál - elég zavaró. A dinamikával nincs gond addig, amíg a közepek és a túlzott magas együttesen nem húzza vissza a mély szintjét is - ekkor borul csak a hangkép egyensúlya. Ha a forrásban átlagban kiegyensúlyozott a hangkép, akkor a proci jól bánik a dinamikával és jók az arányok is.
Tehát összességében nem rossz, nagy javulás az előzőkhöz képest.
 #37280  Szerző: Pasa

Kiru írta:Az én zenei világomhoz ez a rádió áll a legközelebb így 40-en túl!
Az enyémhez (szintén 40-en túl) nem ez, úgyhogy NEmjO!!!
 #37279  Szerző: szemilan

Ez tényleg nagyon profi! elviselnék egy ilyen magyar rádiót! :)
VidámSrác írta:
juj, ez most offtopic lesz, de ha már megkérdezted, nekem nincs kedvenc hazai rádióm, szerintem a magyar rádiózás minden értelemben fényévekkel le van maradva a nemzetközi színvonaltól. ha pedig mindenképpen választanom kell valamit így 30-on innen, akkor a capital fm. hogy miért? hát ezekért az akusztikai orgazmust jelentő keverésekért, pedig ez még 2004-ben volt.
 #37277  Szerző: lambda

VidámSrác írta:juj, ez most offtopic lesz, de ha már megkérdezted, nekem nincs kedvenc hazai rádióm, szerintem a magyar rádiózás minden értelemben fényévekkel le van maradva a nemzetközi színvonaltól. ha pedig mindenképpen választanom kell valamit így 30-on innen, akkor a capital fm. hogy miért? hát ezekért az akusztikai orgazmust jelentő keverésekért, pedig ez még 2004-ben volt.
Határozottan tetszik! Részemről nem ezek a keverések a legfontosabbak egy rádióban, bár kétségtelen, hogy kellemes ezeket hallgatni, szóval profi!
Majd ha sikerül végre kikecmeregni a 300 dalos repertoárból, meg a "celeb, tehát rakjuk mikrofon elé" témából talán lehetne ilyenekkel is foglalkozni ... Sok esélyt mondjuk erre én sem látok, de sajna az előzőleg leírtakra sem ...
  • 1
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 584