RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#46434  Szerző: mlaszlo

Snake írta: a helyzet észak irányba, mivel a 104.0án ott a funradio és Gödöllő után sok esetben erősebb.
Budaörsöt elhagyva Budakeszi felé is hasonló a helyzet, ott is nagyon árnyékolnak a dombok és a hegyek. Budakeszin szinte már alig jön a Rádió 1 (a többi Citadellás adóval együtt), pedig 10 km-re lehet Budapesttől. Budakeszit elhagyva Zsámbék felé pedig ott is kinyomja a Funradio.
A fővárosra jó a Citadella, de az agglomerációra már nem az igazi. Itt Érden sem a legjobban jönnek ezek a rádiók.
A Cafe-nak van nagyon jó lefedettsége a Széchenyi-hegyről, pedig ha jól tudom kisebb teljesítménnyel ad, mint a Rádió 1 a 103,9-en.
 #46427  Szerző: Snake

Szeged felé nyilván azért jön mert lapos a terület végig, melesleg több autóval is jártam már arra és hasonló távolságig fogtam, a Rise is meglepően sokáig tiszta, a roxyt viszont elveri a gong, más a helyzet észak irányba, mivel a 104.0án ott a funradio és Gödöllő után sok esetben erősebb.
 #46423  Szerző: Pasa

ravasz írta:Próbáld esetleg az egri (101.9) vagy a szolnoki (90.4) Rádió1-et
Á, azok még gyengébbek és még messzebb vannak, tehát reménytelen...
 #46421  Szerző: ravasz

Az ok egyszerű: Hatvanban már elég gyenge a budapesti 103.9-es adás, rosszabb helyről (Gellérthegy) adják, mint a többi nagy rádiót (pl Juventus - Szabadság hegy).

Próbáld esetleg az egri (101.9) vagy a szolnoki (90.4) Rádió1-et, ha ezek nem jönnek, akkor állíts az antennán vagy vegyél tetőantennát.
 #46420  Szerző: padi007

Sziasztok!

A rádió 1 adása nálunk Hatvanban a kisrádiónkon egyáltalán nem fogható nem is jön be semmi a helyén!
Az otthoni Hifiben valamikor elfogadható a vétel, de előfordul hogy egyáltalán nem jön be!
Autóban pedig torz a vétel igen halk RDS jel pedig nincs (nem jelzi ki a nevét)

Ez miért lehet? Ha tapasztaltatok valamit erről írjatok!
 #46404  Szerző: Ghee

csokie írta:Előttem írta valaki, hogy a 103.9 BP-i Rádió 1 "elszól majdnem Szegedig".
Nem tudom, lehet, hogy egy 5 elemű yagi figyel a kocsija tetején (vagy én nem tudom :D ), mindenesetre Cegléd vonalában úgy elmegy a jel, mint annak a rendje. Max erős tropo lehetett, de azt kiártnak tartom, hogy "majdnem Szegedig" fogható legyen.
Üdv.
Persze, ha az AF be van kapcsolva - de az már nem 103,9. :P
 #46401  Szerző: csokie

Előttem írta valaki, hogy a 103.9 BP-i Rádió 1 "elszól majdnem Szegedig".
Nem tudom, lehet, hogy egy 5 elemű yagi figyel a kocsija tetején (vagy én nem tudom :D ), mindenesetre Cegléd vonalában úgy elmegy a jel, mint annak a rendje. Max erős tropo lehetett, de azt kiártnak tartom, hogy "majdnem Szegedig" fogható legyen.
Üdv.
 #46377  Szerző: ravasz

Azt mondja már meg valaki, hogy miért így használja a Rádió1 a top of hour szignált? (amit lentebb be is linkeltem)

Hadarni kell a műsorvezetőnek, nehéz "belepaszírozni" a dumát és tökre nem is erre találták ki azt a zenés részt, amire mehet a szöveg... mondhatna ott Bognár Tamás valami szellemeset: "Indul egy újabb óra a Rádió1-en, most 55 percen át, csak igazi mai sláger megy, mert ez a..." és énekli Iza, hogy Ráááádióóóeeegy.

H. Levente például majdnem minden alkalommal elcseszi, ami nem is meglepő, mert élőben 'szottul nehéz.

Persze ez csak egy ötlet...
 #46375  Szerző: ravasz

Azért szarakodhatott, amiért a Hír TV, a Comedy Central, a Katolikus Rádió és az ATV is. Egy műholdas csomagban van a négy csatorna a Rádió1 műholdas elosztórendszerével és nem tudta átlőni a felhőszakadáson az Antenna Hungária a jelet.
 #46357  Szerző: donder

gabor15 írta:Vasárnap este a debreceni Rádió 1 is többször elnémult.
A stream szarakodik, de helyette lejátszottak úgy 23 óra magasságában jó pár "Igazi mai sláger" szlogent... Ha jól tudom még nem akarják bővíteni a sávszélességet. :|
  • 1
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • 482