RADIOSITE Fórum

• Hány Wattól számít?

#40598  Szerző: davidneil

Akkor hogy is vagy ez?:
 #40595  Szerző: Pasa

Nyugi, illegális! A kapható FM transzmitterek is a magyar jogszabályok szerint engedélykötelesek, de mégis kaphatóak. Ennyit erről... :sealed:
 #40593  Szerző: donder

LuciFerko írta:puff egy körmös mindkettőtöknek :P
Naaa, csak helybe igazítom, és aztán itt sincs! :D
 #40592  Szerző: donder

davidneil írta:Igen, az adónak a megépítése nem gond, mivel egy ismerősöm jártas a dologban, viszont szeretném a legtöbbet kihozni belőle.
Emellett viszont nem szeretnék vele senkit sem zavarni, és törvényt sérteni sem...
Szerintem nem illegál, de nézz utána itt:
1996. évi I. törvény a rádiózásról és a televíziózásról (ORTT; NHH)
http://www.google.hu/url?sa=t&source=we ... VrjB6LSbmw

Ha kell még help, akk szólj
 #40591  Szerző: LuciFerko

puff egy körmös mindkettőtöknek :P
 #40590  Szerző: davidneil

Igen, az adónak a megépítése nem gond, mivel egy ismerősöm jártas a dologban, viszont szeretném a legtöbbet kihozni belőle.
Emellett viszont nem szeretnék vele senkit sem zavarni, és törvényt sérteni sem...
 #40589  Szerző: donder

Am ajánlanék egy IC-s megoldást (BA1404). Igaz az 50 méteres, de jóval egyszerűbb megépíteni. Link: http://www.elektronika.iweb.hu/sztero_fm_ado.html

Megépítése egyszerű! Először is szerkeszd meg TraxMaker-rel, vagy Tinával. Gondolom a menetét úgy is tudod...
 #40588  Szerző: donder

davidneil írta:Egy sugárzó adó a mai jogszabályok értelmében hány wattal sugározhat minimum, hogy adónak minősüljön?
A helyzet az, hogy szeretném a számítógépem hangját kisugározni, és ehhez egy adót építeni, viszont semmilyen jogszabályt nem megsérteni.
Ezért kérdezem, hogy hány watti lehet legálisan sugározni?
Például egy transmitter teljesítménye 5-10 mw, a hatótáv pedig 10-15 m.
Ennél lehet nagyobb? Mekkora a max?
Szerintem nem sért törvényt. Ha jól vettem ki a szavadból, akkor egyfajta FM mikrofonról van szó! Azért sem lehet illegális, mert van pl. a SE-nak is egy "FM kihangosítója", és láttam már kocsiba való Jack dugós FM transmittereket is, és ezek kb 20 méteres hatótávúak voltak. Tehát ha ezek legálisak, akkor a tiéd is az! :) (Javítsatok ki ha nem jól mondom!)

H

#40585  Szerző: davidneil

Egy sugárzó adó a mai jogszabályok értelmében hány wattal sugározhat minimum, hogy adónak minősüljön?
A helyzet az, hogy szeretném a számítógépem hangját kisugározni, és ehhez egy adót építeni, viszont semmilyen jogszabályt nem megsérteni.
Ezért kérdezem, hogy hány watti lehet legálisan sugározni?
Például egy transmitter teljesítménye 5-10 mw, a hatótáv pedig 10-15 m.
Ennél lehet nagyobb? Mekkora a max?