Olvasom egy ideje a topikot, nem is nagyon akartam én hozzászólni ehhez, de azért félelmetes, az a technikai hozzá nem értés amivel itt páran dobálóznak.az emberek nagy részének fogalma nincs a löketről, mpx teljesítményről, adásprocesszorokról, azok működéséről, haladó, visszavert teljesítményről, ERP-ről, hullámterjedésről. A baj az hogy olyan embereknek sincs fingjuk se róla, akiknek kellene hogy legyen, mert ilyen poszton tevékenykednek. Adásprocesszor KELL, az hogy hw vagy sw, drága vagy olcsó, de broadcast célú processzor legyen, enélkül NEM lehet a löketet 75ön illetve alatta tartani, ezzel egyetemben az mpx teljesítmény is úgy szárnyal összevissza hogy csak na.A löket megfelelő szinten tartása szerintem mindenki számára világos hogy miért szükséges. AZ MPX kérdésben erőteljesen megoszlanak a vélemények, mindenki vadul méri, meg mindenféle jel-zaj viszonyokat, meg egyéb védelmi arányokat méreget, de sok esetben baromságot mérnek, mert nem ismerik a processzorok működését. Ahány álláspont annyiféle magyarázat és indoklás hogy miért kell, vagy miért baromság az mpx korlátozása.
A löket és MPX mérések hitelesen véleményem szerint csak teszt kimenetről mérhetők, minden egyéb mérést az nhh feldughat a seggébe.
Aki meg kap 1 wattot, aláírja a szerződést, majd feltekeri 30-ra, aztán ha megbüntetik és letekertetik vele, akkor nekiáll hőbörögni, az szerintem menjen a picsába! Ha nem teljesül a lefedettség zavartatás vagy akármilyen egyéb dolog miatt, akkor kérni kell növelést, vagy ha nem kap az ember, de jogosan járna, akkor mehet bíróságra. Engem az idegesít amikor valakinek úgy nagy a pofája, hogy áthág mindenféle szabályt, aminek a szerződési idő alatti betartását a saját aláírásával emelte jogerőre. Ha valakinek valami nem tetszik, akkor nem kell aláírni, vagy bontsátok fel.
És akkor hogy a kategóriával kapcsolatban is véleményt nyilvánítsak, a világon nincs annyi kisközösség, aminek ez a sok rádió mind szólni akar, főleg hogy a végén mindenkinek szólni akar, mert ha egy icipici reklámot is akar, ami nem lehet a fő bevételforrása, akkor nem nagyon szelektálhatna az 1km-en belüli minimális embermennyiségben... egy szó mint száz, ez az egész úgy faszság ahogy van, és eltörölném. Helyette kellene olyan hogy 50-100 watt kereskedelmi jelleg, és árbevétel alapján kellene frekvenciahasználati díjat illetve koncessziót fizetni, de úgy hogy ne lehessen ezt kikerülni. emellett a pályázatnál ne kelljen ilyen idióta vállalásokat tenni. akinek van koncepciója meg tudja valósítani és nyereséges, az tudja kifizetni a felmerülő költségeket, és életben marad, akinek nem jött be az húzza le a rolót. még tudnék mit írni de egyelőre ennyi.
Én nem is pályázok ilyesmire, mert ebben a pillanatban is 100%os meggyőződésem, hogy az általam aláírt szerződés egyetlen sorát sem tartanám be, és tudom hogy így nincs értelme.