RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#39840  Szerző: VidámSrác

olvaso1 írta:ha viszont más cég csinálta..nem nevezhető sajátnak.
nem szégyen az. a szignálgyártás külön szakma, nincs vele baj. a cégek logóit sem az alkalmazottak, hanem grafikusok készítik. egyébként is, ha sikeres rádiót szeretnél csinálni, akkor vagy leveszel a polcról egy formatot (pl.: sláger '98) vagy összeollózod a többi helyről a bevált dolgokat.
 #39834  Szerző: szemilan

Nekem nem igazá nyeri el a tetszésemet. Csak az eleje... és a hossza miatt a végefelé kezd idegesíteni...ha sokat kéne hallgatnom tuti idegesítene. Dícséret, mivel mást "találtak ki".. viszonylag...ha viszont más cég csinálta..nem nevezhető sajátnak.
 #39832  Szerző: markfelt

Kíváncsi vagyok meddig bírják majd.

Pár éve az Ö3-on is volt ilyesmi*, de felhagytak vele egy-két hónap után... azért elég nagy macera és tényleg nem lehet olcsó.

*: azért csak 'ilyesmi', mert ott nem egy, a zenéhez hasonló utángyártott alapra vokáloztak, hanem a zene már meglévő introjára, változtatás nélkül. Amelyik zene pedig azonnal a főtémával indult, vagy rövid introja volt, ott sima sweepert/station id-t használtak.
 #39829  Szerző: VidámSrác

djlacee írta:Állítások szerint anno a Gold FM-en is volt ilyen, ez mennyiben igaz?
a 3 frekvenciás gold fm-en dalcímbemondás volt, de ilyenre nem emlékszem. vagy csak nem hagyott mély nyomott bennem a gold fm? :lol: :lol: :lol: neeeem, nagyon jó on air arculatuk volt, csak kicsit vegyeskés...
 #39828  Szerző: VidámSrác

rsite írta:Hallgassátok meg a Rádió1 legújabb promoját! (óra végén 1. reklám)

Talán VidámSrác írta valamelyik topikban, hogy külföldön már az a divat, hogy a jingle-k, station ID-k és az ezt követő zenék teljes összhangban vannak, minden zenéhez tartozik egy-egy szignál, amit tökéletesen összekevernek a zenével.

Úgy tűnik a Rádió1 ezt bevezeti. :yes:
jaja, valami ilyesmiről volt szó annak idején. azért a dologhoz hozzátartozik, hogy a rádió 1 sem most jött rá erre, csak valószínűleg az elmúlt évek az állóvíze nem motiválta arra, hogy folytassa azt, amit a 2000-es évek elején egyszer már elkezdett: egy összeállítás a 'szignál + dal összhang' tekintetében 2002-ből.

szerintem nem csak énekes szignálokkal lehet ezt megcsinálni, biztosan lehet másféleképpen is, olcsóbban és szintén jól. (a korábban felhozott londoni capital fm például most a kiemelt dalokat refrénrészlettel és az adott előadó saját felkonfjával kezdi, persze szigorúan ritmusra keverve. ;) )
rsite írta:http://www.radiosite.hu/download/radio1_2010.mp3
király, de valamiért olyan érzésem van, hogy a rádió 1-nél valaki megnézte, hogy itt, ezen a fórumon a tagok hogyan definiálják a jelen nemzetközi szinten is ideális (trendi) rádióját, majd jött a copy-paste és kész is volt a promószöveg. :shock: :shock:
 #39827  Szerző: centerweb

KocziszkyAttila írta:
Végre rájött valaki hogy egy teljes, (fél)országos rádió arculatának nem feltétlenül csak szövegből + pár aládobott effektből kell állnia.
Nem azért nem használnak énekes szignálokat, mert nincsenek tisztában az ilyen típusú szignálok fontosságával, hanem az esetek többségében nem jut rájuk pénz. Nagyon sokba kerül egy ilyen csomag, főleg ha minőséget akar az ember. Ráadásul, ha elkezd egy rádió énekes szignálokat használni, akkor el kell fogadnia, hogy minden évben frissítenie kell a készletet. Egyébként tök jók ezek a Rádió 1-es szignálok.
Sajnos tudom, hogy az anyagiak elég sok mindenben korlátolják a dolgokat, de mondjuk pl. egy Neo Fm - igaz, nem ismerem az anyagi helyzetüket, meg hogy mit akarnak - de talán nem zakkanna bele egy kissé egységesítettebb, összetettebb arculatba, vokális szignálokkal, főleg ha ilyen Soft AC(szerű valami) a zenei irányvonaluk, amihez még jól is mennek az énekelt azonosítók. Legalábbis szerintem.
 #39826  Szerző: KocziszkyAttila

Végre rájött valaki hogy egy teljes, (fél)országos rádió arculatának nem feltétlenül csak szövegből + pár aládobott effektből kell állnia.
Nem azért nem használnak énekes szignálokat, mert nincsenek tisztában az ilyen típusú szignálok fontosságával, hanem az esetek többségében nem jut rájuk pénz. Nagyon sokba kerül egy ilyen csomag, főleg ha minőséget akar az ember. Ráadásul, ha elkezd egy rádió énekes szignálokat használni, akkor el kell fogadnia, hogy minden évben frissítenie kell a készletet. Egyébként tök jók ezek a Rádió 1-es szignálok.
 #39824  Szerző: djlacee

Állítások szerint anno a Gold FM-en is volt ilyen, ez mennyiben igaz?
 #39823  Szerző: centerweb

Wow 8-)

Rsite jól gondolta szerintem a topformat/playjingles-t, utóbbi 2010 januári legfrisebb pack-ja nagyon hajaz az R1-es promoban lévő elemekre: http://www.jinglenews.com/2010/01/18/pl ... uary-2010/
De nálam még a Pure is az esélyesek között van. Wisebuddah-ra nem gondolok, annak annyira tipikus, felismerhető (már-már unalmas) hangjai vannak az anyagaikban, hogy ebbe én nem fedeztem fel semmi rájuk utalót. (a Neo hír+sport+közlekedés+időjárás bedjében annál inkább)

Lényeg a lényeg, ebből valami jó fog kisülni, lesz mivel nekünk is dicsekedni :)
  • 1
  • 411
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • 482