RADIOSITE Fórum

• Class FM

#39000  Szerző: Cicoo

Én pl. volt, hogy lustasági szempontból neten hallgattam olyan rádiót, amit tudtam volna éterből is. (Messze volt a konyha.. :hehe: Meg a gépre voltak kötve a nagy hangfalak.. :roll: )
 #38926  Szerző: markfelt

Én meg ezzel nem értek egyet. Szerintem igenis releváns a net, még ha ebben a hirdetők nem is láttak eddig rációt.

Attól, hogy a current listeners rendre 1000, például a Roxy esetében, nem azt jelenti, hogy "összvissz ezer ember hallgatja neten a Roxy-t". Az emberek nem reggeltől estig rádióznak, csak pár percet-órát, a current listeners és a listeners peak pedig nem jelzik azt, hogy ha valaki leállítja, egy új meg elkezdi hallgatni, akkor az már valójában 2 hallgató. A számokban ez továbbra is csak 1-nek látszik. Ezt sokan félreértelmezik... Valójában jóval többen hallgatják a neten rádiókat, mint amennyiket látunk most a streamstaton. Szerintem - maradva a Roxy-s példánál - éterben sem hallgatják most lényegesen többen a Roxy-t, max 2×, vagy 3× annyian, mint a streamstatos 1113 fő. (Persze 24 órában simán rákapcsolhat 100.000 különböző ember, vagy más megközelítésben ennyihez juthat el a hirdetés egy nap) Így meg már annyira nem is elhanyagolható dolog a netstream, ugye?

A másik meg az, hogy igenis látszik, ha egy műsor szar, egy zene szar, egy műsorvezető szar, mert ezt a current listeners bizony visszaadja. Hallottam már olyanról, hogy egy rádió így tesztelte a zenéit. Persze ha csak lehalkítja a hallgató, az nem látszik meg. :)

Az viszont nyilván nincs bent a pakliban, ha szar, pl. akadós a stream. A Neo és a Roxy streamje ilyen, van, amikor rájuk jön az ötperc és akadnak összevissza, vagy éppenséggel zajosak, torzak. Ez is látszik a hallgatói számokon, sokszor félreérthető helyzetet eredményez.

SzD-re reagálva meg: nekem nem egyértelmű, hogy ha tuneren és neten is rendelkezésre áll a rádióadó, akkor melyiket választja a hallgató. Sokmindentől függ. Pl. adott egy baziultraextrabass 5.1-es számítógéphangfal és egy Philibs konyharádió. Biztos, hogy utóbbival hallgatják a Class FM-et, csak hogy a témánál maradjunk?
 #38919  Szerző: mgabor

szerintem semennyire nem mérvadó a netes hallgatottság. pl. kossuthot, petőfit viszonylag sűrűn hallgatok, de sohasem neten, mert elérem az éterben. neten meg olyan adókat hallgatok, amit nem tudok másképp fogni, de pl. a radiocafé-nak nem hiszem, hogy sokat számít, hogy párszázan hallgatjuk a vételkörzetén kívül, főleg ha a náluk hirdetett termékek, szolgáltatások, üzletek, rendezvények nagy része nem is nekünk szól, mert itt nem érhető el.
 #38918  Szerző: erogen

Stardust-Music sounds better with you :yeah: :yeah:
 #38915  Szerző: Zoey

SzD írta: Na de mindegy...biztos azoknak van igaza, akik a netes hallgatottság alapján vonnak le következtetéseket... :sleep:
Azokból legalább le lehet, mivel valósabb adatok, mint a telefonos megkeresések, ahol 500 ember véleményéből szűrik le, melyik is az adott város kedvenc rádiója, és amelyeket könnyen lefizethet egy-egy rádió, aki éppen az élen akar állni, hogy több hirdetőt találjon... Ami ugyan nem rossz marketing eszköz, csak nem túl tisztességes a többiekkel szemben. Mi meg közben azt hisszük, hogy tényleg ő az első. Na persze már aki hisz azoknak az adatoknak...
 #38908  Szerző: angibaba

Nagyon szépen köszi
 #38904  Szerző: SzD

Class - László M. Miksa
Neo - Kőszegi Ákos
 #38903  Szerző: angibaba

sziasztok!Segítsetek!Ki a Class Fm hivatalos hangja,aki a szignálokat mondja??A Neoé is érdekelne
 #38900  Szerző: SzD

Ezzel nagyon nem értek egyet.
Van abban valami, hogy neten nagy a hallgatottsága az amúgy is sokak által hallgatott rádióknak, de nem minden esetben. Vannak olyan piacvezető rádiók, amiket 100-nál is kevesebb ember hallgat neten. És azok nem is fedik le (némi túlzással) az egész országot, csak 50-60 km-es kört. Ha te hallgathatsz egy rádiót mondjuk a hifiden, akkor azt azon hallgatod, vagy interneten?
 #38899  Szerző: Bence

A netes tendenciákból le lehet szűrni dolgokat.

SzD írta:De azt ne felejtsd el, hogy a Neo szinte az egész országban fogható, de a Class nem (a Juventus meg főleg nem).

Na de mindegy...biztos azoknak van igaza, akik a netes hallgatottság alapján vonnak le következtetéseket... :sleep:
  • 1
  • 422
  • 423
  • 424
  • 425
  • 426
  • 510