RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#46480  Szerző: csokie

Pasa írta:Régebben itt ezt már átbeszéltük egyszer...
Igazad van, nagyon egyszerű lenne a történet: Minden fővárosi adó a Szecskáról menne, a helyi rádiók Vertikális sugárzással (hogy jó legyen a belvárosban is), a "nagyok" meg horizontálisan (ahogy most mennek).
Üdv.
 #46464  Szerző: Pasa

mlaszlo írta:A 100,3-on is ekkora teljesítménnyel adtak vagy az kevesebb volt? Mert azt tudom, hogy állítólag azért került le a Gellért-hegyre, hogy a fővárosban jól szóljon. Gondolom szinte 0% rá az esély, de vajon a Széchenyi-hegyről olyan rossz lenne a vétel Budapesten? Sokkal drágább lenne onnan adni? Bár erre a kis időre már lehet nem is érdemes foglalkozni vele, kérdés melyik frekvencián maradhat majd a Rádió1.
Régebben itt ezt már átbeszéltük egyszer. Nem mindig lehet átkérni máshova a telephelyet, csak ha a nemzetközi egyeztetések sikeresek. 100,3-on kevesebbel adott a Rádió 1, de amúgy is onnan fentről inkább messzire lehet sugározni. A sűrű belvárosban a pár kilométerre lévő és alacsonyabb Citadella jobban vehető.
 #46454  Szerző: krisz83

Kicsit más téma...
Több mint egy hónapja megjegyeztem, hogy nem változott a honalpon szinte semmi, mert még mindig a Györke neve mellett szerepel a Top 10, és a Déli élő kívánságműsor...
Pinke neve mellett a Top 50, stb...
Nos, ezt azóta sem sikerült orvosolni, vajon ez olyan nagy munka?? ;) :D
 #46447  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:8 éve volt is kisebb balhé, mikor a Szecskáról lekerült a Citára a Rádió 1 adója (100,3 helyett 103,9). Több száz csalódott - Budapesten kívüli - hallgató reklamált.
A 100,3-on is ekkora teljesítménnyel adtak vagy az kevesebb volt? Mert azt tudom, hogy állítólag azért került le a Gellért-hegyre, hogy a fővárosban jól szóljon. Gondolom szinte 0% rá az esély, de vajon a Széchenyi-hegyről olyan rossz lenne a vétel Budapesten? Sokkal drágább lenne onnan adni? Bár erre a kis időre már lehet nem is érdemes foglalkozni vele, kérdés melyik frekvencián maradhat majd a Rádió1.
 #46446  Szerző: mlaszlo

csokie írta:Értem mlaszlo, maximálisan egyet értek veled, én is ahogy gyengül a jel, rögtön váltok is át. Egy rádió sem ér annyit, hogy monoba szenvedjek vele.

Sőt, az NHH szerződésben benne foglaltakat be kell tartani ha a Gellértre szól az engedély akkor (sajnos) nem sugározhatják máshonnan. (Bár tényleg örülnék, ha mind a Széchenyi-n lenne.) (De gondolom plusz kiadás lenne a rádióknak a Szecskáról adni aztán a kiadásokat meg ki szereti...).

Engem a rádió szórakoztasson, ne pedig a vételi problémákkal kelljen foglalkozni. Legjobb pl híreknél hogy pont akkor ér az ember olyan helyre ahol kihagy egy pár másodpercig :D . Rádió 1-et simán hallgatnám a Class FM helyett ha folyamatosan jönne mindenhol az agglomerációban. (úgy mint a Class)

Üdv.
Igazad van, de gondolom át lehetne kérni az engedélyt a Széchenyi-hegyre, már volt erre példa más rádióknál, hogy átkérték az engedélyt máshova.
 #46444  Szerző: Pasa

8 éve volt is kisebb balhé, mikor a Szecskáról lekerült a Citára a Rádió 1 adója (100,3 helyett 103,9). Több száz csalódott - Budapesten kívüli - hallgató reklamált.
 #46443  Szerző: Máté

Igen, a Café tényleg kisebb teljesitménnyel ad,viszont az sokat számithat, hogy magasabban van.A Rádio 1 meg úgy tudom (bár ebben nagyon nem vagyok biztos) hogy irányitott.
 #46439  Szerző: csokie

Értem mlaszlo, maximálisan egyet értek veled, én is ahogy gyengül a jel, rögtön váltok is át. Egy rádió sem ér annyit, hogy monoba szenvedjek vele.

Sőt, az NHH szerződésben benne foglaltakat be kell tartani ha a Gellértre szól az engedély akkor (sajnos) nem sugározhatják máshonnan. (Bár tényleg örülnék, ha mind a Széchenyi-n lenne.) (De gondolom plusz kiadás lenne a rádióknak a Szecskáról adni aztán a kiadásokat meg ki szereti...).

Engem a rádió szórakoztasson, ne pedig a vételi problémákkal kelljen foglalkozni. Legjobb pl híreknél hogy pont akkor ér az ember olyan helyre ahol kihagy egy pár másodpercig :D . Rádió 1-et simán hallgatnám a Class FM helyett ha folyamatosan jönne mindenhol az agglomerációban. (úgy mint a Class)

Üdv.
 #46436  Szerző: mlaszlo

nyikolaj írta:A Roxy,az R1,meg a többi Gellértes,már Budaörsön se fogható.(legalább is én nem tudtam fogni)Telóval se,és zsebrádióval se jöttek be.
A városhatárt elhagyva néhány km után valóban sokat gyengülnek, de nekem telefonnal jöttek, igaz már csak többnyire monoban, néha kissé sercegve. Autórádióval viszont még nem volt nagy probléma, Budaörs vége felé, a lakótelep után kezdenek jelentősen gyengülni.
Érden pedig a Parkváros-városközpont közötti rész van eléggé leárnyékolva, ott még sok helyen autórádióval sem jönnek be ezek az adók.
Nem tudom, mennyivel lenne gyengébb a fővárosban, ha a Széchényi-hegyről adnának, de az agglomerációban biztos több hallgatójuk lenne. Nem hiszem, hogy sok olyan hallgató lenne, aki annyira kitart mellettük, hogy még monoban, sercegve is őket hallgatná, akkor inkább átvált máshova.
Lehet, hogy rosszul látom, de szerintem ez a főváros központúság nem biztos, hogy jó megoldás. Sokan laknak az agglomerációban, akik a fővárosba járnak dolgozni, tanulni. Most ha munkába, iskolába menet-jövet autóban vagy telefonon hallgatva gyengén jön egy rádió, a hallgató átvált egy másikra (mondjuk valamelyik országosra), ami esetleg megtetszik neki, akkor már nem fog átváltani, hanem azon ragad, amit mindenhol tud hallgatni. Ezzel akár hallgatót is lehet veszteni, persze tudom, mindenhol felmérésben csak a fővárosi hallgatottság számít.
 #46435  Szerző: nyikolaj

A Roxy,az R1,meg a többi Gellértes,már Budaörsön se fogható.(legalább is én nem tudtam fogni)Telóval se,és zsebrádióval se jöttek be.
  • 1
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 482