RADIOSITE Fórum

• Informatika

#51577  Szerző: LuciFerko

most nemvágom fejből, de azóta bírja. Amúgy azaz árkategória, másra nem volt pénzem. A másik meg: itt Enyingen hogyha villámlik egy nagyot, miért száll el egyből a hálókártya??? Routernek semmi baja nem lett, de a hálókártyát már 3szor cserélem 5 év alatt. :gülü2:
 #51576  Szerző: Ghee

Igen, a Mercury az egyik tűzijátékgyártó cég. Többet ne kísérletezz vele, most mit tettél a helyére?

Sok tápegység a készenlétbe is bele szokott pusztulni, ezért nem árt kikapcsolni őket mechanikusan, növeli az élettartamát.
 #51575  Szerző: LuciFerko

nekem is durrant el már táp 2 éve (egy 400 wattos mercury), nem kicsit szólt. Jah és igen nyár volt...
 #51571  Szerző: Ghee

SzD írta: Volt itthon egy ezeréves gép (97-es, azt hiszem)
Ennyit satnyult a technika azóta az olcsóság javára, mint korábban írtam 3, max 6 év élettartam...
 #51570  Szerző: Pasa

Az én gépem öt és fél éves, és napi átlag 5-6 órát megy hiba nélkül. Pedig itt idén is volt a szobában 31 fok meleg. Na meg, mivel panelház, orrbaszájba por hegyek. Nem tudom, milyen márkájú cuccok vannak beépítve, de eredetileg haverral rakattam össze. :yes:
 #51568  Szerző: djlacee

SzD írta:csak már nincs rá szükség.
szerverként működik (működött)?
 #51567  Szerző: SzD

Ghee írta:Pedig inkább a nagy melegek tesznek rosszat a tápegységeknek. A hihetetlenül alulméretezett kondik iszonyatosan melegszenek amúgy is és elég hamar kiszáradnak és nem tud elég kapacitást - energiát - tárolni és ezért nem indulnak el a kapcsolóüzemű tápok. Rosszabb esetben zárlatosak lesznek vagy úgy mósosulnak a feszültségek, hogy a "leggyengébb láncszem" tönkre megy.
Volt itthon egy ezeréves gép (97-es, azt hiszem), az elég faszán bírta a meleget. Minden a gyári volt benne, a vinyót kivéve. Olyan helyiségben volt, ahol nyáron simán volt 32-33 fok, vagy több is, és nem mondanám, hogy jól szellőző helyen volt. :) Természetesen semmi plusz hűtés nem volt benne. Az elmúlt három évben állandóan be volt kapcsolva. Akkor volt csak kikapcsolva, amikor fél évente egyszer kitakarítottam. És előtte is ment napi 15-20 órát. Ennek ellenére még mindig semmi baja, csak már nincs rá szükség.
 #51565  Szerző: Ghee

Pedig inkább a nagy melegek tesznek rosszat a tápegységeknek. A hihetetlenül alulméretezett kondik iszonyatosan melegszenek amúgy is és elég hamar kiszáradnak és nem tud elég kapacitást - energiát - tárolni és ezért nem indulnak el a kapcsolóüzemű tápok. Rosszabb esetben zárlatosak lesznek vagy úgy mósosulnak a feszültségek, hogy a "leggyengébb láncszem" tönkre megy.
 #51560  Szerző: djlacee

SzD írta:Véletlen összefüggés, vagy kicsivel nagyobb áramot kaptak?
szerintem a por lehet a hiba forrása, a monitornál meg hát nem tudom, eddig tartott?
 #51559  Szerző: drkotasz

Lehet hülyeség, de inkább ráköltök 8-10 ezret egy Chieftec tápra, ezeket a széles körben elterjedt 3-4 ezer forintos, vagy drágább hatszáz meg hétszázötven meg nyolcezer wattos csodákat tűzijátéknak szoktam becézni :)
  • 1
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 330