Mauro írta:
Tiszta BKV. Mondjuk Londonba sikerült megoldani az első ajtónál való felszállás. De itt sose lesz elektronikus bérlet. Régen láttam egy-két Volános Merci buszt szaporodtak azóta? Állapotuk?
És az utak asfaltatozása hogyál?
Errefelé túl sok Mercedes busz nincs, a mellékvonalakon akad néhány Citaro, de főként IK260-asok vannak, csúcsban van egy-egy IK280-as vagy Classic. A fővonalakon is visszatértek az IK280-asok, néhány Mercedes Connecto és IK280 Classic van, elvétve egy-egy IK435-ös. Új buszok ide nem kerültek, a Volvo-k csak Szentendre felé járnak, itt egy darab sincs belőlük.
Ezek a fajta Neoplan-ok pedig teljesen eltűntek:
http://www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=289
Nem tudom mi lett velük, igaz hogy nyáron borzasztóan meleg volt az utastérben, még a klíma ellenére is, de ősztől tavaszig nagyon jó volt, kényelmesek voltak az ülések is és részben alacsonypadlós volt. Utóbbi érdekes is, hogy Érden, de ha jól tudom a környező településeken sincs alacsonypadlós szolgáltatás.
Az utak aszfaltozása csigatempóban halad. A két autóbuszos fővonalon nagyon jó az út, de azt leszámítva nem túl jó a helyzet. Felénk nincsenek is aszfaltos utak, egy-egy utca van megcsinálva, de ott is a lakók dobták össze az összeg nagy részét. Leszórták néhány éve valamilyen fehér kavicsos sóder szerűséggel az utcákat, na hát az valami csodálatos, amint megszárad úgy porzik, hogy fehér lesz minden a kertben.